سه شنبه ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 30 Apr 2024
 
۰

تمام قضاوت‌های عجیب محسن قهرمانی

متخصص سوت زدن برای صحنه‌هایی که اتفاق نیفتاده است
سه شنبه ۲ مهر ۱۳۹۲ ساعت ۱۵:۰۰
کد مطلب: 315436
این روزها بحث قضاوت محسن قهرمانی در بازی پرسپولیس و سپاهان داغ است. قرمزها خصوصا علی دایی معتقدند اشتباهات وی سهوی نبوده و مسائلی در بین است.
به گزارش جهان، نامه‌نیوز نوشت:

این روزها بحث قضاوت محسن قهرمانی در بازی پرسپولیس و سپاهان داغ است. قرمزها خصوصا علی دایی معتقدند اشتباهات وی سهوی نبوده و مسائلی در بین است.

به همین بهانه بد ندیدیم که نگاهی داشته باشیم به قضاوت های محسن قهرمانی که با اشتباهات و اعتراض هایی همراه بود.

نکته جالب در قضاوت های قهرمانی اشتباهاتی است که کسی انتظار رخ دادنش را ندارد. اشتباه داوری در تشخیص و تصمیم گیری در خصوص رخدادهای فوتبال برای هر داوری ممکن است پیش بیاید اما ویژگی خاصی که مخصوص محسن قهرمانی است فعال و انفعالاتی است که اتفاق نیفتاده است اما او بر اساس آن تصمیم گیری کرده است! قهرمانی گلی که سالم است را مردود اعلام می کند و پنالتی که اتفاق نیفتاده را می گیرد!

برای مثال در لیگ هشتم، راه آهن در یک بازی حساس گلی به مس کرمان زد و خطایی هم رخ نداد اما داور خطای هند اعلام کرد! یا مثلا اعلام خطای ۷ ثانیه از جمله خطاهایی است که تنها مخصوص محسن قهرمانی است که هیچ داور دیگری در سطح فوتبال ایران و جهان به این وسواس آن را اجرا نمی کند و هزاران بار در طول سال دروازه بانان بیشتر از ۶ ثانیه توپ را نگه می دارند.

در طرف مقابل اشتباهات سایر داوران به شکلی است که اتفاقی در میدان رخ می دهد و آنها در تشخیص و تصمیم گیری درخصوص آن دچار اشتباه می شوند و همین مساله باعث می شود و مسئولان و هواداران تیم ها بتوانند راحت تر با آن کنار بیایند و به این شدت نسبت به آن مشکوک نشده و اعتراض نکنند.

قهرمانی قضاوت هایی به سود پرسپولیس هم داشته است برای مثال در بازی مقابل سایپا یا تراکتورسازی اما صحبت پرسپولیسی ها این است که قهرمانی در بازی های کم اهمیت بی طرفی را رعایت می کند و حتی به نفع آنها نیز تصمیم می گیرد و در مقابل در بازی های سرنوشت ساز مثل فینال جام حذفی و یا دربی پایتخت و دربی کشور(بازی پرسپولیس - سپاهان به دربی ایران معروف است) به ضرر این تیم قضاوت می کند، بازی هایی که تاثیرگذاری و اهمیت آنها به مراتب بیشتر از مسابقات عادی لیگ است.

جدول زیر تنها بخشی از اشتباهات داوری تاثیرگذار قهرمانی طی سال های اخیر است که با نزدیک به ۲۰ مورد اشتباه در ۶ سال و میانگین ۳.۱ اشتباه در فصل در نوع خود رکورد محسوب می شود و البته این ها تنها مواردی است که خبرنگار نامه نیوز موفق به ثبت آنها شده و همه اشتباهات را شامل نمی شود.

* اولین اشتباه، یک دهه پیش

سال ۸۲ در دیدار تیم های استقلال و سایپا قهرمانی اولین اشتباه بزرگ داوری خود را انجام داد تا در بین داوران جوان نامی برای خود دست و پا کند. او در دقیقه ۶۰ بازیکن همشهری اش، نیکبخت واحدی را اخراج کرد و باعث تعجب تماشاگران استقلال شد. بعد از آن وقتی از وی درخصوص این اشتباه سوال کردند عنوان کرد که خودش فحاشی نیکبخت واحدی را شنیده است.

* سه سال بعد و بازهم علیه استقلال

سال ۸۵ و زمانی که دو تیم استقلال و سپاهان در کورس قهرمانی بودند، بازی فوق العاده حساسی به قضاوت محسن قهرمانی بین دو تیم برگزار شد. سایپا از حریفش جلو افتاده بود. در یک صحنه داور مسابقه بدون اینکه اتفاق خاصی بیفتد ناگهان بازی را قطع کرد. همه متعجب بودند. باز هم دست محسن قهرمانی کارت قرمز را از جیب بیرون کشید و این بار سیاوش اکبرپور را از زمین اخراج کرد. بعدها قهرمانی گفت که مهاجم استقلال هنگامی که از کنارش رد می شده به او توهین کرده است.

* پرسپولیس- سپاهان نیمه نهایی جام حذفی ۱۱ خرداد سال ۸۶

بازی تا دقیقه ۸۶ یک یک مساوی در جریان است که حسین پاپی خودش را درون محوطه جریمه به زمین می‌زند و قهرمانی با اعلام پنالتی پرسپولیس را از رسیدن به فینال محروم می کند. یک پنالتی روی مهرزاد معدنچی هم اعلام نشد.

* استقلال و راه آهن هفته بیست و دوم لیگ ششم سال ۸۵

استقلال همچنان در کورس قهرمانی بود. انها می بایست بعد از این بازی به مصاف رقیب سنتی خود – پرسپولیس- بروند. در آن بازی بازیکنان راه آهن دو بار در محوطه جریمه استقلال سرنگون شدند که هر دوبار هم پنالتی بود. اما داور مسابقه هر دو بار در میان تعجب همگان دستور به ادامه بازی داد اما در یک صحنه کاملا واضح و در حالی که اشکارا مشخص بود در درون محوطه جریمه راه آهن هیچ اتفاقی نیفتاده داور مسابقه به سود استقلال اعلام پنالتی کرد. دقایقی بعد علی انصاریان که از پرسپولیس به استقلال رفته بود با دست زدن عمدی به توپ می بایست از داور یک اخطار دریافت می کرد اما باز هم آقای داور از دادن اخطار چشم پوشی کرد. علی انصاریان قبل از این بازی دو اخطاره بود و اگر این اخطار را دریافت می کرد بازی مقابل پرسپولیس را از دست می داد. استقلال ان بازی را دو بر یک برد اما جنجال ها ادامه داشت. اکبر میثاقیان سرمربی ان روزهای راه آهن گفت همشهری مان سرمان را برید. فردای آن روز مطبوعات از لطف بیش از حد یک داور به استقلال گفتند. باز هم تیتر اول روزنامه ها یک داور بود، یک داور مشهدی!

* پرسپولیس - ملوان هفته سوم لیگ برتر هشتم

در هفته سوم پیکارها قهرمانی با سوت اشتباه خود، یک پیروزی شیرین را از پرسپولیس در انزلی گرفت و پنالتی عجیبی را در دقایق پایانی مسابقه اعلام کرد. بازی پرسپولیس و ملوان تا دقایق پایانی دو بر یک به سود قرمز پوشان در جریان بود . پرسپولیس ۲۰ دقیقه تا یک برد شیرین فاصله داشت. بازیکن ملوان در محوطه جریمه خود را به زمین زد. جلال رفاخایی روی زمین سر خورد داور مسابقه از ۶۰ متری در سوت خود دمید! او دوان دوان خود را به محوطه جریمه رساند و با دست به سمت نقطه پنالتی اشاره کرد.

* استقلال- ذوب آهن لیگ برتر سال ۱۳۸۷؛ اختراع خطای ۶ ثانیه برای اولین بار

دقیقه ۷۶ بازی استقلال و ذوب آهن فصل ۸۷-۸۸ ذوب آهن و استقلال در کورس قهرمانی هستند که به مصاف هم می روند. عیسی اندوی دروازه بان ذوب آهن توپ چند را چند ثانیه در دستانش نگه داشته است. قهرمانی به نشانه خطا و ضربه آزاد به نفع استقلال سوت می زند. ضربه گل می شود و ذوب آهن در پایان فصل قهرمانی را از دست می دهد.

* مس کرمان- راه آهن لیگ برترسال ۱۳۸۷

در یک صحنه بازیکن مس در محوطه جریمه به زمین خورد و داور به نشانه پنالتی در سوتش دمید اما صحنه آهسته خلاف تصمیم قهرمانی را نشان می داد. هیچ برخوردی بین بازیکن راه اهن با مهاجم مس صورت نگرفته بود. پناتی اشتباه قهرمانی مسی ها را یک بر صفر جلو انداخت.

در دقایق پایانی بازی بازیکن راه اهن توپی را به دروازه راه آهن سانتر می کند. مهاجم راه اهن بدون اینکه مدافعی از مس مانع حرکتش شود با سر توپ را وارد دروازه مس می کند تا گل مساوی به ثمر برسد اما سوت داور همه را میخکوب می کند. تصمیم قهرمانی مبنی بر خطای مهاجم راه اهن در حالی که معتقد بود او با دست گل زده سر و صدای زیادی به پا می کند؛ تصمیمی که حتی احتیاج به صحنه آهسته هم نبود تا به اشتباه بودنش پی ببری. اشتباهی که در صحنه آهسته کاملا مشخص بود و باعث شد تا محسن قهرمانی از قضاوت کردن محروم شود.

* پرسپولیس ۱-۴ سپاهان لیگ برتر نهم ۸ آذر ۸۹

پرسپولیس با ۲ پنالتی محسن قهرمانی بازی را به سپاهان باخت. محسن قهرمانی داور مسابقه در دقیقه ۲ به علی دایی سرمربی پرسپولیس تذکر داد. این یکی از سریع‌ترین تذکرهای داوران به سرمربیان تیم‌های لیگ برتری بود. داور این دیدار به دنبال اعتراض‌های مکرر دایی در دقیقه ‪ ۲‬با توقف بازی از سرمربی تیم پرسپولیس خواست تا در منطقه مجاز قرار گرفته و تنها به هدایت تیم خود بپردازد.

* استقلال ـ راه‌آهن لیگ دهم ؛ دروازه‌بان استقلال باید اخراج می‌‌شد

سرپرست کمیته داوران فدراسیون فوتبال، با اشاره به اشتباه داور دیدار تیم‌های استقلال ـ راه‌آهن گفت: قهرمانی باید دروازه‌بان تیم استقلال را از زمین بیرون می‌کرد. حسین عسکری با بیان این مطلب گفت: تنها در دیدار استقلال و راه آهن، داور بازی دچار اشتباه شده است. وی افزود: در دقیقه حدود ۷۵ آن دیدار، محسن قهرمانی داور مسابقه باید محمد محمدی دروازه‌بان استقلال را به دلیل اینکه در بیرون از محوطه جریمه، توپ را با دست دفع کرده و موقعیت گلی از تیم راه آهن گرفت، با نشان دادن کارت قرمز از زمین بیرون می‌کرد که وی اصلا تشخیص هند نداده است؛ گاهی داور در تصمیم گیری اشتباه می‌کند، ولی وی اصلا تشخیص نداد!

* پرسپولیس - شهرداری تبریز لیگ دهم

رئیس کمیته داوران فدراسیون فوتبال در تحلیل عملکرد داوران رقابت‌های لیگ برتر، قضاوت‌های صورت گرفته را مطلوب دانست؛ هرچند به برخی اشتباهات داوران نیز اعتراف کرد. رییس کمیته داوران فدراسیون فوتبال درباره قضاوت داوران در هفته گذشته لیگ برتر گفت: به جز بازی پیروزی و شهرداری تبریز که داور به اشتباه در دقیقه ۴۸ برای پیروزی پنالتی نگرفت، در بازی‌های دیگر صحنه‌های تأثیرگذار نداشتیم.

* داماش- ملوان لیگ برتر سال ۱۳۹۰ : فحش بدهند خطا نمی گیرم

((تا وقتی که تماشاگراتون فحش میدن خطا نمی گیرم)) این شاید تاریخی ترین جمله ای باشد که محسن قهرمانی در یک بای بر زبان اورده. جمله ای که خود او نیز در برنامه نود آن را تایید کرد و گفت بخاطر اینکه تماشاگران به او فحاشی می کرده اند عمدا برای تیم شان خظا نمی گرفته. شاهکار فردوسی پور در برنامه نود پرده از مکالمات ردو بدل شده بین او و بازیکنان برداشت و باعث شد تا او برای دومین بار و به صورت موقت محروم شود.

* استقلال - سپاهان هفته نخست لیگ یازدهم؛ اعتراف کمیته داوران به اشتباه قهرمانی

اخراج نادرست‌ هافبک استقلال از سوی کمیته تأیید شد. مسئولان تیم استقلال پس از اعلام نظر چند پیشکسوت داوری مبنی بر اشتباه محسن قهرمانی، داور دیدار استقلال مقابل سپاهان، اعتراض رسمی خود را به کمیته داوران اعلام و مسئولان در کمیته داوران و سرپرست کمیته، اعتراض باشگاه استقلال را اصولی و درست اعلام کردند. مسئولان در کمیته فنی پس از بازبینی فیلم دیدار آبی‌ها در مقابل سپاهان اعلام کردند،‌ اخراج اسماعیل شریفات، هافبک استقلال از زمین مسابقه به هیچ وجه کار درستی نبوده و محسن قهرمانی، داور این دیدار درباره این صحنه کاملا اشتباه کرده که سوت خود را به صدا درآورده است.

* استقلال - مس سرچشمه هفته دوازدهم لیگ یازدهم

در ثانیه ۳۰ بازی قهرمانی بازیکن مس را در یک تصمیم عجیب اخراج کرد تا در نهایت استقلال بازی را یک بر صفر برنده شود.

* استقلال - راه آهن لیگ یازدهم ۲۰ اسفندماه ۱۳۹۰

اعتراض‌های بی‌پایان علی دایی به داوری از اتفاقات ویژه این میدان بود. این اعتراض‌ها تا جایی ادامه یافت که محسن قهرمانی مجبور شد در یک صحنه به‌طور جدی به دایی تذکر داده و او را به اخراج از میدان تهدید کند. راه آهنی ها معتقد بودند داور خطای پنالتی آنها را نگرفته.

* پرسپولیس و ذوب آهن هفته بیست و سوم لیگ برتر سال ۹ بهمن ۱۳۹۰

پرسپولیسی‌ها در نیمه دوم دیدار مقابل ذوب آهن به عملکرد محسن قهرمانی داور این بازی اعتراض کردند. در یکی از این صحنه‌ها، جواد کاظمیان با دروازه‌بان ذوب آهن تک به تک شده بود اما پیش از آنکه توپ را به سمت دروازه بزند، به همراه بازیکن ذوب آهن به زمین خورد و در این لحظه بازیکنان و هواداران پرسپولیس اعتقاد به خطای هند داشتند اما داور خطایی اعلام نکرد. ر دقیقه ۸۰ علی کریمی پس از جا گذاشتن دو مدافع ذوب آهن در محوطه جریمه تیم اصفهانی سرنگون شد که در این صحنه هم کادر فنی و همه پرسپولیسی‌ها اعتقاد به خطای پنالتی داشتند اما محسن قهرمانی با لبخندی اعلام کرد که خطایی روی کریمی اتفاق نیفتاده است.

* فجرسپاسی-پرسپولیس هفته نوزدهم لیگ دوازدهم ۱۰ دی ۱۳۹۱

در این بازی بازیکن فجر با یک لگد محکم چنان ضربه ای به غلام رضا رضایی زد که نزدیک بود اتفاق ناگواری برای رضایی بیفتد ولی قهرمانی درحالیکه در یک متری صحنه بود خطا نگرفت. پرسپولیس ۲-۰جلو بود و اگر این گل را می زد نتیجه سه بر صفر می شد. این همان بازی بود که رضایی سریعترین گل تاریخ لیگ برتر را زد. در این بازی قهرمانی برای دومین بار در طول تاریخ خطای ۶ثانیه نیلسون را اعلام کرد و نزدیک بود پرسپولیس گل بخورد که شانس آورد توپ تبدیل به گل نشد و برنده بازی شد. در حواشی این بازی گزارش شده بود قهرمانی مدام به رفتارهای تماشاگران پرسپولیس اعتراض کرده و برای تماشاگران فجر دست تکان داده است.

* استقلال - نفت تهران بازی رفت لیگ برتر دوازدهم

محسن قهرمانی در دیدار تیم های استقلال و نفت تهران در سال ۹۱ دو بازیکن نفت را از زمین مسابقه اخراج کرد تا استقلال هم به سادگی از سد نفتی ها عبور کند و هم صدرنشین رقابت های لیگ شده و سایر رقبا را جا بگذارد. در برنامه نود مشخص شد هر دو اخراج بازیکنان نفت اشتباه بود.

* استقلال - پرسپولیس هفته بیست و سوم لیگ برتر دوازدهم ۱۳۹۲

محسن قهرمانی در میان اعتراض شدید پرسپولیسی ها برای اولین بار داور دربی شد. پرسپولیسی ها عقیده دارند که شارژ محمد نوری از پشت درست مانند پنالتی که قهرمانی در سال ۸۶ برای سپاهان برابر پرسپولیس گرفت اتفاق می افتد و پنالتی نمی گیرد. روی ضربه کرنر مدافع استقلال به جلال حسینی فن کمر می زند و پنالتی نمی گیرد. جواد نکونام درون محوطه پای رضا حقیقی را درو می کند و پنالتی نمی گیرد. برخی کارشناسان داوری از جمله خسروی و سیار تایید می کنند که قهرمانی سه پنالتی پرسپولیس در دربی را نمی گیرد!

* پرسپولیس و تراکتورسازی لیگ برتر سال ۱۳۹۲

لیگ برتر سیزدهم و بازی رفت دو تیم در ورزشگاه آزادی.اعلام ضربه پنالتی به نفع پرسپولیسی ها در صحنه ای که در نهایت مشخص نشد توپ به ست مدافع تراکتورسازی خورد یا نخورد. البته این پنالتی تبدیل به گل نشد و پرسپولیسی ها با تک گل سید صالحی موفق به شکست دادن تراکتورسازان شدند.پس از این قضاوت ضعیف قهرمانی برای ۴ هفته محروم شد.

* ملوان - سایپا هفته هشتم لیگ برتر سیزدهم ۱۴ شهریور ۱۳۹۲

ملوان یک بر صفر عقب بود که سایپا روی ضدحمله با خطا روی سالارزاده بازیکن ملوان صاحب توپ شد و به گل بعدی رسید. در این صحنه درگیری و فحاشی او با سالارزاده هم حاشیه ساز شد و بعد از بازی مشخص بود قهرمانی باید خطای بازیکن سایپا را می گرفت.

نکته جالب دیگر آمار عجیب کارت‌های قرمز این داور هست که رکورد دار کارت قرمز در بین تمام داوران برتر ایران با ۱۹ کارت قرمز. بعد از او ترکی با ۱۲ و مظفری زاده ۱۰ کارت قرمز در لیگ داده اند.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *