شنبه ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 18 May 2024
 
۸
۱۶

آقای رئیس جمهور! ممنوع القلم ها را معرفی کنید

حجت الاسلام رضا غلامی
يکشنبه ۱۰ آذر ۱۳۹۲ ساعت ۱۵:۳۹
کد مطلب: 328891
به نظر می رسد اگر دولت محترم سعی کند تا وظایف خود در قانون اساسی و مجموعه قوانین موضوعه در ارتباط با عرصه فرهنگ را به درستی انجام دهد، مردم خود از توانایی لازم برای تشخیص نقش خود و تلاش برای ایفای صحیح آن برخوردارند.
گروه فرهنگی جهان نيوز ـ حجت الاسلام رضا غلامی: بالاخره بعد از کلی پیش تبلیغ، شب ارائه گزارش یکصد روزه رئیس محترم جمهور فرارسید. همه منتظر بودند ببینند به جز کوبیدن دولت قبل و ارائه تصویری سیاه از گذشته،که متاسفانه معمول شده است، چه حرف تازه ای از سوی جناب آقای روحانی درباره اداره کشور بیان می شود. آیا دولت جدید توانسته با تدابیر تازه، کمی از فشارهای اقتصادی بر روی مردم را بکاهد یا نه؟ به هر صورت رئیس محترم جمهور گزارش خود را ارائه نمودند. بخش مهمی از گزارش ایشان همان سیاه نمایی هایی بود که قبل از این هم شاهد آن بودیم و البته مجریان این گفتگوی رسانه ای نیز در این زمینه نقش خود را به خوبی بازی کردند!

خوب است جناب آقای روحانی دستور بفرمایند تا معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی، گزارشی از تخصیص اعتبارات قانونی به مراکز فرهنگی کشور از سوی دولت، در همین یکصد روز گذشته را برای اطلاع عموم منتشر کند تا معلوم شود دولت حتی در پرداخت این بودجه ناچیز هم به وظیفه خود عمل نکرده است چه رسد به سایر وظایف.

بخش دیگر گزارش وی، اخبار خوبی از تدابیر و تلاش های دولت یازدهم برای سامان بخشی به اقتصاد ملی و بهبود سطح زندگی مردم بود که جای تشکر و خسته نباشید دارد. در این بین، مطالبی درباره مدیریت فرهنگی بیان شد که از جهات گوناگون محل تأمل است. ذیلاً به طور اختصار به این مطالب اشاره می شود. امیدواریم رئیس جمهور محترم به این مطالب توجه لازم را مبذول دارند.

۱) آقای رئیس جمهور فرمودند که در این ۱۰۰ روز، خیلی از نویسنده ها ممنوع القلم شده را به سریع القلم تبدیل کردیم. باید پرسید اولاً این ممنوع القلم ها چه کسانی هستند؟ ثانیاً چه کسی و به چه دلیلی این ها را ممنوع القلم کرده بود؟ آیا این حرف زاییده توهّمات مشاوران جناب آقای دکتر روحانی است یا خیر، برای آن اسناد و مدارک موجه وجود دارد؟ مطمئناً رئیس محترم جمهور قصد مشوّش کردن اذهان عمومی را ندارند؛ بنابراین، این انتظار وجود دارد که ضمن انتشار سریع فهرست ممنوع القلم ها، عامل ایجاد ممنوعیت را نیز معرفی کنند تا افکار عمومی روشن شود.

البته تا آنجا که ما می دانیم، در جمهوری اسلامی ایران، هیچ کس تاکنون ممنوع القلم نشده است و نشانه بارز آن، انتشار صدها کتاب و مقاله علیه بنیان های اسلام و انقلاب اسلامی و انواع توهین ها به مردم توسط دهها ناشر و مطبوعه رسمی در داخل کشور است که با عبور از مرز ممیزی (!) آزادانه منتشر شده اند. البته اگر رئیس جمهور محترم از آنها کم اطلاع هستند، می توان پیشنهاد داد تا نمایشگاهی از این کتب و مقالات برای بازدید ایشان و عموم مردم در مصلای بزرگ تهران برگزار شود.

۲) آقای رئیس جمهور نظیر دوران تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری فرمودند که باید مدیریت فرهنگی را به خود مردم سپرد. این حرف زیباست اما بیشتر برای همان ایام تبلیغات انتخاباتی کارایی دارد. به نظر می رسد اگر دولت محترم سعی کند تا وظایف خود در قانون اساسی و مجموعه قوانین موضوعه در ارتباط با عرصه فرهنگ را به درستی انجام دهد، مردم خود از توانایی لازم برای تشخیص نقش خود و تلاش برای ایفای صحیح آن برخوردارند و منتظر فرمایشات جناب آقای روحانی نمی مانند. شاید درست نباشد که دولت یازدهم با فرار از تکالیف قانونی خویش در قبال فرهنگ، برای مردم و تشکّل های مردمی تعیین تکلیف نماید.

توقع روشن است؛ جناب آقای رئیس جمهور! لطفاً وظایف قانونی خود در حوزه فرهنگ که از سوی وکلای همین مردم تعیین شده است را انجام دهید و در برابر آن به محضر مردم پاسخگو باشید؛ اینکه بودجه ناچیز مراکز فرهنگی کشور و یا کمک های ضروری به موسسات فرهنگی مردم نهاد، به طور کل قطع یا به کمتر از نصف تقلیل یابد، پیام خوبی از سوی دولت یازدهم برای اهالی فرهنگ نیست. خوب است جناب آقای روحانی دستور بفرمایند تا معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی، گزارشی از تخصیص اعتبارات قانونی به مراکز فرهنگی کشور از سوی دولت، در همین یکصد روز گذشته را برای اطلاع عموم منتشر کند تا معلوم شود دولت حتی در پرداخت این بودجه ناچیز هم به وظیفه خود عمل نکرده است چه رسد به سایر وظایف.
دولت ها وظیفه دارند تا فضای فرهنگی جامعه را از آلودگی ها و سمومی که پخش می شود پاکیزه نگه دارند. حال باید پرسید، آیا جناب رئیس جمهور نسبت به این وظیفه تردیدی دارند؟ آیا جناب آقای روحانی قائل به بی تفاوتی دولت اسلامی در برابر سموم کشنده ای است که می تواند روح و روان فرزندانمان را به کام مرگ فرو ببرد؟

۳) روشن است که همه دولت ها در قبال حفظ بهداشت و سلامت فرهنگی جامعه مسئولند. این مسئولیت از سوی همه دولت ها چه سکولار و چه دینی به رسمیت شناخته می شود هر چند ضرورت آن در ارتباط با دولت اسلامی صدچندان است. در واقع، دولت ها وظیفه دارند تا فضای فرهنگی جامعه را از آلودگی ها و سمومی که پخش می شود پاکیزه نگه دارند. حال باید پرسید، آیا جناب رئیس جمهور نسبت به این وظیفه تردیدی دارند؟ آیا جناب آقای روحانی قائل به بی تفاوتی دولت اسلامی در برابر سموم کشنده ای است که می تواند روح و روان فرزندانمان را به کام مرگ فرو ببرد؟ اینکه خود مردم در قبال این سموم حساس باشند و از آن دوری کنند حرف صحیحی است اما آیا جلوگیری از انتشار آن در فضای فرهنگی جامعه هیچ ارتباطی به دولت ندارد؟

چگونه است که اگر یک ویروس خطرناک نظیر آنفولانزای خوکی وارد کشور شود، همه دولت برای مبارزه با آن بسیج می شوند تا مبادا به مردم آسیبی برسد یا چگونه است که اگر یک قاتل خطرناک در جامعه رها باشد، مسئولین با همه توان کوشش می کنند او را دستگیر کنند تا مبادا به کسی آسیبی وارد شود حتی کسی نمی گوید مردم خود مسئول محافظت از جان خویش هستند ولیکن مقابله با ویروس های خطرناک و کشنده فرهنگی بر عهده خود مردم است؟ آیا جناب آقای روحانی یا دولتمردان عزیز درباره استفاده فرزندان خود از محصولات فرهنگی یا شبکه اینترنت نیز چنین نظری دارند و اگر فرزندانشان دچار مشکلی شوند، هیچ مسئولیتی را متوجه مسئولین فرهنگی کشور نخواهند کرد؟

پیشنهاد می کنم، یک دوره غرب شناسی همراه با آموزش زبان انگلیسی از سوی استاد سریع القلم برای وزرای ارتباطات و ارشاد با حضور مشاوران رئیس جمهور برگزار شود تا به خوبی و عمیقاً مشخص شود که امروز حتی کشورهای غربی نیز خود را در قبال سلامت و بهداشت فرهنگی جوامع شان بی تفاوت نمی دانند و لذا ضوابط جدی ای را به منظور ممیزی و یا فیلترینگ وضع کرده اند
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
عمرا یه ممنوع القلم پیدا کنه. بنده خدا بازهم جلو دوربین جو گرفتش و یه حرفی زد. مثل اون دفعه که قول داد100 روزه مشکلات مردم رو حل کنه!.
ما که هر چه ممنوع القلم و بازداشتی دیدیم بچه حزب اللهی هایی بودن که از سران فتنه، هاشمی و برادران لاریجانی انتقاد کرده بودن. ولی توهین به رهبری و احمدی نژاد جرم نبود!
چند اشتباه
1. در حکومت اسلامی دولت برگرفته از متن مردم است. در حقیقت نخبه هایی هستند که انتخاب می شوند که امور سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، بهداشتی و فرهنگی جامعه را مدیریت کنند. این حرف از اساس یک حرف اشتباه است. رها کردن عرصه فرهنگ مانند رها کردن مسائل درمانی و بهداشتی جامعه است.
2. شعار اینکه کشور نظامی شده و مبارزه با الفاظی چون سردار، درحالیکه حضرت امام فرمودند کشوری که بیست میلیون جمعیت دارد باید بیست میلیون تفنگدار داشته باشد. یعنی در این کشور رهبر و رئیس جمهور و رئیس قوه قضائیه و ... تا خانم خانه داری که به با محبت و عشق مشغول رسیدگی به امور کودکان است باید نظامی باشند.
3. استفاده تحقیری از واژه امنیتی شدن. مردم باید همه مراقب جامعه خود باشند. همه باید هم در عرصه ها اجتماعی و هم در امر فرهنگ آموزش دیده باشند. اگر قرار است با تهدید خارجی و تحاجم فرهنگی مبارزه کرد بسیجی های خط مقدم آن نیروهای مردمی هستند. بای فضای امنیتی کشور را به روی غرب زده های وطن فروش بست. شرایط امنیتی برای وابسته های اسرائیلی خطرناک و سخت است نه برای مردم فداکار ایران، معلوم نیست دوستان به دنبال چی هستند که شیپور را وارونه می زنند.
United Kingdom
ahsant
daghigha zadi be khal
حسینی
Iran, Islamic Republic of
اگه خود ملت قراره مدیریت فرهنگی انجام دهند پس چرا وزارت خانه ای به این عریض وطویلی تشکیل دادید وچرا قطار مسئولین جدید به ایستگاه این وزارتخانه رسید.وقتی مردم مدیر فرهنگی هستند این بنده خدا ها برای تماشای مدیران مردمی آمده اند!
هر عملکرد اجتماعی یک مدیریت واحد می خواهد. نباشد جامعه دچار هرج مرج می شود. این دیگر چه نوع تدبیری است؟!

درست مثل اینکه بگوییم مردم ما مردمی فهیم و با شعور اند و رانندگی و آیین نامه را هم می دانند پس به پلیس راهنمایی و رانندگی احتیاجی نیست!

در حالیکه این قضیه ربطی به توانایی یا عدم توانایی مردم ندارد، امر فرهنگ یک متولی با شعور و دلسوز می خواهد. دوستان یک طوری از دولتی بودن فرهنگ حرف می زنند که انگار این دولت از مریخ آمده است! دولت برگزیده مردم است تا متولی امور باشد! این هم یکی از مهمترین امور است.
مجید مجد
United States
ادعای بلدم بلدم در عرصه فرهنگ فعلا نتیجه ای نداشته
با تمام احترامی که برای رئیس جمهور قائل هستم... ولی باید بگم این حرف ایشون که ممیزی محصولات فرهنگی به عهده خود مردم است، یک حرف عوام فریب و بسیار ساده و بچه گانه می باشد...هیچ جای دنیا حتی دولت امریکا هم یه همچین کاری نمی کند...البته باید بگم که اقای رئیس جمهور با گفتن این حرفها قصد دارند دل یه عده ای رو خوش کنند و بنده باور نمی کنم که ایشان یه همچین اعتقادی داشته باشند..چون این حرفها اگه از یه بچه هم زده بشه مرغ پخته شده رو به خنده وا میداره!!!
احمد
یک مشت شعار عوام پسند دادن است....
حسین
جناب حجت الاسلام غلامی. آقای رئیس جمهور و تیم کاری ایشام سخت مشغول تهیه لایحه "حقوق شهروندی" هستند که در آن آواز تکخوانی زن نامحرم ، حرکات موزون در کنسرت های موسیقی بخصوص در ماه محرم و تبلیغ سایر ادیان (از جمله بهائیت) آزاد شوند. شما را چه می شود؟ چرا بقول آقای رفسنجانی خرده شیشه در نان مردم می ریزید و نگران ویروس های فرهنگی و وارداتی فرنگ توسط ایادی آنها در داخل هستید؟ یک گشت و گذاری در اطراف دفتر آقای رئیس جمهور در کاخ سعدآباد یا منزل شخصی ایشان قبل از ریاست جمهوری در ولنجک بزنید تا با ایشان بیشتر آشنا شوید و بالاخره دوریالی مبارک بیفتد که منظور از سر دست گرفتن کلید توسط ایشان در انتخابات گشودن کدام قفل است.
التماس دعا
حسن
توقعاتی که از رئیس جمهور محترم به عنوان یک طلبه میرفت بیش از این حرفها بود.
توصیه میکنم به جناب روحانی نگذارد فرهنگ بازیچه قرار گیرد و بانیان آن در مملکت اسلامی یک گروه غرب زده باشند ویا افرادی که از اسلام عزیز، فقط اسم آن را یدک می کشند وحاضرند برای اغراض خود دست به هر کاری بزنند.
احمد
Iran, Islamic Republic of
درخصوص ممنوع القلم شدن ویا ممنوع التدریس شدن، این روزها خیلی چیزها شنیدیم.
من یکی کارمندان دانشگاه خواجه نصیر هستم.
5 یا 6تا از اساتید این دانشگاه بعلل مختلف از جمله مفاسد اخلاقی -سوابق سیاسی و... از سوی دستگاههای امنیتی ادامه همکاری شان به صلاح اعلام نگردید ولی جالبه که از همون یکسال یا بیشتر هیچکدوم شون ممنوع التدریس نشدند . هیچکدوم فشاری روشون نیومد . رئیس قبلی دانشگاه که همه ایشون رو به اصولگرا -دیکتاتور- ندونم کار و دیکتاتور تفسیر می کردند هم این افراد رو بیرون ننداخت. جالبه حالا تو دانشگاه نقل می کنند که با اومدن روحانی وتیم جدید ریاست دانشگاه اینها بازگشت به کار شدند .
دروغ تو روز روشن
دیگران نمی دونند ما که داریم اینجا کار می کنیم و می بینیم
من فقط این را می گویم که اگر رئیس جمهور رهبری را بعنوان ولی فقیه قبول دارند رهبری بارها فرمودند که دولتهای جدید دولتها قبل را تضعیف نکنند آنان هم برای کشور و وطنشان زحمت کشیدند ولی متاسفانه رئیس جمهور یازدهم به جای اینکه از تلاشهای صد روزه خود به ملت گزارش دهد خود را خوب جلوه داد و ادم خوبی به مردم نشان داد و دولت قبل را تضعیف نمود و متاسفانه باز هم مجریانی که در فتنه 88 دست داشتند هم با آقای رئیس جمهور هم آواز شدند. چرا آقای رئیس جمهور واقعا چرا؟؟؟؟؟؟
محمد
بلاخره یکی پیدا شد به غیر از آقای شریعتمداری حرف حق بزند
Iran, Islamic Republic of
اينكه حضرت شيخ الشيوخ كليدساز ميگويد مردم بايد خود در زمينه فرهنگي حساس باشند و آثار مسموم را توجه نكنند درست .
پس چرا يه نشريه يا رسانه تا از حضرات انتقاد ميكند سريع به تند بودن و افراطي بودن متهمش ميكنيد و ميگوييد پيام 24 خرداد را دريافت نكرده و بعد هم جلو فعاليتش را گرفته و بايكوتش ميكنيد؟مگر نه اين است كه مردم بايد خود تشخيص دهند خب اگر اينجور است مردم آن رسانه را نميخوانند چرا شما از كارش ممانعت ميكنيد؟
نمونه اش روزنامه وطن امروز
Iran, Islamic Republic of
اخه مورچه چيه كه كله پاچش چي باشه اخه دولت احمدي نژاد كوبيدن داره....
Iran, Islamic Republic of
درود برآقای غلامی ! زنده باد!
اگر رئیس جمهور یک ممنوع القلم معرفی نکرد باید بگوییم خلاف واقع گفته، نیست؟
منتظریم جناب رئیس جمهور!