پنجشنبه ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 9 May 2024
 
۰

ارتباطات كشور چند ميليون مشترك دارد؟

شنبه ۱ مهر ۱۳۹۱ ساعت ۰۹:۲۷
کد مطلب: 245885
شش ماه از سال 91 گذشت و شايد همين زمان براي ارايه كارنامه نيم سال هر وزارتخانه‌، سازمان‌ و يا شركت كافي باشد تا فعاليت‌هاي انجامي خود را اعلام كند.
به گزارش جهان به نقل از ايسنا، شركت مخابرات ايران ضريب نفوذ و تعداد مشتركين تلفن‌ها‌ي ثابت و همراه، فيبر نوري و اينترنت پر سرعت در كشور در سال گذشته را اعلام كرده است.

بيشترين مشتركان تلفن ثابت، تهراني اند...

بر اين اساس تعداد تلفن ثابت‌هاي 26 ميليون و 362 هزار و 370 شماره و ضريب نفوذ 34.6 اعلام شد كه مدير روابط عمومي شركت مخابرات ايران درباره آمار سال 91 به 26 ميليون و 700 هزار تلفن اشاره و اعلام كرد كه واگذاري‌ها به روز شده است.

در اين ميان آمار مشتركان تلفن ثابت در استان‌هاي تهران و البرز به 7 ميليون و 144 هزار و 621 شماره در حال كار مي‌رسد كه در اين باره نيز قائم مقام مدير عامل شركت مخابرات استان تهران، آمار شش ميليون و 215 هزار و 980 شماره را متعلق به استان تهران و 928 هزار و 641 شماره را متعلق به استان البرز اعلام كرد.

افزايش آمار تلفن‌هاي همراه...

اما آمار مشتركان تلفن همراه از سوي مدير كل روابط عمومي شركت مخابرات ايران نزديك به 50 ميليون مشترك اعلام شد كه اين رقم در سال گذشته با عنوان 48 ميليون بيان شده بود و ضريب نفوذ تلفن همراهبا رقم 63 بررسي شده بود.

مجمع جهاني اقتصاد نيز در تازه‌ترين گزارش خود ايران را از نظر درصد مشتركان تلفن همراه در بين 144 كشور دنيا در رتبه 112 قرار داد.

به گزارش خبرنگار ايسنا، در اين گزارش كشورهاي مختلف جهان براساس تعداد مشتركان تلفن همراه به ازاي هر 100 نفر رده‌بندي شده‌اند. براين اساس اعلام شده كه از هر 100 ايراني 74.9 نفر جزو مشتركان تلفن همراه محسوب مي‌شوند.

بر اساس اين گزارش با احتساب جمعيت 75 ميليون نفري و آمار اعلام شده از سوي مجمع جهاني اقتصاد مي‌توان نتيجه گرفت كه در حال حاضر تعداد مشتركان تلفن همراه در ايران به بيش از 56 ميليون و 175 هزار نفر رسيده است.

اما مجمع جهانی اقتصاد، ایران را از نظر شاخص ضریب نفوذ تلفن ثابت در میان 144 كشور جهان در رده 32 قرار داد.

ضریب نفوذ خطوط تلفن ثابت در ایران نیز 37.1 درصد اعلام شده است. ایران در این رده‌بندی در بین كشورهای منطقه خاورمیانه در رده دوم قرار گرفته است.

با احتساب جمعيت 75 ميليون نفري براي ايران تعداد خطوط تلفن ثابت در ايران به بيش از 27 ميليون و 825 هزار خط مي‌رسد.

كاربران اينترنت ثابت‌اند...

تعداد کاربران اینترنت هم از سال گذشته تاكنون بيشتر به سمت اينترنت پرسرعت و بي‌سيم رفته كه آمار كاربران در پايان سال 90 و امسال 28 ميليون كاربر اعلام شده است.

بنا بر آمارهاي اعلام شده در سال 90 حدود چهار ميليون و 530 هزار كاربر اينترنت به ADSL‌ دسترسي داشته‌اند كه اين رقم حدود 6 درصد از كل كاربران اينترنت كشور محسوب مي‌شود.

اما در سال 89 تعداد كاربران اين شيوه به مراتب كمتر از سال 90 بود و تنها يك ميليون و چهارصد هزار نفر به ADSL دسترسي داشته‌اند كه با اين وجود همچنان 5،73 درصد از دسترسي‌هاي اين سال از طريق ADSL بوده است.

بنا بر اعلام مراجع متولي فناوري اطلاعات در كشور، در سال 88 هم تعداد كاربران اينترنت پرسرعت كشور يك ميليون و 400 هزار نفر بود كه اين رقم در مقايسه با سال 87 كه تعداد مشتركان اين بخش به 980 هزار نفر هم نمي‌رسيد، رشدي نسبي داشته است.

ورود فيبر نوري به جاده‌ها ...

زارعيان در توضيح وضعيت فيبر نوري كشور هم گفته بود كه در حال حاضر همه شهرهاي كشور تحت پوشش تلفن همراه هستند و در بخش فيبر نوري نيز كه در سال‌هاي اوليه اين بحث را نداشتيم امروز 104 هزار كيلومتر فيبر نوري داريم واين در حالي است كه سال 90 جاده های اصلی وفرعی تحت پوشش تلفن همراه53306 كيلومتر بودند.

سال گذشته وضعيت فیبرنوری – شبکه فرعی – راه دور 80913 كيلومتر، فیبرنوری – داخل شهری 20624 كيلومتر، همچنين واگذاری اینترنت به دانشگاه (از طریق فیبرنوری) 334 مورد بوده است.

مدير كل روابط عمومي شركت مخابرات ايران تعداد پورت‌هاي پرسرعت كشور را يك ميليون و 700 هزار عدد اعلام كرد و گفت: اكنون 950 هزار پورت واگذار شده و مابقي در حال واگذاري است.

به گزارش ايسنا، عملكرد مخابرات هر استان در پايان هر سال به شركت مخابرات ايران ميرسد و بر اساس آن آمار دقيق مشتركان و اقدامات شركت مخابرات ايران در سال 91 اعلام خواهد شد.

تلفن ثابت اعتباري و توسعه طرح كشوري...

تلفن ثابت اعتباري نيز از جمله طرح‌ها‌ي چند ساله مخابرات است كه قائم مقام مدير عامل شركت مخابرات استان تهران نيز در اين باره گفته است تلفن‌هاي اعتباري راه‌اندازي سرويس اينترنت پرسرعت براي مستاجران با حل مشكلات صاحب‌خانه‌ها، سرويس‌هاي ارزش افزوده و خدماتي كه در شبكه‌هاي مخابراتي است و پيشرفته است و به مردم كمك مي‌كند به آن سمت روند.

اين تلفن‌ها به گونه‌اي است كه فرد خط تلفن را از مخابرات خريداري مي‌كند و مي تواند همچون تلفن‌ها‌ي همراه اعتباري با خريد كارت شارژ از آن استفاده كند.

اما معاون سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ، در توضيح استفاده از اين خطوط به ايسنا گفت: تعرفه مكالمه تلفن‌هاي اعتباري همچون تلفن‌هاي ثابت دائمي محاسبه ميشود و هزينه خريد اين خطوط مبلغ 10هزار تومان است.

رضواني در توضيح تعرفه اين خطوط به 51 ريال در نظر گرفته شده همچون تلفن‌هاي ثابت اشاره و بيان كرد: اين طرح در حال حاضر به صورت پايلوت در چند استان اجرا مي‌شود كه در صورت استقبال و موفقيت ان در كل كشور اجرا خواهد شد.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *