جمعه ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 3 May 2024
 
۰
۱

"کنه" مهمترین ناقل بیماری تب کریمه كنگو

شنبه ۱۳ خرداد ۱۳۹۱ ساعت ۱۱:۱۰
کد مطلب: 226417
معاون فنی اداره‌ کل دامپزشکی استان زنجان به دامداران هشدار داد: تب خونریزی دهنده کریمه‌کنگو (CCHF) بیماری مشترک بین انسان و حیوان است و مهمترین ناقل این بیماری انگل‌های خارجی به خصوص کنه است.
به گزارش جهان، "مرتضی پهلوانی" در گفت‌ وگو با ایسنا، منطقه زنجان، با بیان این مطلب اظهار کرد: تب خونریزی ‌دهنده کریمه‌کنگو یک بیماری حاد تب‌دار و خونریزی دهنده ‌است که از طریق گزش کنه و یا تماس خون یا ترشحات یا لاشه دام و انسان آلوده منتقل می‌شود.

وی تصریح کرد: ویروس CCHF به وسیله کنه منتقل می‌شود و مخزن ویروس در طبیعت اصولاً کنه‌ها می‌باشند و گاو، گوسفند، بز وخرگوش نیز به عنوان مخزن مطرح هستند. همچنین این ویروس از طریق تماس مستقیم با خون یا ترشحات بیمار و لاشه حیوان آلوده سبب ایجاد همه‌گیری‌های ناگهانی می‌‌شود.

پهلوانی به شیوع بالایی از بیماری در بین پرسنل نظامی، کارکنان بیمارستان‌ها، کشاورزان و اشخاصی که با دام سر و کار دارند اشاره کرد و افزود: این بیماری در فصول گرم سال از اواخر فروردین تا اواخر شهریور (زمان رشد و تکثیر کنه‌ها) شیوع پیدا می‌کند و باید گفت که بیماری در حیوانات بدون علامت است.

این مقام مسئول، ابراز کرد: در هفته اول بیماری و در مرحله تب می‌توان با نمونه‌گیری از خون ویروس را جدا کرد و همچنین می‌توان ویروس را از نمونه‌های بافتی مثل بافت کبد، طحال، کلیه و غدد لنفاوی جدا کرد.

وی در ادامه به دو راه‌کار در راستای کنترل بیماری کریمه‌کنگو اشاره کرد و افزود: اولین روش مربوط به کشتارگاه‌ها است که باید گفت اگر اتاق سرد در کشتارگاه‌ها موجود باشد و قرار گرفتن گوشت در این محیط به مدت حداقل 20 ساعت می‌تواند تأثیر بسزایی در کاهش آلودگی گوشت داشته باشد و همچنین در دام‌های زنده نیز سمپاشی راهکاری برای از بین بردن انگل‌ها و کنه‌ها است.

پهلوانی تأکید کرد: مردم باید در راستای پیشگیری از این بیماری از خرید گوشت‌های بازرسی نشده بدون مهر دامپزشکی خودداری کنند و این‌گونه فرآورده‌ها را فقط از محل‌های مطمئن تهیه کنند.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


كنه ها اكثر در انتقال دام به دام موثر بوده ولي در انتقال بيماري به انسان تقريبا اثري ندارد . ضمن انكه بدليل نداشتن اثار بيماري در دام بازرسي لاشه دام نميتواند چندان مفيد باشد .