پنجشنبه ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2 May 2024
 
۰

کاهش نرخ مرگ و میر نوزادان در ایران

شنبه ۷ ارديبهشت ۱۳۹۸ ساعت ۱۵:۱۹
کد مطلب: 683649
معاون وزیر بهداشت گفت: در چند دهه گذشته در کشور شاهد بودیم که از هر ۱۰۰ هزار زایمان ۲۵۰ مورد به مرگ و میر ختم می‌شد که این عدد امروز به ۲۰ مورد رسیده است.
کاهش نرخ مرگ و میر نوزادان در ایران
به گزارش جهان نيوز به نقل از فارس، علیرضا رئیسی معاونت بهداشت وزارت بهداشت در مراسم صدمین سالگرد مامایی آکادمیک کشور گفت: در حوزه بهداشت حدود ۲۲ هزار مراقب سلامت داریم.از رشته‌های مختلف بهداشت میتوانند در مراکز جامع خدمات سلامت به عنوان یک نقطه عطف استفاده کنند.

وی افزود: سالیانه در دنیا حدود ۳۲۰ هزار مادر باردار و ۲ ملیون نوزاد به دلیل عوارض بارداری و زایمان از بین می‌روند‌.رئیسی افزود: در چند دهه گذشته در کشور خودمان شاهد بودیم که از هر ۱۰۰ هزار زایمان ۲۵۰مورد به مرگ و میر ختم می‌شد که این عدد امروز به تعداد ۲۰ مورد رسیده است.

وی خاطرنشان کرد: در سایر حوزه‌ها نیز ماماهایی که که در این مراکز خدمت میکنند. باید آموزش‌های ویژه ببینند‌. رویکرد این آموزش‌ها نباید تنها درمانی باشد، باید به بهداشت نیز توجه ویژه شود.

معاون وزیر بهداشت تصریح کرد: در حوزه مامایی نیاز به نگاهی آمایشی هست. همچنین جذب و به کارگیری دانشجویان باید بر اساس نیاز منطقه صورت گیرد.وی در ادامه افزود: نباید ماماها در فرآیند نسخه‌نویسی نیاز به تایید پزشک داشته باشند تا بر همین اساس تکریم ارباب رجوع نیز اتفاق بیفتند. لذا لازم است تا در این حوزه بازنگری صورت گیرد. برای کاهش آمار سزارین باید توجه ویژه‌ای به حوزه مامایی شود.

وی افزود:ساز وکارهایی در این زمینه وجود دارد و با طرح تحول سلامت نیز اتفاقات خوبی افتاد. زایمان رایگان شد اما صادقانه می‌گویم در کاهش آنار سزارین آنگونه که باید موفق عمل نکردیم و راه زیادی در پیش است. زایمان باید در امن‌ترین مکان صورت گیرد.

وی همچنین با تأکید بر لزوم آموزش‌های لازم از دوره نوجوانی به دختران برای روی آوردن به زایمان طبیعی گفت: باید برنامه‌هایی جامع در این زمینه اتفاق بیفتد و این آموزش‌ها فقط به قبل و خین بارداری اکتفا نکند.در زمینه افزایش زایمان طبیعی بیمارستان‌ها نیز نقش مهمی میتوانند ایفا کنند.همچنین نباید از آموزش در حوزهPHC برای ماماها غافل بود.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *