شنبه ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 18 May 2024
 
۰
واشنگتن:

می‌خواهیم با مذاکره توان غنی‌سازی ایران را به صفر برسانیم

چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۳۹۷ ساعت ۱۰:۰۲
کد مطلب: 658303
یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا با تکرار اتهام‌زنی علیه ایران، گفت واشنگتن در تلاش است تا با اعمال فشار به تهران، ایران را به مذاکراتی وادار کند که هدف نهایی آن به صفر رساندن توان غنی‌سازی ایران است.
می‌خواهیم با مذاکره توان غنی‌سازی ایران را به صفر برسانیم
به گزارش جهان نيوز به نقل از فارس، «کریستوفر اشلی فورد» دستیار وزیر خارجه آمریکا در امور منع اشاعه و امنیت بین‌الملل روز سه‌شنبه بار دیگر با متهم کردن ایران به نقض قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد در گذشته، گفت ایران نباید در آینده از توان غنی‌سازی اورانیوم برخوردار باشد.

وی که در کنفرانس «رژیم منع اشاعه هسته‌ای - به سوی کنفرانس 2020 بازنگری معاهده منع گسترش» در موسسه دولتی «ویلتون پارک» انگلیس صحبت می‌کرد، در بخش سخنرانی مفصلش در مورد ایران، توان غنی‌سازی ایران را به دست‌آمده از روش‌های «غیرقانونی» توصیف کرد. با انتقاد از توافق هسته‌ای با ایران به دلیل «مشروعیت‌بخشی» به این توان غنی‌سازی، گفت: «پاسخ صحیح به این سوال که آینده وضعیت ایران باید چطور باشد، این است که آن‌ها نباید بتوانند آن [توانمندی‌ها] را حفظ کنند. هیچ‌کدام از آن‌ها را.»

او با بیان اینکه برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) «آشکارا» در قطعی کردن ناتوانی ایران از دستیابی به سلاح هسته‌ای ناکام بوده، گفت واشنگتن به دنبال رسیدن به «چشم‌اندازی مثبت» است که باید از طریق مذاکره با ایرانی که «به واسطه کارزار فشار کنونی ما [به گفت‌وگو] تشویق شده» به دست آید.

وی به اسناد ادعایی رونمایی شده توسط «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی اشاره کرد و در تلاش برای اعتباربخشی به آن‌ها، گفت این اسناد نشان می‌دهد که ایران در گذشته به دنبال ساخت سلاح هسته‌ای بوده است. وی به همین دلیل از بند «غروب آفتاب» برجام که محدودیت‌های غنی‌سازی ایران را با گذشت زمان رفع می‌کند، انتقاد کرد و مدعی شد که ایران در انتظار است تا پس از منقضی شدن محدودیت‌های برجام، به سرعت به سمت افزایش میزان غنی‌سازی و انباشت مواد لازم برای ساخت سلاح اتمی حرکت کند.

اشلی فورد در بخش دیگری از سخنرانی‌اش به تکرار خواسته‌های مطرح‌شده توسط «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا، از جمله توقف برنامه هسته‌ای، موشکی و فعالیت‌های منطقه‌ای پرداخت و گفت در آن صورت است که می‌توان با ایران به یک راهکار «برنده-برنده» دست یافت و تحریم‌ها را نیز رفع کرد. وی گفت: «قطعا، رسیدن به چنین آینده‌ای، با چالش‌هایی مواجه است. یکی از این چالش‌ها، بازاعمال فشار تحریمی علیه ایران برای تشوی این کشور به آمدن پای میز و مذاکره در مورد راهی به سوی آن مقصد است.»
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *