پنجشنبه ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2 May 2024
 
۰

مجازات عرضه نان با پخت نامرغوب

سه شنبه ۸ خرداد ۱۳۹۷ ساعت ۱۰:۰۷
کد مطلب: 616086
نان تازه و مرغوب یکی از جاذبه‌های سفره‌های ایرانی است و به خصوص در ماه مبارک رمضان از اهمیت بیشتری برخوردار است. نان چنانچه با پخت نامرغوب عرضه شود مجازات‌هایی برای واحد نانوایی در پی خواهد داشت.
مجازات عرضه نان با پخت نامرغوب
به گزارش جهان نيوز به نقل از تسنیم، نان قوت غالب مردم کشور ماست و هر روز حداقل در یک وعده غذایی مورد استفاده قرار می‌گیرد. اغلب ما نان را از نانوایی‌هایی تهیه می‌کنیم که نان مرغوب عرضه می‌کنند و برای این مقصود حاضریم دقایقی گاه طولانی را در صف تهیه نان بایستیم.

نان مرغوب از نظر مصرف‌کنندگان عبارت است از نانی که اصطلاحاً خمیر آن عمل آمده باشد (تخمیر شده باشد) وزن و نمک آن به اندازه باشد، مغز پخت باشد و سوخته و یا خمیر نباشد و در محیط بهداشتی تهیه شود.

اگر نانی تهیه کردید که بر اثر عدم رعایت هریک از موارد فوق رضایت خاطر شما را جلب نمی‌کند و قابل استفاده نیست، می توانید با شماره‌های 135 و یا 124 تماس بگیرید و از نانوایی متخلف شکایت کنید.

اما پس از این شکایت در صورت اثبات تخلف نانوایی، با رعایت دفعات جرم، متخلفان باید منتظر مجازات‌هایی از تأدیب تا لغو پروانه باشند.

قانون تشدید مجازات محتکران و گرانفروشان در ماده 5 خود، 9 تخلف را بر شمرده است که پنجمین آنها «عرضه نان معمولی با پخت نامرغوب» است. این ماده درباره مجازات مرتکبین این جرایم مذکور مقرر می‌دارد: هرکس که مرتکب هر یک از اعمال مشروحه زیر شود با رعایت امکانات و شرایط خاطی و دفعات و مراتب جرم و مراتب تأدیب، برای مرتبه اول به جزای نقدی از 2 تا 5 برابر و برای مرتبه دوم از 5 تا 10 برابر قیمت کالا و خدمات مورد تخلف در این ماده و برای مرتبه سوم برای افراد غیر صنفی از 10 تا 20 برابر قیمت کالا و خدمات مورد تخلف در ماده و در مورد افراد صنفی علاوه بر مجازات مرتبه دوم به لغو پروانه محکوم خواهند شد.

اما بر اساس ماده 7 همین قانون چنانچه متهم برای اولین بار مرتکب این عمل شده باشد دادستان و دادگاه به تشخیص خود می‌توانند در موارد غیر مهم با وعظ (موعظه) یا توبیخ یا تهدید یا اخذ تعهد تأدیب پرونده را بایگانی کنند.
 
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *