پنجشنبه ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 9 May 2024
 
۰

برنامه‌های رادیویی در ۳ دسته تولید می‌شوند

دوشنبه ۲۷ فروردين ۱۳۹۷ ساعت ۱۲:۲۶
کد مطلب: 604343
معاون صدا گفت: برنامه‌های هر شبکه رادیویی به ۳ دسته برنامه‌های شاخص، مهم و تأثیرگذار و مستمر تقسیم می‌شوند و ایده، فکر و انتخاب سوژه مناسب، نقطه عظیمت برنامه‌سازان برای انتخاب برنامه شاخص است.
برنامه‌های رادیویی در ۳ دسته تولید می‌شوند
به گزارش جهان نيوز، با حضور حمید شاه آبادی معاون صدای رسانه ملی، نورالدین جعفری قائم مقام معاونت صدا، مدیران شبکه ها و مدیران گروه‌های برنامه ساز و مدیران ستادی معاونت صدا، نشست برنامه‌ریزی محتوایی شبکه‌های رادیویی در سالن جلسات معاونت صدا برگزار شد.

معاون صدا در ابتدای این مراسم ضمن خداقوت به همکاران رادیو برای اهتمام ویژه در سال گذشته و ایام نوروز و همچنین تبریک اعیاد پیش رو گفت: سال 96 سالی پربار و پرتلاش برای همکاران رادیو بود که زحمات زیادی را متحمل شده و گام های ارزشمند و جدی در راستای جذب رضایت مخاطبان رادیو برداشتند.

معاون صدا ضمن اشاره به اینکه همکاران رادیو نوروز 97 را با انرژی مضاعف آغاز کردند، خاطرنشان کرد: حضور 7 برنامه رادیویی در جشنواره نوروزی امسال شروع خوبی بود تا انشاالله با ادامه این روند، سنگ بنایی برای ارتباط نزدیکتر با مخاطب داشته باشیم و ضمن استفاده از تمامی ظرفیت ها، در راستای تعامل بیشتر با مخاطبان رادیو بکوشیم.

در ادامه این نشست معاون صدا در تشریح نقش و کارکرد رسانه رادیو گفت: در دنیای رسانه‌ای امروز که شاهد رقابت رسانه های گوناگون با یکدیگر هستیم، باید از توجه به اقتضای رسانه‌ای و سرعت عمل به عنوان عواملی که می تواند در ارتقای نقش رسانه رادیو مؤثر باشد، نام ببریم. در رسانه ها به ویژه رسانه ملی هرچه به حوزه صف نزدیکتر می شویم، دسترسی به آنتن بیشتر می شود و این امر توجه ویژه گروه های برنامه ساز به آنتن را که سبب همراهی، همفکری و کارکرد بهتر رسانه در مقابل مخاطبان می شود رقم خواهد زد.

شاه آبادی چابک بودن و سرعت عمل بالا در رادیو را لازمه رقابت این رسانه با رسانه های جدید در دنیای پرتحول رسانه‌ای کنونی دانست و افزود: نوآوری و خلاقیت، دقت و صحت در انتقال پیام به شنونده، برخورد عادلانه با تحولات روز، توجه به مؤلفه های گوناگون از جمله مواردی است که می تواند سبب تأثیرپذیری مخاطبان از رادیو باشد.

معاون صدا در بخشی دیگر از سخنان خود توجه و نگاه مخاطبان به رسانه رادیو را لازمه بهتر دیده شدن و بهتر شنیده شدن این رسانه دانست و خاطرنشان کرد: توجه به ذائقه مخاطبان، استفاده از ظرفیت رسانه‌ای رادیو  در محیط خارج از فضای برنامه سازی، حفظ وزانت و جایگاه رادیو سبب می شود تا با مرتفع شدن دغدغه های این رسانه، زمینه برای اقبال بیشتر مخاطبان نیز فراهم شده و رادیو پرفروغ تر و تأثیرگذارتر از پیش به مسیر خود ادامه دهد. این امر یعنی استفاده از مزیت های رقابتی رسانه رادیو که در مقایسه با دیگر رسانه ها سبب موفقیت آن می شود.

وی همچنین دستیابی به تمدن نوین اسلامی که بستر تحقق آن ترویج سبک زندگی ایرانی، اسلامی است را برای جذب مخاطبان بیشتر ضروری دانست و تصریح کرد: این ابزار می تواند ما را در رسیدن به اهداف رادیو که همانا جذب مخاطبان بیشتر و افزایش رضایتمندی آنهاست، یاری کند.

معاون صدا توجه ویژه رادیو به قشر فرهیخته و نخبگان کشور را ضروری دانست و عنوان کرد: رادیو باید تلاش کند تا با نگاه کارکردگرایانه، مشوقانه و امیدوارکننده، سبب جذب این گروه از مخاطبان شده و ضمن حفظ جایگاه نخبگان در این رسانه، رضایت خاطر آنان را جلب نماید. همچنین گرم بودن رسانه رادیو، در دسترس بودن، رعایت عدالت و بی‌طرفی، توجه به حوزه طنز، موسیقی و سرگرمی برای اغناء هرچه بیشتر مخاطبان، پیگیری مطالبات مردم، توجه به حوزه دین، آداب شرعی و اعتقادات و ... سبب جلب اعتماد مخاطبان این رسانه می شود.

شاه آبادی خیرخواهی و استفاده از قوه عاقله نیروی انسانی در شبکه ها را از ویژگی‌های دیگر رسانه رادیو دانست و اظهار داشت: بازآفرینی، حفظ و ارتقاء کارکرد نیروی انسانی متخصص، ارتقاء سطح کارشناسان رادیو، بهره گیری از نوآوری‌ها و فناوری های جدید، سرعت واکنش در مقابل مسائل مختلف و به روز بودن، حمایت از کسانیکه تولید کننده دستگاه رادیو هستند، بازنگری و هم آوایی برنامه ها به تفکیک مأموریت هر شبکه و .... از دیگر مواردی است که می تواند در ارتقاء رسانه رادیو نقش داشته باشد.

وی در تشریح وضعیت موسیقایی رادیو ادامه داد: استفاده از موسیقی مناسب و فاخر یکی از مهم ترین عواملی است که می تواند اثرگذاری و نفوذ رادیو را در میان مخاطبان بالا ببرد.

معاون صدا ارتقاء سطح نویسندگی برنامه های رادیو را نیز لازم و ضروری دانست
و عنوان کرد: گرچه در حوزه نویسندگی برنامه های رادیو شاهد تلاش و موفقیت چشمگیر همکاران خود هستیم، اما این بخش با نقطه مطلوب فاصله زیادی دارد که باید با جدیت و اهتمام ویژه در این زمینه شاهد اتفاقات مثبتی باشیم.

شاه آبادی با اشاره به آغاز چهلمین سالروز پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی ایران گفت: یکی از مهم‌ترین محورهای برنامه سازی رادیو در سال 97 این رویداد بزرگ و فرخنده است. بنابراین باید تلاش کنیم تا این مفهوم در لایه دوم اثر بنشیند، استفاده از قالب های کوتاه و جذاب برنامه سازی متناسب با سلیقه مخاطب، تحلیل، تبیین و توصیف دستاوردهای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و مقایسه و تحلیل آن با بسیاری از مسائل و شاخص های پیشرفت جهانی، بررسی نرخ رشد علمی کشور در سال های پس از پیروزی انقلاب اسلامی، استفاده از ظرفیت مناسبت‌‌های سال با حفظ ویژگی صادق بودن رسانه و .... می تواند در این زمینه حائز اهمیت باشد.

وی توجه ویژه به شعار سال در برنامه های رادیویی را که به فرمایش مقام معظم رهبری (حمایت از کالای ایرانی) نام نهاده شده است، یکی دیگر از مهم ترین اهداف رسانه رادیو در سال 97 عنوان و تصریح کرد: باید از ظرفیت و فرصت شعار سال برای احیای نقش رسانه رادیو استفاده کنیم. به طور کلی در یک رسانه فرآیند سه گانه دانش، نگرش و رفتار فردی و جمعی نقش و وزن یک رسانه را مشخص می نماید. بنابراین اگر بتوانیم در سال 97 بالاتر از مرحله دانش و نگرش، در راستای تغییر ادبیات رفتاری مخاطبان گام برداریم، کار مضاعف انجام داده ایم. ارتباط با دستگاههای متولی در راستای تحقق شعار سال 97 از دیگر عواملی است که می تواند در جلب رضایت مخاطبان در سال جاری و در راستای تحقق شعار سال تأثیرگذار باشد.

وی از معرفی برنامه های شاخص شبکه های رادیویی به عنوان یکی دیگر از محورهای فعالیت معاونت صدا در سال 97 یاد و خاطرنشان کرد: برای تأثیرگذاری و ارتقاء نقش رسانه رادیو باید چند برنامه از هر شبکه رادیویی را به عنوان برنامه شاخص شناخته و به مخاطبان معرفی نماییم. بر این اساس در حال تدوین آیین نامه انتخاب برنامه های شاخص هستیم. این اقدام باید به صورت ضابطه مند و با بهره گیری از قوه عاقله بیرونی از هر شبکه رادیویی انجام شده و برنامه‌های شاخص هر شبکه را بر اساس بیشترین اثرگذاری بر مخاطب، بیشترین موفقیت و ترجیحاً بیشترین درصد شنونده انتخاب کنیم.

معاون صدا با بیان اینکه برنامه‌های هر شبکه رادیویی به سه دسته برنامه های شاخص، برنامه های مهم و تأثیرگذار و برنامه های مستمر تقسیم می شوند، عنوان کرد: ایده، فکر و انتخاب سوژه مناسب، نقطه عظیمت برنامه سازان برای انتخاب برنامه شاخص است. بنابراین باید در سال 97 با جدیت و توان مضاعف در راستای معرفی برنامه های شاخص شبکه های رادیویی گام برداریم تا شاهد اقبال مخاطبان به این رسانه گرم باشیم.

در ادامه این جلسه مدیران گروه های برنامه ساز و مسئولین مدعو به بیان سئوالات و دیدگاه های خود در حوزه های برنامه ریزی محتویی پرداختند.

در پایان این نشست معاون صدا از اهتمام و کوشش تمامی مدیران و برنامه سازان رادیو قدردانی کرد.

منبع:خبرگزاری دانشجو
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *