دوشنبه ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 6 May 2024
 
۲
۱۹
پاسخ آیت الله مکارم به یک سوال فراگیر

چرا کافران از نعمت‌های دنیا بهره‌مند هستند؟

يکشنبه ۸ بهمن ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۴۶
کد مطلب: 586158
تجملات دنیا آن‌قدر نزد خدا بى‌ارزش است که باید تنها نصیب کفار و منکران حق باشد و اگر مردم دنیاطلب به سوى بى‌ایمانى، متمایل نمى‌شدند، خداوند این سرمایه‌ها را تنها نصیب کافران مى‌کرد تا مشخص شود مقیاس ارزش انسان تجملات دنیوی نیست.
چرا کافران از نعمت‌های دنیا بهره‌مند هستند؟
به گزارش جهان نيوز،  آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی در تفسیر نمونه ذیل آیات33 تا 35 سوره مبارکه «زخرف» به زیورآلات دنیوی و قصرهای باشکوه برای کافران اشاره کرده است که متن آن در ادامه می‌آید؛

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
«وَ لَوْ لا أَنْ یَکُونَ النّاسُ أُمَّةً واحِدَةً لَجَعَلْنا لِمَنْ یَکْفُرُ بِالرَّحْمنِ لِبُیُوتِهِمْ سُقُفاً مِنْ فِضَّة وَ مَعارِجَ عَلَیْها یَظْهَرُونَ* وَ لِبُیُوتِهِمْ أَبْواباً وَ سُرُراً عَلَیْها یَتَّکِؤُنَ* وَ زُخْرُفاً وَ إِنْ کُلُّ ذلِکَ لَمّا مَتاعُ الْحَیاةِ الدُّنْیا وَ الْآخِرَةُ عِنْدَ رَبِّکَ لِلْمُتَّقِینَ؛ اگر (تمکن کفّار از مواهب مادى) سبب نمى‌شد که همه مردم امت واحد (گمراهى) شوند، ما براى کسانى که به (خداوند) رحمان کافر مى‌شدند خانه‌هایى قرار مى‌دادیم با سقف‌هایى از نقره و نردبان‌هایى که از آن بالا روند. و براى خانه‌هایشان درها و تخت‌هایى (زیبا و نقره‌اى) قرار مى‌دادیم که بر آن تکیه کنند. و انواع زیورها، ولى تمام اینها بهره زندگى دنیاست، و آخرت نزد پروردگارت از آن پرهیزگاران است». (زخرف/ 33 تا 35)

ارزش‌هاى دروغین دنیوی/ قصرهاى باشکوه با سقف‌هاى نقره‌اى! 
این آیات، همچنان بحث پیرامون نظام ارزشى اسلام و عدم معیار بودن مال و ثروت و مقامات مادى را ادامه مى‌دهد.

در نخستین آیه، مى‌فرماید: «اگر (تمکّن کفار از مواهب مادى) سبب نمى‌شد که همه مردم (تمایل به کفر پیدا کنند و) امت واحد (گمراهى) گردند، ما براى کسانى که به (خداوند) رحمان کافر مى‌شدند خانه‌هایى قرار مى‌‌دادیم با سقف‌هایى از نقره» (وَ لَوْ لا أَنْ یَکُونَ النّاسُ أُمَّةً واحِدَةً لَجَعَلْنا لِمَنْ یَکْفُرُ بِالرَّحْمنِ لِبُیُوتِهِمْ سُقُفاً مِنْ فِضَّة).

خانه‌هایى که چندین طبقه داشته باشد، «و براى آنها نردبان‌هایى (جالب) قرار مى‌دادیم که از آن بالا روند» (وَ مَعارِجَ عَلَیْها یَظْهَرُونَ).

جمعى از مفسران گفته‌اند: منظور پله‌هایى از نقره است، و عدم تکرار کلمه «فِضِّة» (نقره) به خاطر وضوح آن است، ولى گویا آنها وجود پله‌ها را به تنهایى دلیل بر اهمیت خانه‌ها ندانسته‌اند، در حالى که چنین نیست، اصل وجود پله‌هاى فراوان دلیل بر عظمت بنا و داشتن طبقات متعدد است.

«سُقُف» (بر وزن شتر) جمع «سقف» است و بعضى آن را جمع «سقیفه» به معنى مکان مسقف، مى‌دانند ولى قول اول مشهورتر است.

سپس مى‌افزاید: «و براى خانه‌هایشان درها و تخت‌هایى (زیبا و نقره‌اى) قرار مى‌دادیم که بر آن تکیه کنند (وَ لِبُیُوتِهِمْ أَبْواباً وَ سُرُراً عَلَیْها یَتَّکِؤُنَ).

ممکن است این جمله، اشاره به درها و تخت‌هاى نقره باشد که چون در آیه قبل در مورد سقف‌ها آمده، در اینجا از تکرار آن خوددارى شده، و نیز ممکن است وجود درها و تخت‌هاى متعدد (با توجه به این که اَبْواباً و سُرُراً نکره است و در اینجا براى اهمیت آمده) خود دلیل بر عظمت آن قصرها باشد، زیرا هرگز براى یک خانه محقر درهاى متعدد نمى‌گذارند، این مخصوص قصرها و خانه‌هاى مجلل است، و همچنین وجود تخت‌هاى بسیار.

باز به این هم اکتفا نکرده، مى‌افزاید: علاوه بر همه اینها «انواع زیورها براى آنها قرار مى‌دادیم (وَ زُخْرُفاً).
تا زندگى مادى و پر زرق و برقشان از هر نظر تکمیل گردد، قصرهایى مجلل و چند اشکوبه با سقف‌هایى از نقره، و درها و تخت‌هاى متعدد، و انواع وسائل زینتى، و هر گونه نقش و نگار آن چنان که مطلوب و مقصود و معبود دنیاپرستان است.

سپس مى‌افزاید: «ولى تمام اینها بهره زندگى دنیاست و آخرت نزد پروردگارت از آن پرهیزگاران است»! (وَ إِنْ کُلُّ ذلِکَ لَمّا مَتاعُ الْحَیاةِ الدُّنْیا وَ الْآخِرَةُ عِنْدَ رَبِّکَ لِلْمُتَّقِینَ).

«زُخْرف» در اصل به معنى هرگونه زینت و تجمل توأم با نقش و نگار است، و از آنجا که یکى از مهمترین وسائل زینت، طلا است به آن هم «زخرف» گفته شده است، و این که به سخنان بیهوده «مزخرف» مى‌گویند به خاطر زرق و برقى است که به آن مى‌دهند.

کوتاه سخن این که: این سرمایه‌هاى مادى و این وسایل تجملاتى دنیا، به قدرى در پیشگاه پروردگار، بى‌ارزش است که باید تنها نصیب افراد بى‌ارزش همچون کفار و منکران حق باشد، و اگر مردم کم ظرفیت و دنیاطلب به سوى بى‌ایمانى و کفر، متمایل نمى‌شدند، خداوند این سرمایه‌ها را تنها نصیب این گروه منفور و مطرود، مى‌کرد، تا همگان بدانند مقیاس ارزش و شخصیت انسان این امور نیست.

اسلام ارزش‌هاى غلط را درهم مى‌‌شکند
به راستى تعبیرى رساتر از آنچه در آیات فوق آمده براى درهم شکستن ارزش‌هاى دروغین پیدا نمى‌شود، براى دگرگون ساختن جامعه‌اى که محور سنجش شخصیت افراد در آن، تعداد شتران، مقدار درهم و دینار، و تعداد غلامان و کنیزان و خانه‌ها و وسائل تجملى است، تا آنجا که تعجب مى‌کنند چرا «محمّد»(صلى الله علیه وآله) یتیم و از نظر مادى، فقیر به نبوت برگزیده شده، اساسى‌ترین کار این است که این چهارچوب‌هاى غلط ارزشى درهم شکسته شود، و بر ویرانه آن ارزش‌هاى اصیل انسانى، تقوا و پرهیزگارى، و علم و دانش، ایثار و فداکارى، شهامت و گذشت بنا شود، در غیر این صورت همه اصلاحات، روبنایی و سطحى و ناپایدار خواهد بود.

و این، همان کارى است که اسلام و قرآن و شخص پیامبر اسلام(ص) به عالى‌ترین وجه انجام داد، و به همین دلیل، جامعه‌اى که از عقب افتاده‌ترین و خرافى‌ترین جوامع بشرى بود، در مدتى کوتاه، آن چنان رشد و نمو کرد که در صف اول قرار گرفت.

جالب این که در حدیثى از پیغمبر گرامى(ص) در تکمیل این برنامه مى‌خوانیم: لَوْ وَزَنَتِ الدُّنْیا عِنْدَ اللّهِ جَناحَ بَعُوضَة ما سَقَى الْکافِرَ مِنْها شَرْبَةَ ماء: «اگر دنیا به اندازه بال مگسى نزد خدا وزن داشت خداوند به کافر حتى یک شربت آب نمى‌نوشانید».

امیرمؤمنان على(علیه السلام) نیز در «خطبه قاصعه» سخن را در این زمینه به اوج رسانده مى‌فرماید:

«موسى بن عمران(ع) با برادرش بر فرعون وارد شدند، در حالى که لباس‌هاى پشمین بر تن داشتند و در دست هر کدام عصاى (چوپانى) بود، با او شرط کردند که اگر تسلیم فرمان خدا شود، حکومت و ملکش باقى مى‌ماند، و عزت و قدرتش دوام خواهد یافت، اما او گفت: آیا از این دو تعجب نمى‌کنید؟ که با من شرط مى‌کنند بقاى ملک و دوام عزتم بستگى به خواسته آنها دارد، در حالى که فقر و بیچارگى از سر و وضعشان مى‌بارد! (اگر راست مى‌گویند) پس چرا دستبندهایى از طلا به آنها داده نشده است»؟

چرا خداوند پیامبران را از ثروتمندان قرار نداد؟
«این سخن را فرعون به خاطر بزرگ شمردن طلا، و جمع‌آورى آن، و تحقیر پشمینه پوشى گفت».
«اگر خدا مى‌خواست به هنگام بعثت پیامبرانش، درهاى گنج‌ها و معادن طلا و باغ‌هاى سبز و خرم را به روى آنان بگشاید، مى‌گشود، و اگر اراده مى‌کرد، پرندگان آسمان و حیوانات وحشى زمین را همراه آنان گسیل مى‌داشت، ولى اگر این کار را مى‌کرد آزمایش مردم از میان مى‌رفت و پاداش و جزا بى‌اثر مى‌شد»!.

و در قسمت دیگرى از همین خطبه مى‌فرماید: «مگر نمى‌بینید خداوند انسان‌ها را، از زمان آدم تا آخر جهان، با سنگ‌هایى که نه زیانى مى‌رسانند و نه سودى، نه مى‌بینند و نه مى‌شنوند، آزمایش کرده، این سنگ‌ها را خانه مقدس خود (کعبه) قرار داده، و آن را موجب پایدارى و قوام مردم ساخته است، آن را در پر سنگلاخ‌ترین مکان‌ها، و بى‌گیاه‌ترین نقاط روى زمین، در تنگناى دره‌هایى مستقر ساخته، در میان کوه‌هاى خشن، شن‌هاى متراکم، چشمه‌هاى کم آب، آبادى‌هاى جدا و پر فاصله، که هیچ مرکبى به راحتى در آن زندگى نمى‌کند، و سپس آدم و فرزندانش را فرمان داد، که به آن سو توجه کنند و آن را مرکز تجمع خود سازند....».

«اگر خدا مى‌خواست خانه مقدسش، و محل انجام مناسک حج را در میان باغ‌ها و نهرها و زمین‌هاى هموار و پر درخت و آباد، که داراى خانه‌ها و کاخ‌هاى بسیار و آبادى‌هاى به هم پیوسته، در میان گندم زارها و باغ‌هاى پر گل و گیاه، در میان بستان‌هاى زیبا و سرسبز و پرآب، در وسط باغستانى بهجت‌زا با جاده‌هاى راحت و آباد، قرار دهد، توانایى داشت، ولى در این حالت آزمایش و امتحان ساده‌تر بود، و پاداش و جزا نیز کمتر (و مردم به ارزش‌هاى فریبنده ظاهرى مشغول مى‌شدند و از ارزش‌هاى واقعى الهى غافل مى‌گشتند)».

به هر حال، اساس انقلاب اسلامى انقلاب ارزش‌هاست، و اگر مسلمانان امروز در شرایطى سخت و ناگوار، تحت فشار دشمنان بى‌رحم و خونخوار قرار گرفته‌اند به خاطر همین است که آن ارزش‌هاى اصیل را رها ساخته، بار دیگر ارزش‌هاى جاهلى در میان آنان رونق گرفته است، مقیاس شخصیت، مال و مقام دنیا شده، و علم و تقوا و فضیلت را به فراموشى سپرده‌اند، در زرق و برق مادى فرو رفته، و از اسلام، بیگانه شد‌ه‌اند، و تا چنین است باید کفاره این خطاى بزرگ را بپردازند، و تا تحول را از ارزش‌هاى حاکم بر وجودشان شروع نکنند، مشمول الطاف الهى نخواهند شد که: إِنَّ اللّهَ لا یُغَیِّرُ ما بِقَوْم حَتّى یُغَیِّرُوا ما بِأَنْفُسِهِمْ.

پاسخ به یک سؤال
با مطالعه آیات فوق پیرامون تحقیر شدید زینت هاى ظاهرى، و ثروت و مقام مادى، این سؤال مطرح مى شود: پس چرا قرآن مجید در جاى دیگر مى‌گوید: قُلْ مَنْ حَرَّمَ زِینَةَ اللّهِ الَّتِی أَخْرَجَ لِعِبادِهِ وَ الطَّیِّباتِ مِنَ الرِّزْقِ قُلْ هِیَ لِلَّذِینَ آمَنُوا فِی الْحَیاةِ الدُّنْیا خالِصَةً یَوْمَ الْقِیامَةِ کَذلِکَ نُفَصِّلُ الْآیاتِ لِقَوْم یَعْلَمُونَ: «بگو: چه کسى زینت‌هاى الهى را که براى بندگان خود آفریده، و روزى‌هاى پاکیزه را حرام کرده است؟! بگو: اینها در زندگى دنیا براى کسانى است که ایمان آورده‌اند، (اگر چه دیگران نیز با آنها مشارکت دارند، ولى) در قیامت خالص (براى مؤمنان) خواهد بود، این گونه آیات (خود) را براى کسانى که آگاهند شرح مى‌دهیم»!

یا در جاى دیگر مى فرماید: یا بَنِی آدَمَ خُذُوا زِینَتَکُمْ عِنْدَ کُلِّ مَسْجِد: «اى فرزندان آدم! زینت خود را به هنگام رفتن به مسجد، با خود بردارید».

چگونه این دو گروه از آیات با هم سازگار است؟!

در پاسخ باید به این نکته توجه داشت که: هدف در آیات مورد بحث شکستن ارزش‌هاى دروغین است، هدف این است که مقیاس شخصیت انسان ها را ثروت و زینت آنها نشمارند، نه این که امکانات مادى بد چیزى است، مهم این است که به آنها به صورت یک ابزار نگاه شود نه یک هدف متعالى و نهایى.

وانگهى، اینها در صورتى ارزش دارد که در حد معقول و شایسته و خالى از هر گونه اسراف و تبذیر باشد، نه ساختن کاخ‌هایى از طلا و نقره و گرد آوردن زینت‌هاى انبوهى از سیم و زر!

و از اینجا روشن مى‌شود که نه بهره‌مند بودن گروهى از کفار و ظالمان از این مواهب مادى دلیل بر شخصیت آنها است، و نه محروم بودن مؤمنان از آن، و نه استفاده از این امور در حد معقول، به صورت یک ابزار، ضررى به ایمان و تقواى انسان مى‌زند، و این است تفکر صحیح اسلامى و قرآنى.

منبع:فارس
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
این مردم دنیا طلبی بلد نبودند امثال شما یادشون دادید
اما غیر از اون یه سوال دارم از محضر مبارک علما
چرا علما فقط نسبت به موی زنها حساس هستند چرا وقتی چند نفر از هموطنای ما توی سرمای بعد از زلزله میمیرند هیچکدوم از علما کفن نمی پوشن بیان تو خیابون؟؟؟؟؟؟
چرا عافیت طلبی و دنیا طلبی باعث شده مردم رو از دین و اسلام زده کنید؟
چرا؟ چرا؟ چرا؟
Iran, Islamic Republic of
... . این وظیفه دولته نه علما
چوبین
Iran, Islamic Republic of
ممنون از شما.

دینی که با خوردن آب در ملاء عام به خطر بیفته، ولی خوردن حق مردم تکونش نده دین نیست
توهمی است برای عوام و نعمتی است برای ذینفعان
Iran, Islamic Republic of
خوردن آب در ملأ عام در زمان روزه مردم، دین را تکان نمیدهد. دل مردم روزه دار را تکان میدهد. دین هم، شما روزه خواران و طرفداران مردم آزاری را تکان میدهد. دین محکم است. تو متزلزلی.
چوبین
Iran, Islamic Republic of
بله، حتماً همینطوره که شما می فرمایی!
سيدعليرضا رضائي
Iran, Islamic Republic of
بسمه تعالي
سلام
دين اسلام بهترين دين هاست آدم وقتي سركش باشه چه ربطي به اسلام ومسلماني داره وقتي بني اميه ملعون وبني
عباسيان ملعون حاكمان اسلام شدندودين رامنحرف كردندبعدازهزارئاندي سال ميشودهمين انسان خودبخودخودخواه وطغيانگره
Iran, Islamic Republic of
استاد!استاد!...................استاد............!
Iran, Islamic Republic of
شما یه سر به خیابون شهدای قم بزن ببین...
بنده خدا
Iran, Islamic Republic of
این مردم دنیا طلبی بلد نبودند امثال شما یادشون دادید
اما غیر از اون یه سوال دارم از محضر مبارک علما
چرا علما فقط نسبت به موی زنها حساس هستند چرا وقتی چند نفر از هموطنای ما توی سرمای بعد از زلزله میمیرند هیچکدوم از علما کفن نمی پوشن بیان تو خیابون؟؟؟؟؟؟
چرا عافیت طلبی و دنیا طلبی باعث شده مردم رو از دین و اسلام زده کنید؟
چرا؟ چرا؟ چرا؟
علمای ما اگر ادعای نه عالمی اسلام بلکه مسلمانی هم بکنند باید در برابر این همه ظلم ونابرابری ،رشوه و ربا ونزولخواری های رسمی ، دزدیها وسرقتهای کلان ، چپاول حقوق مردم و نجومی خوریها که این آقایان خودشان هم گرفتار این نوع مسائل هستند باید از طرف مردم به رهبر معظم مراجعه کرده ودرد دل مردم را به ایشان گوشزد کنند واگر نشد باید برای اعاده حقوق مردم اَبا وعمامه خود را تحویل رهبر معظم داده و به شخصی گری بپردازند.عالِم اسلامی که نتواند به درستی مبلِّغ دین رسول خدا وپیرو مولا علی بوده وبر علیه ظلم و ستم ویا بی عدالتی و دزدیها و ربا و رشوه و . . . قیام کند به چه درد اسلام ومسلمین میخورد.
عالمی از بین این همه مدعی فقه واجتهاد ، آمادگی واقعی خواندن 2 رکعت نماز باران را نداشته باشد چه چیزی را مدعی است.
خیمه زدن بر حجره علمی مولا علی (ع) برای کسب درآمد هم از بیت المال وهم از جیب مردم کجا میتواند مولا مهدی را یاری رساند.
حالا ببینیم چه کسانی دل مولا صاحب عصر (ع) را به درد میاورد؟؟؟!!!
الّلهم عجِّل لولیِّک الفَرج
United States
دنیای مذموم از نظر جهان بینی الهی ان است که انسان دنیا را برای دنیا بخواهد و دنیا او را از یاد خدا و اخرت باز دارد وگرنه دنیا و مواهب ان از بزرگرترین و روشن ترین عنایات الهیه است . به طوری که معصومین ع فرموده اند : " الدنیا مزرعه الاخره " و : " الدنیا متجر اولیاء الله " و... مولانا هم فرموده است : اب در کشتی هلاک کشتی است / اب در بیرون کشتی پشتی است . و اما چرا در برهه هایی از تاریخ غیر مسلمانان اعم از کافران و ملحدان و فاسفان از مواهب دنیایی بهره مند ترند به خاطر تلاش و زحمتی است که میکشند از طرفی و ظلم از طرف دیگر است عمده مسئله این است که بدانیم بنا بر سنت الهی هر قوم و انسانهایی در راه دنیا و کسب مواهب ان تلاش و کوشش کنند به تایید الهی به ان مواهب میرسند . قران میفرماید : " کلا نمد هوءلاء و هوءلاء من ربک "اگر ما مسلمانان از مواهب حلال و پاکیزه دنیا و پیشرفت های معقول احیانا کمتر از دیگران بهره داریم غالبا به خاطر کم کاری و عدم دقت در کارها / عدم شناخت صحیح و جامع دین و عمل به ان و استعمار زدگی و غربزدگی و تنبلی و نگاه به بیرون و باور منفی ما نمی توانیم و وابستگی حاکمان اسلامی به بیگانگان و خود کوچک بینی در بخش قابل توجهی از جامعه مسلمانان است . و... است .باز تکرار می کنم دنیا و مواهب ان ذاتا مذموم و مطرود نیستند هنگامی که انسان و جامعه را در خود غرق کنند و از یاد خدا و اخرت وباز دارند مذموم میشوند . وگرنه مسلمانان و مومنین باید در چها چوب اخلاق و شریعت اسلامی پاکیزه ترین زندگی را داشته باشند و در اسایش و ارامش زندگی کنند .
آدمیزاد
Colombia
مانوی ها (مانی پیامبر ایرانی ) بر این باور بود که این جهان را اهریمن آفریده و برای همین پر از زشتی و رنج و بیعدالتی است ، و نیزخدای تورات که خدایی حسود و متکبر و خشن و سنگدل است که به پرستش و "قربانی کردن " نیاز دارد را همان اهریمن آفریننده جهان میدانست ، در حالیکه خدای نیکی ها از این جهان بدور است و خاستگاه روشنی و نیکی و خرد است و در نیکان آذرخشی از روشنی و خرد ایزدی هست که از این جهان گریزان است ومیخواهد دوباره به خاستگاه راستینش بپیوندد.
سيدعليرضا
Iran, Islamic Republic of
بسمه تعالي
سلام
ماني كيه پيامبرايرانيهانبوده وكسي اوراقبول نداره كه ميگي
پيامبربوده نكنه پيغمبرخودت بوذه مامسلمانيم نه مانوي ببين
اسلام چي ميگه
چوبین
Iran, Islamic Republic of
بی زحمت، سختی ها را خودتان بکشید.
آقازاده ها هم.
Iran, Islamic Republic of
کافران از نعمات الهی بهره مندن?
عجب.رابطه اش رو تو کشور خودمون مقایسه کنیم تا کافران خودمون رو بشناسیم
United Kingdom
اینها همه اش سفسطه ی قرون وسطایی است.
پول مردم را روز روشن تو ایران اسلامی دولت و روحانیون میدزدند و قورت میدن اونوقت فقیر ایجاد میکنند. و این خلاف گفته ی امام علی است در مورد فقر.
اصلا هر جا فقر هست ایمان نیست.
این توجیهات شما مال عهد جاهلیت است. مردم الان فهمیده شده اند.
اگر الدنیا مزرعه الآخره هست.
این دنیایی که دستات از نظر مالی تهی است. از نظر معنوی هم تهی خواهد بود چون از دری که فقر وارد میشود ایمان بیرون میرود.
وانگهی اگر فقر خوبه اول از همه ی روحانیون و دولتی ها و مجلسی ها شروع کتیم و همه امکاناتشون را بگیریم و در فقر باشند. چون این زینتهای دنیا اونا را از آخرت باز میدارد. ببینیم شاید معنویتشون بیشتر بشه.
بسم الله اگر راستگو هستید.
Iran, Islamic Republic of
ن عزیز من. اعتقاد بر این است ک گناه بی حجابی از اختلاس بیشتر است
جهان نیوز عزیز مطلب درست ولی جایش غلط بود
Iran, Islamic Republic of
این سخنی که اینجا مطرح شد سخنی از قرآن است اما جای طرح این موضوع و تفسیرش اشتباهی است و ربطی به مشکلات امروز جامعه ما ندارد

درست مانند اینکه شما فلان داروی بیماری قلب را برای شکستگی استخوان بر اثر تصادف بخوری

موضوع الان جامعه ما تبعیض است و حقوق های نجومی است و مصداق آن نهج البلاغه است که اینکه حضرت با شدت و غضب با این گروه برخورد می کرد و رهبری هم در خطبه های نماز عید فطر برخورد سختی کردند اما مسئولین توجهی نکرده و گفتند این ها ذخیره های نظام هستند

البته جالب این شد که مردم دوباره به همین ها رأی اعتماد دادن پس جای اعتراض هم نیست
علی
Iran, Islamic Republic of
هرکه پول دارد لااقل از من که ندارم یک پله جلوتر است.دردو مرض که برای همه است چه پولدار چه بدبخت مریض شی میری آلمان نداشتی میری بهشت زهرابرای ما ها که نداریم توجیهات میکننداما خودشان میرند آلمان
Iran, Islamic Republic of
.....