شنبه ۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 27 Apr 2024
 
۰

محدودیت «ارتباط چپ‌ها با اغتشاشگران» را بردارید!

يکشنبه ۱۲ آذر ۱۳۹۶ ساعت ۰۸:۲۳
کد مطلب: 570051
علیرضا علوی‌تبار، از فعالان ستادی اصلاح‌طلب به تازگی در یک گفت‌وگو با روزنامه اصلاح‌طلب، ادعا کرده است که منظور اصلاح‌طلبان از جنبش اجتماعی لزوماً «شورش» نیست.
محدودیت «ارتباط چپ‌ها با اغتشاشگران» را بردارید!
به گزارش جهان نيوز، او اما در ادامه صحبت‌های خود این جملات را درباره معنای مطروحه بیان می‌کند: «جنبش اجتماعی پیش‌برنده ایده‌های اصلاح‌طلبان است»، «این یک حرکت سازمان یافته است» و «جنبش اجتماعی می‌تواند حاکمیت را مجبور به بازی‌های تازه کند»!

علوی‌تبار در بخش پایانی گفت‌وگوی خود با اشاره به اغتشاش چند نفر در جریان اعتراضات کارگران در اراک تصریح کرده است:

«بهترین راه وارد شدن به گفت وگو با این جنبش‌های اعتراضی است. البته یک مشکل بر سر راه وجود دارد. اصلاح طلبان وقتی وارد گفت وگو با این جنبش ها می شوند، از نظر دستگاه های حکومتی تحریک کننده آنها تلقی می شوند. بلافاصله سعی می شود که با آنها برخورد شود. گاهی اوقات به محض اینکه سعی می کنید با کارگران ارتباط بگیرید، از نظر دستگاه امنیتی نوعی تلاش برای جهت دادن به آنها محسوب می‌شود.
 
این یک محدودیت جدی برای اصلاح طلبان ایجاد کرده است. با وجود همه اینها اصلاح طلبان باید خیلی شفاف با آنها از طریق نهادها و تشکل های صنفی وارد گفت وگو شوند. مثلا تشکل های کارگری‌ای که به کارگران نزدیک هستند، گفت وگو کنند. اگر جنبش دانشجویی اعتراضی داریم از طریق انجمن صنفی دانشجویان اصلاح طلب با آنها گفت وگو شود. تشکل هایی وجود دارند که به این اصناف معترض نزدیک تر هستند و هم صنف آنها محسوب می شوند. بهترین مبنا برای ارتباط و گفت وگو نیز همین است. باید ملاحظات امنیتی داشت. چون بلافاصله می تواند برای آن جنبش‌ها مشکل ایجاد کند و هم تبعاتی برای اصلاح طلبان داشته باشد.»

*با وجود تلاشی که علوی‌تبار برای کادوپیچی محتوای مطروحه توسط خود پیرامون «جنبش اجتماعی» دارد اما شوربختانه باید اشاره کرد که از معنای مورد اراده این فعال اصلاح‌طلب چیزی جز «شورش و اغتشاش» به ذهن متبادر نمی‌شود.

چه اینکه اولا اصلاح‌طلبانی دم از اغتشاش نبودن جنبش اجتماعی می‌زنند که بصورت مشخص زمینه‌سازی و فرماندهی در دو فتنه سال 78 و 88 و اغتشاشات خیابانی را بر عهده داشته‌اند.

و ثانیا کسانی از اصلاح‌طلبان طی سال‌های گذشته هیچ اِبایی نداشته‌اند از اینکه جان کلام را بگویند و تأکید کنند که منظورشان از جنبش اجتماعی همان «خیزش خیابانی» است...

«سعید حجاریان» 3 سال قبل، در گفت‌وگو با نشریه ایران فردا و در پاسخ به این سؤال که «در این شرایط بدنه اجتماعی که سازمان ندارد چگونه می‌تواند به دولت کمک کند؟» گفته بود:

«موضوع فشار افکار عمومی است که باید ایجاد شود...همین مردم برای پاشایی به خیابان آمدند و حمایت کردند. باید برای دیگر خواسته‌ها هم فشار اجتماعی وارد کنند»!

قبل از او البته احمد پورنجاتی، دیگر چهره اصلاح‌طلب نیز در بخشی از مصاحبه خود با روزنامه اعتماد همین دستورالعمل را در قامت ابراز عقیده بیان کرده و گفته بود:

«به نظر من امروز نوبت نقش‌آفرینی بیشتر بدنه اجتماعی اصلاح‌طلبان است تا شخصیت‌های شناخته‌شده این جریان؛ بدنه اجتماعی باید رخ‌نمایی کند. ممکن است گفته شود مجال کافی وجود ندارد اما به نظر من از مجال‌های مختلف باید نهایت بهره را برد»!

در همان مقطع و طی یک دیدار سیاسی با حضور خاتمی نیز آنطور که سایت جماران گزارش داد؛ یکی از حضّار به لیدر اصلاح‌طلبان گفته بود: فکر می‌کنیم نسل چهارم بخواهند شجاعانه فریاد بزنند. برای راهنمایی نسل چهارم رهنمود دهید!

با این سابقه و این گفته‌ها و البته اشاره محرزی که شخص علوی‌تبار به اغتشاشگران اراک دارد؛ به نظر می‌رسد که باید حواس مراجع اجتماعی، رسانه‌ها و دستگاه‌های امنیتی بیش از پیش حساس باشد.
خاصّه اینکه برخی تحلیلگران معتقدند، دو احتمال مهم «فتنه اقتصادی» و «تلاش برای زدن ضربه آخر در آستانه اتمام عمر رسوبات کشف نشده سازمان مجاهدین» نیز وجود دارد.

منبع:مشرق
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *