يکشنبه ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 19 May 2024
 
۰

اعتبار وِیژه برای روستاهای هدف گردشگری

جمعه ۲۱ مهر ۱۳۹۶ ساعت ۱۷:۳۲
کد مطلب: 557149
«سعیدرضا جندقیان» معاون امور دهیاری های سازمان شهرداری ها و دهیاری ها گفت: چهار هزار و 600 میلیون ریال به دهیاری های کشور از ابتدای امسال تاکنون اختصاص یافته که این مبلغ معادل مجموع اعتبار تخصیصی در سال گذشته است.
اعتبار وِیژه برای روستاهای هدف گردشگری
به گزارش جهان نيوز، جندقیان افزود :همچنین 150میلیارد ریال در سال جاری برای روستاهای هدف گردشگری کشور اختصاص یافت که برای ساخت هر بازارچه محلی در مناطق روستایی 800 میلیون ریال تخصیص می یابد.
وی اظهار کرد:از سال تاسیس سازمان دهیاری ها و شهرداری ها در 16 سال گذشته تاکنون 104 هزار میلیارد ریال به دهیاری های کشور اختصاص یافته که با وجود تخصیص 72 درصد این مبلغ در دولت یازدهم هنوز شاهد توسعه و پیشرفت مطلوب در مناطق روستایی نیستیم.
جندقیان گفت: تخصیص اعتبار به مناطق روستایی موجب ماندگاری مطلوب جمعیت در این مناطق نشده به طوری که از سال 1370 شاهد کاهش این جمعیت بوده ایم.
وی، توسعه روستایی و استفاده از قابلیت های بخش های مختلف برای توسعه این مناطق را از رویکردهای مهم دولت دوازدهم برشمرد و افزود : این مهم جز با مشارکت مردم و بخش خصوصی و تدوین طرح جامع دهیاری ها به طور مطلوب محقق نمی شود.
جندقیان ادامه داد: اگرچه در امر توسعه، آبادانی روستاها و ارائه خدمات به روستاییان گام های مثبتی برداشته ایم، اما نتوانسته ایم ظرفیت های اصیل روستایی را حفظ کنیم.
وی ادامه داد: ما باید با شناخت توانمندی ها و استعداد های درونی روستاها در جهت شکوفایی هرچه بهتر آنها گام برداریم و هر زمان توانستیم تفکر دهاتی پنداری را از جامعه به ظاهر فرهنگی و فرهیخته خود بزداییم مطمئن باشید که ما رو به سوی توسعه درحرکت هستیم .
معاون امور دهیاری های سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور گفت: برای رسیدن به توسعه در روستاها نیازمند تغییر رویکردها در سطوح کلان، ملی، منطقه ای تا سطوح خرد هستیم.
وی افزود: بیش از 33 هزار و 500 دهیاری در روستاهای کشور فعال است و با توجه به جدید بودن دهیاری و فعالیت آن در مناطق روستایی و با توجه به این که روند شکاف بین درآمد سالیانه روستانشینان و شهرنشینان رو به فزونی است، در حال حاضر اتخاذ راهکارهایی برای خودکفایی دهیاری ها و درون زایی توسعه روستایی نیازی ضروری است.
وی با بیان اینکه برای شکل گیری درآمدهای پایدار در سکونتگاه ها به دو عامل نهادسازی و تغییر رویکردها نیاز داریم، توضیح داد: نهاد دهیاری به عنوان سازمان مدیریتی غیردولتی و دارای نقش واسطه ای میان مردم و دولت در عرصه های عمومی حیات اجتماعی و اقتصادی روستاییان شناخته می شود.
جندقیان در ادامه توسعه را تعالی بخش شان انسان خواند و در خصوص اهمیت تغییر رویکردها گفت: گاه برای رسیدن به توسعه در موضوع روستاها نیازمند تغییر رویکردها در سطوح کلان، ملی، منطقه ای تا سطوح خرد هستیم.
معاون امور دهیاری های سازمان شهرداری ها و دهیاری ها همچنین به آمارها درباره جمعیت روستاها اشاره کرد و گفت: هم اکنون 3 هزارو 899 روستا جمعیتی بین یکهزار تا دو هزار نفر دارند، جمعیت یکهزارو934 روستا بین دو هزار تا پنج هزار نفر است، جمعیت 248 روستا بین پنج هزار تا 10 هزار نفر است و جمعیت 57 روستا بالاتر از این مقدار است و این در حالیست که جمعیت حدود 300 شهر برابر این تعداد است.
جندقیان با بیان اینکه با وجود این شرایط، ضرورت اتخاذ راهکارهایی برای خودکفایی دهیاری ها و مدیریت درون زای توسعه روستایی الزامی است، تاکید کرد: در چارچوب مناسب و هوشمند، بسیج تمامی ظرفیت های درونی و بیرونی برای خودکفایی مالی دهیاری ها در راستای گسترش برنامه­های عمرانی و ارائه خدمات در روستاها امری اساسی است.
وی افزود: ضرورت دارد که با نگاهی به قوانین و مقررات کلان درباره درآمدهای ملی و محلی، به ارائه راهکارهای جذب، بالفعل سازی و تنوع بخشی منابع درآمدی روستاها اقدام شود.
جندقیان اضافه کرد: که این امر تفاوت مکان ها، تفاوت در نقش ها و تفاوت در منابع درآمدی برای دهیاری ها را در پی خواهد داشت .

منبع:ایرنا
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *