شنبه ۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 27 Apr 2024
 
۲
۱۶

نامه محمدباقر قالیباف درباره «نواصولگرایی»/ تغییر اساسی نیاز است

شنبه ۳۱ تير ۱۳۹۶ ساعت ۱۳:۳۶
کد مطلب: 534940
شهردار تهران با بیان‌ اینکه تغییرِ اساسی در نحوه کنشِ جریانِ اصول‌گرایی جزو مطالبات امروز است، تاکید کرد که باید حرکت در راستایِ «نو‌ اصول‌گرایی» هرچه سریع‌تر آغاز شود.
نامه محمدباقر قالیباف درباره «نواصولگرایی»/ تغییر اساسی نیاز است
به گزارش جهان نيوز؛ محمدباقر قالیباف شهردار تهران در نامه‌ای با اشاره به اینکه به این باور رسیدم که «تغییرِ اساسی در نحوه کنشِ جریانِ اصول‌گرایی» یکی از مطالباتِ اصلیِ امروزِ شما جوانانِ مومن و دلسوزِ انقلاب و کشور است، تأکید کرد که اصول‌گرایی باید با حفظِ مبانی و ارزش‌هایِ انقلابیِ جمهوریِ اسلامی، حرکت در راستایِ «نو‌اصول‌گرایی» را هرچه زودتر آغاز کند. 
متن کامل نامه قالیباف به شرح زیر است:
بسم الله الرّحمن الرّحیم
جوانان انقلابی و دلسوز ایران عزیز 
در ماههای گذشته بسیاری از شما به صورت حضوری و غیر‌حضوری با من از دغدغه‌های جدی خود دربارة آینده کشور و انقلاب سخن گفتید. این شور و شوق و احساسِ مسئولیتِ تحسین‌برانگیزِ شما مرا برآن داشت که دست به قلم برده و برخی نگرانی‌های خودم را با شما و مردم عزیزمان در میان بگذارم. پایانِ رقابت‌هایِ انتخاباتی به معنایِ فراموش کردنِ ناکارآمدی‌هایِ دولتِ مستقر یا نادیده‌گرفتن برخی خطاهایِ دوستانِ جبهه انقلاب نیست.
ناکارآمدی در حلِ معضلاتِ اقتصادی، گذرانِ زندگیْ همراه با آرامشِ خاطر را برای بسیاری از مردم، روز به روز دشوارتر می‌کند و این در حالی است که  عده‌ای می‌خواهند برای فرار از مسئولیت و پاسخگویی، هرگونه انتقادی را با نسبت دادن به رقابت‌هایِ انتخاباتی نادیده گرفته و کم اهمیت جلوه دهند؛ هر زمان که به سودشان باشد به رقابت‌هایِ انتخاباتی ارجاع می‌دهند و هر زمان که به ضرر‌شان باشد  می‌گویند رقابت تمام شده است.
این برخورد دوگانه خطر هدر‌رفتن سرمایه اجتماعی و ملّی را به همراه دارد؛ گویی دولت خود را بی نیاز از سایر مردمی می‌داند که به هر دلیلی به رئیس‌جمهورِ مستقر رای نداده‌اند. کیست که نداند دعواهایِ سیاسیِ غیرِ ضروری چند هفته گذشته برای آن بوده که معضلات و ناکارآمدیِ اقتصادی به حاشیه برده شود.
در حالی که خبرِ تعطیلیِ بنگاه‌هایِ تولیدی و بیکار شدنِ کارگرانْ یکی پس از دیگری شنیده می‌شود و مردم، نگرانِ عواقبِ سیاست‌هایِ بانکی و تداومِ رکود هستند، رئیس‌جمهورِ محترم حرف از پایانِ دورانِ رکود می‌زند. این تناقض را ای بسا تنها با راه‌اندازیِ جنجال‌هایِ سیاسی  بتوان حل کرد؛ وگرنه مردم به چشم خود می‌بینند که دولتِ مستقر به جای حلِ مشکلاتِ کلانِ اقتصادیِ کشور، بر طبل حاشیه‌سازی و ایجادِ شکاف در حاکمیت و اداره کشور می‌کوبد. 
در برابر این نگرانی‌های دلسوزانه، دو پرسش بیش از هر چیز، ذهن من را به خود مشغول کرده است: پرسش اول این که ناکارآمدیِ دولت زمینه را برای تغییر در وضع موجود در افکارعمومی کاملا مهیا کرده بود، چه عواملی باعث شد که ما این فرصت بزرگ را هم مانند گذشته از دست بدهیم و در عمل اجازه بدهیم با تثبیت مدیریت خسته، بسته و زاویه‌دار با گفتمان انقلاب اسلامی و منافع ملی، زندگیِ جاریِ مردم و آرمانهایِ انقلابِ اسلامی چهار سال دیگر در بیم و نگرانی سپری شود؟  و در پی این سوال، پرسش بعدی مطرح می شود که برای اصلاح این روندی که سالهاست ادامه دارد و باعث شده جمهوری اسلامی نتواند در دوران پس از دفاع مقدس حتی یک دولت کارآمد در حل نیازهای مادی و معنوی مردم و نزدیک به افق آرمان‌های انقلابِ اسلامی را تشکیل دهد، چه باید کرد؟ 
در گفتگو با شما جوانانِ مؤمن، دلسوزِ انقلاب و نظام و کشور، جواب‌هایِ متعددی در پاسخ به این دغدغه‌ها شنیده‌ام که نشان می‌دهد بسیاری از شما دلیلِ شکست‌های اخیرِ جریانِ اصول‌گرایی، در جلبِ نظرِ مردم در انتخابات را، نتیجه اشکالاتِ ساختاری، رویکردی و عملکردیْ در سطوحِ کلان و خُرد می‌دانید.
لذا به این باور رسیدم که «تغییرِ اساسی در نحوه کنشِ جریانِ اصول‌گرایی» یکی از مطالباتِ اصلیِ امروزِ شما جوانانِ مومن و دلسوزِ انقلاب و کشور است. امروز دیگر روشن است که اصول‌گرایی باید با حفظِ مبانی و ارزش‌هایِ انقلابیِ جمهوریِ اسلامی، در نگرش و شیوه سیاست‌ورزی خود متحوّل شود و با گفتمان و چهره‌هایی نو، حرکت در راستایِ «نو‌اصول‌گرایی» را هرچه زودتر آغاز کند. 
برادران و خواهران عزیزم
این انقلاب با تکیه بر شور و انگیزه جوانان پیروز شد و این نظام با فداکاری آنها بقای خود را تضمین کرد. در ادامة راه نیز چاره‌ای جز تکیه بر جوانان در انجامِ کارهایِ بزرگ و ماندگار نیست و یکی از کارهای بزرگ جسارتِ «خود‌انتقادی» و متحوّل کردن اصول‌گرایی، بدونِ تضعیفِ این جریان در مقابل رقیبی است که اصلی‌ترینِ هنر آنْ تزریقِ ترسِ مصنوعی به جامعه، به قصدِ فراموش کردنِ وعده‌ها و ناکارآمدی‌هایش است.
امیدوارم دیگر دوستانِ مسئول و اثرگذار در جبهه اصول‌گرایی این پیام و درخواستِ شما را، برای ایجادِ این تحولِ بزرگ و ضروری، بشنوند و بدانند «خودانتقادی» و تغییر نشانه قوت است و نه ضعف. 
این مهم زمانی اتفاق خواهد افتاد که شما امیدوارانه، فعالانه و آتش‌به‌اختیار وارد صحنه شده، منتظرِ اقداماتِ از بالا به پایین در جریانِ اصول‌گرایی نباشید؛ زیرا تحلیلِ رفتارهایِ پس از انتخاباتِ برخی دوستانْ نشان می‌دهدْ تصمیم‌گیری در این مورد در رأسِ جریانن همچنان دچارِ اختلال است. 
بدون شک نخستین گام در انجام این رسالتِ مهم و به سر منزل مقصود رساندنِ آن، ترسیم ویژگی‌ها و مبانیِ «نواصول‌گرایی» است و لذا برآنم که در همین باب چند پرسش و دغدغة جدی را با شما در‌میان بگذارم و شما را دعوت کنم در عرصة عمومی، و در صورت تمایل به صورت خصوصی، جواب آنها را به بحث و گفت‌وگو  بگذارید: 
1 – از یک منظر آسیب‌شناسانه، «اصول‌گرایی» چه ضعف‌های ساختاری، عملکردی و رویکردی دارد که باید آنها را اصلاح کرد؟ «نو‌اصول‌گرایی» در این سه مورد کدام دغدغه ها را باید مورد توجه قرار دهد؟ چتر نواصول‌گرایی باید شامل کدام گروههای جامعه باشد؟ 
2 – چگونه و با چه روشی می‌توان از اصول‌گرایی به سمت نواصول‌گرایی حرکت کرد؟ و چهره‌های جدیدی که می‌توانند این کار را انجام دهند باید چه خصایصی داشته باشند و نقش جوانان در این روند چیست؟ 
3 – جایگاه مردم در نواصول‌گرایی چگونه باید باشد؟ آیا ما نیازمند بازگشت به مردم و توجه به مطالبات و نقش آنها در اداره همه امور نیستیم؟ چگونه می‌توان بدون چشم پوشی از آرمان‌ها با واقعیتِ تغییرِ سبکِ زندگیِ طبقة متوسط کنار آمد؟ 
4 – شیوه تعامل نواصول‌گرایی با دولت چگونه باید باشد؟ 
5 – نسبت نواصول‌گرایی با رهبری انقلاب، نهادهای حاکمیتی و جریان‌هایِ سیاسیِ رقیب چگونه باید باشد؟ 
محمدباقر قالیباف
31 تیرماه 1396
انتهای پیام/
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


افشین
Iran, Islamic Republic of
(پرسش اول این که ناکارآمدیِ دولت زمینه را برای تغییر در وضع موجود در افکارعمومی کاملا مهیا کرده بود، چه عواملی باعث شد که ما این فرصت بزرگ را هم مانند گذشته از دست بدهیم و در عمل اجازه بدهیم با تثبیت مدیریت خسته، بسته و زاویه‌دار با گفتمان انقلاب اسلامی و منافع ملی، زندگیِ جاریِ مردم و آرمانهایِ انقلابِ اسلامی چهار سال دیگر در بیم و نگرانی سپری شود؟ و در پی این سوال، پرسش بعدی مطرح می شود که برای اصلاح این روندی که سالهاست ادامه دارد و باعث شده جمهوری اسلامی نتواند در دوران پس از دفاع مقدس حتی یک دولت کارآمد در حل نیازهای مادی و معنوی مردم و نزدیک به افق آرمان‌های انقلابِ اسلامی را تشکیل دهد، چه باید کرد؟ )جانا حرف دل ما را میزنی ما که زبونمون مو در اورد از بس گفتیمو دوستان چاپ نکردند و بسیاری از دوستان انگ اصلاح طلبی بر ما میزنند خدا را شکر که اقای قالیباف متوجه این معظل اساسی شدند ما با ید در شیوه اجرای اصولگرایی تغیرات عمده ای بدهیم تا پاسخ گوی نسل های جدید و نگاهای جدید باشیم خوشحالم که این علم را اقای قالیباف بلند کرده اند راهی جز این متصور نیست باید پهنای باند اصولگرایی را پهن تر کرد تا جذب حداکثری باشد سپس انرا مدیریت کرد
سابقه افراد چیز دیگری می گوید
Germany
به نظر من مهمترین دلیلی که باعث شد دولت یازدهم علی رغم ضعف های متعدد از جمله ناتوانی مفرط در اقتصاد، سیاست و همچنین اتخاذ رویکردهایی خلاف اصول انقلاب اسلامی مانند اشرافی گری و فامیل بازی و.... انتخاب شود، دروغگوئی های این طیف و در نهایت فریب افـــــــــــــــــکار عمومی بود.
رئیس این دولت درحالی از آزادی بیان سحن گفت که تاریخ نشان داده عملا هیچ اعتقادی به آن ندارد و عصبانیت ها و القاب زشت و.... به منتقدان، نمونه بارز آن است
در حالی از حقوق شهروندی و آزادی عمومی حرف زد که رفتارهای خشن و سراسر تندمزاج او با مخالفین و مردم عادی، چهره ای دیگر از وی به نمایش می گذارد. بحث حجاب خانواده های ارتش تا حمله به دانشجویان کوی، چیز دیگری می گوید.
در حالی در دفاع از حقوق مردم رفتا رکرد که یادش رفته بود که با عصبانیت و قاطعیت پیشنهاد اجرای اعدام در نماز جمعه ها را داده است.
آنچنان از هنرمندان و به ویژه نامبردن از دو هنرمند (شجریان و اضغر فرهادی) حرف زد که یادش رفت درگذشته اعتقادی به هنر و هنرمند ندارد و آنچه که از این رفتار درک شد، استفاده ابزاری از طیف مظلوم هنرمندان در انتخابات است.
خانه میلیاردی در شمال تهران، موضوع حسین فریدون و سوابق فعالیت های وی در مالزی و بعد از آن...، بورس تحصیلی آن هم در انگلیس به مدت 20 سال علی رغم مسئولیت های متعدد(فقط بلیط هواپیمایش میلیون ها تومان می شود)، انتخاب افراد برای نمایندگی ایران در نیویورک، موضوع فرزندان و فامیل بازی و.... حود مبحث دیگری است که از دولت یک حکومت اسلامی با میلیون ها مستضعف اما آزاده و حق طلب بعید است.
آری با فریب کاری و دروغ و افترا به دیگران و.... می توان مدتی را بر مردم حکومت کرد (در تاریخ این موارد زیاد است) اما تاریخ هرگز فراموش نمی کند.
Iran, Islamic Republic of
نه برادر عزيز با مقايسه ي بين روحاني و احمدي نژاد معلومه كه شما دروغ ميگوئيد چرا كه زمان عتيقه مهر سكوت داشتيد و الآن با آزادي اعطايي روحاني كركري ميخوانيد
Iran, Islamic Republic of
کاملا درست. پهنای باند اصولگرایی باید شامل پایگاه اجتماعی و فرهنگی هم شود
مصطفی
Iran, Islamic Republic of
قالیباف و رئیسی باید رهبری این جریان رو با اتحاد به عهده بگیرند.
تمنا
Iran, Islamic Republic of
سلام بر رئیسی درود بر قالیباف ...عشق ما -- عشق ما -- سید و سردار ما
Iran, Islamic Republic of
اصول گرایی
لیدر های قوی می خواهد
که چهره های نو را بسازند
از درون باید قوی شد
جاذبه ایجاد کرد
بزرگ شد
لیدر های قوی چهره های نو را خواهند ساخت
Iran, Islamic Republic of
امروز قالیباف و رییسی باید جریان نو را راه انداخته و اداره کنند. باید منتقد قوی ولی منصف و بی تعارف دولت شوند
Iran, Islamic Republic of
حرف دل بچه حزب اللهی ها رو زد/ خسته شدیم از این ادمای خشک و قدیمی
Iran, Islamic Republic of
و بعضا عوام فریب و انحصاری
امیر عباس
Iran, Islamic Republic of
اقایان دیر متوجه شده اند ؛ حال هم ادرس اشتباه می روند امروز دوران اصول گرایی بسر امده همانطوری که اصلاح طلبی دوران اش بسر امده است امروز جامعه به دو گروه عمده تقسیم شده است گروه اول جریان واگرایان و دیگر جریان انقلابی و عدالت خواهی است که این دو دارای تفکرات و ایدئولوژی خاص خود میباشند و امروز باید قبول کنیم بخش عمده ای از جریان اصول گرایی و اصلاح طلبی در جریان واگرایی حاضر شده اند و در کنار هم لاف اصولگرایی و اصلاح طلبی می زند حال این جریان انقلابی است که بایستی تشکیلاتی شود و همگرایی رفتاری خود را عملی سازد و این جریان از تمام اقشار جامعه تشکیل خواهند شد و انان با هر تیپ و شکل ظاهری و حتی گرایشات مذهبی با اعتقاد به عدالتخواهی و انجام تغییرات اساسی در ساختار اجرایی و سیاسی کشور در دو مبنای اساسی توزیع عادلانه فرصت ها در بعد ثروت و قدرت ؛ و بعبارتی مبارزه اساسی با فقر و تحقق عدالت اجتماعی به میدان خواهند امد در این جریان بخشی از اصول گرایان و اصلاح طلبان و بخش عمده ای از جامعه که سر خورد از بازیهای سیاسی دو رقیب دیرینه میباشند نیز حضور خواهند یافت و ودر جبهه واگرای نیز شاهدحضور بخشی از اصولگرایان و اصلاح طلبان خواهیم بود که امروز این اتفاق در دستگاه اجرایی کشور افتاده است و رفتار های واگرایانه دولتمردان با حمایت از سوی بخشی از متدین و اصولگرایان همراه میباشد لذا دنبال کردن اصول گرایی با ان سبقه کاری بی فایده خواهد بود همانطوری که لیبرالیسم امریکایی به مرحله فروپاشی رسید نئو لیبرلیسم را بوجود امد حال که زمان فروپاشی ان بسر امده ترامپیسم در امریکا ظهور پیدا کرده است و خواهیم دید این تفکر هم موفق نخواهد بود چراکه برخلاف شرایط حاکم میباشد . لذا بایستی امروز دست بکار شد و این جریان شکل گرفته انقلابی را سازماندهی کرد و در راستای منویات مقام معظم رهبری که یکی ازپیشگامان عرصه انقلابی گری است ؛ حرکت نمائیم
Iran, Islamic Republic of
با این نظر بسیار موافقم
به اضافه اینکه چون بسیاری از آقایون اصول‌گرا و اصلاح‌طلب، که یا خیلی تند هستند یا به قول دوستمون واگرا یا...، از این تقسیم‌بندی ضرر می‌کنند، همیشه در مقابل شکل‌گیری منسجم این جریان مقاومت می‌کنند.
باید از آدم‌ها رد شد و ساختارها رو شکل داد. مردم اگر ساختار درستی ببینند به سمتش میان ولی آدم‌های تکراری مردم رو فراری میدن.
Iran, Islamic Republic of
قبول است. باید همه اصولگرایان و اصلاح طلبان قدیم جریان انقلابی و جهادی و ضد فساد تشکیل دهند
افشین
Iran, Islamic Republic of
امیر عباس عزیز این جریان که شما میگوید عمر اصولگرای و اصلاح طلبی بسر امده است در بعضی از امور نسبت به بعضی وقایع شاید درست باشد ولی همه گیر نیست جریان اقای احمدی نژاد است که با پشتوانه اصولگرایان به قدرت رسید و در عمل هیچ کدام نبود نه خود را یک اصولگرا میدانست و نه یک اصلاح طلب و خود به بدور از اغراض سیاسی دیدید که چه بر سر کشور اورد از اختلاسهای نجومی بگیرید تا طرحهای بی بنیان که تاریخ ایران به چشم خود ندیده بود ما باید در قالب احزاب فعالیت کنیم که اگر اشتباهی کردیم ان حزب باشد تا پاسخگو باشد و اگر پیروزی بدست اوردیم ان به پای حزب نوشته شود چون انسانها امدنی و رفتنی و فراموش شدنی هستند بسیار امراو پادشاهان و رئسای جمهور در دنیا
امده و رفته اند که حتی نام انها را نشنیده اید
Iran, Islamic Republic of
الان مردم به اصلاح طلبها و معتدلین رای میدن.
پس برنامه هاتون رو بنویسید تا شاید 20 سال دیگه فرجی شد.
دقت کن تو برنامه هات بگیر و ببند نباشه چون همین طرفدارهاتونم میرن اونور.
آره دادا دقت کن و برو تو خیابون ببین مردم چی میگن.
مشاور که صدای مردم نیست.
طرفدارهاتم که ازت طرفداری میکنن.
برو تو مردم. وسط مردم خیابون و کوچه.چشمات رو باز کن...
Iran, Islamic Republic of
۱- اصول گرایی یک جناح سیاسی است مثل اصلاح طلبی که نمیتوان در آینه آنها چهره تابناک انقلاب اسلامی را محدود نگریست وهر کدام تاریخ مصرف خود را دارند ۲- ریزش ها و رویش های انقلاب منحصر به زاویه داران از انقلاب نیست، شناخت سنن الهی در پدیده های اجتماعی به ما می آموزد که در هر مرحله از حرکت تکاملی انقلاب ، رویش های نو به نو، ظرفیت بالای انقلاب را درجهت حل مسائل مستحدثه و راهبری قافله بشریت بسوی حاکمیت الهی،نمایان می سازد. ۳-در حرکت نوین جریان مومن انقلاب، قواعدی هست که عدم پایبندی به آنها، موجب نگرانی خواهد بود ۴- همزمان با مشارکت در مسائل سیاسی، تعمیق کار فکری ضروری است بخصوص در محورهای: بازخوانی خط امام خمینی و رهبری معظم، جلوگیری از استحاله نظام، مبارزه با جریان های نفوذ و بزک کنندگان دشمن، متحجرین و غرب پرست ها و...