شنبه ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 18 May 2024
 
۰
آیت‌الله مصباح یزدی مطرح کرد؛

مهترین عامل بدبختی انسان و راهکار مقابله با آن

يکشنبه ۲۵ تير ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۳۴
کد مطلب: 533562
آیت‌الله مصباح یزدی با بیان مهمترین عامل سقوط و بدبختی انسان به راهکار مقابله به آن پرداخت.
مهترین عامل بدبختی انسان و راهکار مقابله با آن
به گزارش جهان نيوز به نقل از تسنیم، آیت الله مصباح یزدی در برنامه «زمزمه معرفت» رادیو معارف با بیان اینکه از منابع دینی چنین استفاده می‌شود که مهمترین عامل انحراف، سقوط و بدبختی انسان هوا پرستی گفت:‌ به راهکار مقابله با آن به وسیله قرآن کریم پرداخت.

وی با اشاره به اینکه در قرآن کریم بخشی از  آیات وجود دارد که انسان را بر حذر می‌دارد که پیرو هوای نفس باشد چرا که باعث گمراهی انسان می شود گفت: بین پیروی از هوای نفس و گمراهی ملازمه وجود دارد.

آیت‌الله مصباح یزدی با اشاره به اینکه قرآن هشدار می‌دهد اگر می‌خواهید گمراه نشوید از هوای نفس پیروی نکنید گفت:‌  مثلا آیه 50 سوره قصص «وَ مَنْ أَضَلُّ مِمَّنِ اتَّبَعَ هَواهُ بِغَيْرِ هُدىً مِنَ اللَّهِ»، به این نکته که اگر ملاک عمل را پیروی از هوای نفس قرار دهید باعث گمراهی خواهد شد، اشاره می‌کند.

وی با بیان اینکه ملاک قضاوت نباید اتباع هوای نفس باشد گفت:‌ اینکه انسان قضاوتی کند بر خواسته اش منطبق باشد به خودی خود اشکال ندارد اما اگر ملاک قضاوت را هوای نفس خود قرار دهد این عمل بر اساس آیات قرآن باعث گمراهی خواهد شد.

آیت‌الله مصباح یزدی با بیان اینکه معنای گمراهی هر کجا که هدایت الهی نباشد است گفت:‌ دامنه گمراهی وسیع است چرا که شامل مقام اعتقاد، عمل فردی و عمل اجتماعی است.

وی با اشاره به اینکه اگر فردی در جامعه نیز تابع هوای نفس خود بود سعی می‌کند به گونه ای رفتار کند که به سود حزب و گروه خودش باشد و ملاک حق را نادیده می‌گیرد گفت:‌یکی از خواسته های نفسانی انسان این است که مطابق جماعت باشد؛ اگر جامعه‌ای به ویژه افراد شاخص آن به راهی رفتند خیلی انسان باید همت داشته باشد که مطابق راه آنها حرکت نکند.

آیت‌الله مصباح یزدی در بیان راهکار مقابله با این عامل بدبختی گفت:‌ عامل بدبختی فرعون برتری طلبی او  بود و سرای آخرت برای کسی است که علو و برتری طلبی ندارند.
 
 
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *