شنبه ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 4 May 2024
 
۶
۲۵
پس لزره های دو شکست؛

ناکامی در رای غیر مستقیم؛ آیا عارف مجددا خود را در معرض رای مستقیم مردم قرار می دهد؟

چهارشنبه ۱۹ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۶:۲۱
کد مطلب: 496234
عدم تمایل عارف برای ریاست مرکز پژوهش ها و یا دیگر کمیسیون های مهم و سازمان های زیر مجموعه مجلس بیش از آنکه نشانه نا امیدی عارف از آینده سیاسی خود باشد، حکایت از آن دارد که او در پس ذهن خود در حال مهیا شدن برای قرار گرفتن در معرض رای مستقیم مردم در سال 96 می باشد.
ناکامی در رای غیر مستقیم؛ آیا عارف مجددا خود را در معرض رای مستقیم مردم قرار می دهد؟
گروه سیاست جهان نيوز ـ مرتضی لواسانی: تلاش سه ساله و شبانه روزی محمدرضا عارف برای تصاحب کرسی ریاست مجلس در حالی شکست خورد که خود او نیز در فرآیند رای گیری در صحن مجلس شورای اسلامی با اختلاف حدود 70 رای از علی لاریجانی عقب ماند تا ناکام و مغموم این روزهای بهارستان لقب گیرد.

فاز دوم عملیات اصلاح طلبان نیز تا اینجا تنها به تصاحب دو کرسی نائب رئیسی مجلس ختم شده و محمدرضا عارف نیز تمایل خاصی برای در اختیار گرفتن ریاست یکی از کمیسیون های مهم مجلس ندارد.

شواهد همه و همه از بی میلی عارف برای تصدی ریاست مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی یا حتی کمیسیون های اصل 90 و سیاست خارجی و امنیت ملی حکایت دارد.

مرد شکست خورده اصلاحات در لابی ها اما با اعلام این خبر که علاقه دارد به کمیسیون آموزش برود، همه را شگفت زده کرد. گویا یکی از کم توجه ترین کمیسیون های مجلس قرار است صندلی دوم محمدرضا عارف بعد از صندلی سبز صحن علنی باشد.

بعد از اظهار نظر عارف در مورد رفتن به کمیسیون آموزش، سهیلا جلودارزاده دیگر نماینده لیست امید تهران، در مصاحبه ای گفت: ریاست مرکز پژوهشهای مجلس به عارف هم پیشنهاد شده که البته او هنوز نظرش را در این باره اعلام نکرده است.

اما بهروز نعمتی نماینده دیگر لیست امید در تهران و دوست نزدیک کاظم جلالی، رئیس فعلی مرکز پژوهشها، با اشاره به گمانه زنی های اخیر درباره ریاست محمدرضا عارف بر مرکز پژوهشهای مجلس، گفت: بنده هم این شایعات را در رسانه ها دیده‌ام.

وی درباره گزینه‌های احتمالی ریاست مرکز پژوهشها تصریح کرد: تاکنون درباره ریاست مرکز پژوهشها در مجلس بحثی مطرح نشده است و گزینه احتمالی وجود ندارد.

وی در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا کاظم جلالی در پست ریاست مرکز پژوهشها ابقا می‌شود یا خیر؟ افزود: با توجه به عملکرد وی احتمالا او در این پست باقی می‌ماند.

مهرداد لاهوتی نماینده لاهیجان هم درباره ابقا شدن جلالی در پست ریاست مرکز پژوهشهای مجلس گفت: آقای جلالی عملکرد خوبی در دوره قبلی داشت و حتما وی رئیس مرکز پژوهشهای مجلس می‌شود.

نماینده مردم لنگرود با اشاره به اینکه به عارف در این زمینه پیشنهادی نشده است، تصریح کرد:  آقای عارف نیز رغبتی به ریاست مرکز پژوهشها ندارد.

همه اظهارات بالا نشان از آن دارد که عارف بعد از سنجش وزن خود در انتخابات ریاست مجلس به خوبی به درک این نکته رسیده که حتی در لیست امید تهران نیز دربست مورد تائید نبوده و هم قطاران او در این لیست نیز، به فکر گزینه دیگری برای مرکز پژوهش ها هستند.

عارف و خاطره انتخابات 92

اخبار جست و گریخته از انتخابات ریاست جمهوری یازدهم و روند انصراف محمدرضا عارف حکایت از آن دارد که جمعی از اصلاح طلبان شاخص تا ساعت چهار بامداد روزی که خبر کنار کشیدن او رسانه ای شد، سعی در قانع نمودن او برای این امر مهم داشتند تا شرایط برای رای آوری حسن روحانی مهیا شود.

عارف در نهان و آشکار گله مندی خود از پروسه انصراف را در چند روز مانده به رای گیری اعلام نموده و شاید عدم پیشنهاد معاون اولی در دولت روحانی نیز موجب گردید وی به پیروزی بهتر در مجلس دهم فکر کند و از فردای روز انتخابات کفش آهنین خود را برای گرفتن کرسی مجلس و همچنین هدف دورتر، ریاست مجلس جزم کرد، ولی نتیجه آن چیزی نبود جز شکست با فاصله از علی لاریجانی.

مکانیزم انتخابات ریاست مجلس

انتخابات ریاست مجلس اگر چه مستقیما با رای مردم نیست ولی به واسطه منتخبان ملت شکل می گیرد و نوعی رای غیر مستقیم مردم در انتخاب ریاست مجلس دخیل است.

محمدرضا عارف بعد از 7 اسفند نیز تلاش های بی امان خود را برای کسب کرسی های باقی مانده مجلس در مرحله دوم انتخابات به نفع لیست امید، انجام داد و امیدوار بود که بتواند نامزدهای اصلاح طلبان را با حضور در شهرهای آنان هر چه بیشتر برای رای آوری کمک کند و نتیجه آن را در روز رای گیری برای ریاست مجلس، ببیند.

اما کم تعداد بودن نمایندگان لیست امید و نبود قدرت لابی گری در حد و اندازه علی لاریجانی موجب گردید روز رای گیری خاطره تلخی برای عارف رقم بخورد و تنها 103 رای را بدست آورد تا ناکام شاخص دو انتخابات مهم باشد.

عدم تمایل عارف برای ریاست مرکز پژوهش ها یا دیگر کمیسیون های مهم و سازمان های زیر مجموعه مجلس بیش از آنکه نشانه ناامیدی عارف از آینده سیاسی خود باشد، حکایت از آن دارد که او در پس ذهن خود در حال مهیا شدن برای قرار گرفتن در معرض رای مستقیم مردم در سال 96 است.

او با توجه به سابقه انتخابات 7 اسفند در تهران براورد می کند با رای مستقیم مردم بهتر می شود کار کرد تا با مکانیزهای سیاسی و لابی گری ها.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


United States
خب معلومه
جناب عارف می دونن که میتونن سال 96 حتما رئیس جمهور بشن
Iran, Islamic Republic of
در ریاست جمهوری هم بعیده رای بیاره
مرد شکست خورده اصلاحات ?????????
عجب رویی دارید شما
منتخب اول تهران شکست خورده شده ؟
عارف میدونست به اندازه کافی برای ریاست رای نداره ولی چون به مردم تعهد داشت کاندید شد پس خواهشا داستان نبافید
روی شما از سنگ پای قزوین بیشتره
ابوذر
مردم ایران فقط تهرانی ها نیستند
عارف محبوب قلوب مردم ایرانه شک نکنید و اگر در انتخابات ریاست جمهوری سال بعد کاندید شود نفر اول خواهد بود
Malaysia
ﻋﺎﺭﻑ ﻣﺮﺩ ﻻﺑﻲ ﮔﺮﻱ ﺳﻴﺎﺳﻲ ﻧﻴﺴﺖ ﺑﺮاﻱ ﻫﻤﻴﻦ ﺭاﻱ ﻧﻴﺎﻭﺭﺩ اﻣﺎ ﻣﺮﺩﻡ ﺑﻪ اﻭ ﺭاﻱ ﻣﻲ ﺩﻫﻨﺪ, ﻋﺎﺭﻑ ﻫﻨﻮﺯ ﺭاﻱ ﺑﺎﻻﻱ ﻣﺮﺩﻡ ﺭا ﺩاﺭﺩ.
خوشحالم که می بینم اینجوری اعصابتونو بهم ریخته
چه دنیای کوچکی داری !
مرىم
ولی بنظر اعصاب خودت بدجوری به هم ریخته.هم میای اخبار سایتی رو میخونی که باهاش هم عقیده نستی و هم اعصابت داغون میشه و حرص میخوری.مگه مجبوری داداش ؟
عارف همیشه برنده است عارف مرد میانه روی فهیمی است
م.
خیلی ساده اید. احتمالا دکتر مشایخی با ایشون مشورت کرده و برای طرح تغییر آموزش در کشور (خصوصی سازی آموزش دانشگاهی و غیردانشگاهی) ایشون رفته این کمیسیون. خدا بخیر بگذرونه.
عارف اصلاحات همه ما میدانیم شما چه خدمتی به اصلاحات انچام دادید چون دوست داشتند اصلاحات شکست بخورد اما نشد .....
آموزش و پرورش مهم ترین جایگاه تربیتی نسل رأی دهنده ی آینده است
من به راست و چپ کاری ندارم ولی واقعا آموزش در کشور ما باید اینقدر کم اهمیت باشه که این تیترتون بشه. واقعا جای تاسف داره.
Iran, Islamic Republic of
کاندید بشه خوبه
عارف هم در میان اصلاح طلبان جایگاهی مثل کروبی دارد
خودش مرد عمل نیست وقدرت بیان هم ندارد
United Kingdom
عارف اصلا وزني نداره
Iran, Islamic Republic of
لاهوتی نماینده لاهیجان نیست !!
لنگروده
نماینده لاهیجان ذبیح نیکفره
و قبل از اون هم ایرج ندیمی
خوشحالم که دارید اینجوری می سوزید
تو بیشتر میسوزی چون عارف جونت ایندفعه که انصراف نداد هم رای نیاورد .یا انصراف میده یا میبازه.هههه
شمس
Iran, Islamic Republic of
عارف آدم صادقی است ، اما همقطاران (اصلاح طلبان ) از محبوبیت او تاکنون نهایت بهره را برده اند و صادقانه با او برخورد نمیکنند . به او وعده میدهند ، اما در نهایت خیانت میکنند. ایشان سیاسی کار نیست ، اما بیشتر همقطاران اینطورند و از صداقت او بهره وافر برده اند، از این رو معتقدم آدم علاوه صداقت ، سیاستمدار هم باید باشد
حسن
يكي بياد توليد را رَآه اندازي كند و جوانها سر كار برند كسانيكه قبلا بودن و كاري نكردند دوباره بيايند توليد رَآه اندازي نميشود
یه سوال داشتم اقای عارف قبلا سابقه نمایندگی مجلس روداشتند تاباسازوکارمجلس آشناباشندوریاست مجلس روبپذیرند
سعید
Romania
عارف سال 96 رأی ش از روحانی بیشتره چون روحانی دربین مردم عادی و توده ها اصلا محبوب نیست
شهروند
به احتمال ضعیف دکتر عارف کاندیدای ریاست جمهوری میشود