جمعه ۴ خرداد ۱۴۰۳ - 24 May 2024
 
۰

قالب‌های جدید شعری در شعر انقلاب

شنبه ۲۱ فروردين ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۱۴
کد مطلب: 483692
محمود اکرامی‌فر معتقد است شعر انقلاب از ابتدا تاکنون حرکتی رو به جلو داشته اما آینده‌اش بسته به شرایط و حمایت نهادها و شاعران از تولید اندیشه‌های جدید است.
قالب‌های جدید شعری در شعر انقلاب
به گزارش جهان به نقل از مهر، محمود اکرامی‌فر شاعر و محقق ادبی همزمان با روز هنر انقلاب درباره شعر انقلاب اسلامی و مسیری که طی کرده، گفت: وقتی از دهه ابتدایی انقلاب به سمت این روزگار حرکت کنیم، می‌بینیم که به شعریت شعر بیشتر نزدیک شده‌ایم و دامنه مضامین و قالب‌ها گسترده تر شده است.

وی افزود: در دهه اول انقلاب، اغلب اشعار در قالب‌های رباعی، غزل و بعضا قصیده و دوبیتی سروده می‌شدند اما در حال حاضر، دیگر قالب‌های شعری از جمله قالب‌های جدید مانند شعر نو و سپید اضافه شده‌اند.

یک ویژگی درباره شعر انقلاب در دهه اول، این است که این شعر در آن دوران به شعار نردیک بود ولی هرچه جلوتر آمده، شعریت و خیال انگیزی آن بیشتر شده است.

همچنین می‌توان گفت دایره واژگانی شاعران نیز رشد داشته و مضمون هم با همین وضعیت، متنوع‌تر شده است.

دهه‌های اول و دوم انقلاب، شعر ما بیشتر به موضوعات جنگ و انقلاب می‌پرداخت اما امروز دایره موضوعی اشعار گسترده‌تر شده و شعرهای زیادی درباره مسائل اجتماعی سروده می‌شود.

این محقق ادبی در ادامه در ارزیابی جریان شعر انقلاب گفت: قطعا حرکت شعر انقلاب از ابتدا تا امروز، رو به جلو بوده است و از نظر کمّی تعداد شاعران بیشتر شده است.

اکرامی‌فر درباره آینده شعر انقلاب گفت: آینده این جریان، بستگی به این دارد که شرایط به چه گونه ای باشد و نهادهای متولی و شاعران مسئول، تا چه حد از تولید شعر و محتواهای جدید استقبال می‌کنند.

در حال حاضر، بیشتر در زمینه توزیع و ارائه فعالیت داریم یعنی سرمایه‌گذاری و تفکر سرمایه‌گذاری‌مان بیشتر در حوزه برگزاری نمایشگاه و توزیع کتاب است.

به نظرم باید سیاست‌های حوزه فرهنگ مان تغییر کرده و بیش از این که به فکر توزیع اندیشه باشیم، به تولید اندیشه اهمیت بدهیم.

این شاعر ادامه داد: در حال حاضر، دغدغه ها بیشتر روی برگزاری شب شعر و برپایی نمایشگاه متمرکز شده است. منظورم از استقبال و حمایت نهادهای متولی و شاعران، تنها حمایت مادی نیست بلکه فضا و شرایط مطلوب است که باید ایجاد شود و باعث شود شاعران به سرایش شعرهای جدید با اندیشه‌های جدید اقبال نشان بدهند و از طرف مسئولان هم از چنین رویکردی استقبال شود.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *