شنبه ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 18 May 2024
 
۱
۹
عضو هیات علمی دانشگاه خوارزمی:

اقتصاد مقاومتی پس از ۲سال هنوز اجرایی نشده/ با دولت صنعت محور اقتصاد مردمی محقق نمی‌شود

پنجشنبه ۱۰ دی ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۲۶
کد مطلب: 464657
عضو هیات علمی دانشگاه خوارزمی با اعلام اینکه اقتصاد مقاومتی پس از ۲ سال هنوز وارد فاز اجرا نشده است، گفت: با دولت صنعت محور اقتصاد مردمی محقق نمی‌شود.
اقتصاد مقاومتی پس از ۲سال هنوز اجرایی نشده/ با دولت صنعت محور اقتصاد مردمی محقق نمی‌شود
گروه اقتصاد جهان نيوزـ وحید شقاقی شهری درباره سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی افزود: ۲۹ بهمن سال ۱۳۹۲ این سیاست ابلاغ شده و دولت آن را روی کاغذ آورده است اما هنوز این اقدام وارد فاز اجرایی در اقتصاد ایران نشده و حتی گزارش و برنامه های نوشته شده نیز نیاز به بحث و بررسی دارد.

وی ادامه داد: اقتصاد مقاومتی نیاز به برنامه های مختلف ندارد و همین اسناد توسعه ای نیز می تواند راهگشا باشد. اکنون تولید ناخالص ملی ما در سال ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ چهارصد و پانزده میلیارد دلار بوده است ، کشوری مثل سنگاپور که به اندازه یک سوم جزیره قشم است تولید ناخالصش ۳۱۰ میلیارد دلار است که تفاوت آن با اقتصاد ایران ۱۰۰ میلیارد دلار است .

وی ادامه داد : اکنون نفت ما به سوی ۲۰ دلار و ۱۵ دلار می رود و ده سال آینده نمی توانیم اقتصاد خود را مبتنی بر نفت اداره کنیم .

عضو هیات علمی دانشگاه خوارزمی در ادامه به بحث اقتصاد مردمی ، دانش بنیان و درون زا اشاره کرد و به شبکه خبر گفت : دولت برای عبور از اقتصاد پول مبنا به سمت اقتصاد مردمی اقدامات مناسبی انجام نداده است و این نیاز به یک نگاه و نگرش و جسارت دارد .

وی ادامه داد : با این نظام اداری خسته و فرتوت و بااین نگرشهای صنعت محور اقتصاد مردمی محقق نمی شود .

شقاقی درباره اقتصاد دانش بنیان نیز گفت : صادرات کالاهای با فناوری بالای ما در دو سه سال گذشته به طور میانگین۶۰ میلیارد دلار بود در حالی که کل نفتی که امسال فروختیم حدود ۲۳ تا ۲۵ میلیارد دلار درآمد داشتیم .

وی افزود : ما اگر به دنبال چشم انداز ۲۰ ساله هستیم باید دستکم به رشد ۸ درصدی برسیم و رشد ۸ درصدی نیز دگرگونی اساسی می خواهد.

وی ادامه داد : ما نتوانستیم از علم و فناوری ثروت تولید کنیم ودر واقع همچنان در فاز نخست تولید علم یعنی مقالات مانده ایم .

شقاقی گفت : ارزش صادرات سنگ آهن ما که در سال ۹۲ یک ونیم میلیارد دلار بود، امسال صفر شده است چون دنیا با موج چهارم فناوری حرکت می کند .

وی با طرح این سوال که آیا واقعاً در اقتصاد دانش بنیان از مقاله به سمت اختراع رفته ایم گفت : با این نظام علمی نمی توانیم اقتصاد دانش بنیان را علمی کنیم .

مجتبی خالصی رئیس امور شورای اقتصادی سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور نیز درباره اقتصاد مقاومتی گفت: این سیاست ۲۹ بهمن ۱۳۹۲ به هر سه قوه ابلاغ شد که هدف آن تامین رشد پویا و بهبود شاخص های اقتصادی با رویکرد جهادی ، فرصت ساز و برون گرا بود .

وی ادامه داد: این سیاست وقتی ابلاغ شد دولت تک تک این بندهای ۲۴ گانه را به دستگاههای ذیربط ابلاغ کرد که در واقع سیاست های کلی آن به سه قسمت برنامه های کوتاه ، میان و بلند مدت تقسیم بندی شد.

خالصی با بیان اینکه در بطن این سیاست ها یک پروسه زمانی وجود دارد گفت:به هر دستگاهی که این سیاست ها ابلاغ شده بود برنامه های آن را در قالب آن تنظیم کردند و درواقع مجموعه اهداف و سیاست ها را مطابقت دادند .

رئیس امور شورای اقتصادی سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور افزود : قبول دارم که اقتصاد ما باید رشد کند اما در سیاست کلی و برنامه ششم توسعه رشد هشت درصدی ابلاغ شده و دولت تلاش کرده آن را محقق کند کما اینکه دولت در حال حرکت وبرنامه ریزی است .

وی با بیان اینکه عزم و حرکت ما برای پیشرفت است گفت : در برنامه ریزی های دولت عقل جمعی حاکم است و در واقع عزم وبرنامه های قوه مجریه و مقننه به قانون توسعه تبدیل می شود که برای دولت لازم الاجراست .

خالصی با بیان اینکه ساختارها در کوتاه مدت تغییر نمی کند گفت: رفتار مردم نیز فوری تغییر نمی کند و متضمن یکسری کار فرهنگی و شرایط است.

وی ادامه داد : البته ما برنامه های یازده گانه مصوبه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی را داریم که یکی از برنامه ها ، برنامه ملی توسعه اقتصاد دانش بنیان است و نخستین برنامه در این زمینه مصوب شده برنامه ملی ارتقای ‌بهره وری است .

خالصی ادامه داد : ضمن اینکه برنامه ملی شفاف سازی و سالم سازی را نیز در این مصوبه داریم .
منبع: تسنیم
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


...در اون هشت سال دیگه رمقی برای اقتصاد مقاومتی نذاشته
و فکر هم نمی کنم اجرا بشه
و این است دولت تدبیر و امید
Germany
ایشون بهتره اعداد را درست بخونه! این آمرا از کدام نهاد دولتی و یا غیر دولتی تولید شده؟
"...صادرات کالاهای با فناوری بالای ما در دو سه سال گذشته به طور میانگین۶۰ میلیارد دلار بود ...
با حرفهای لیشون فقط به اقتصاد مقاومتی لطمه میزنید و لاغیر!
احتمال کار اصلاح طلب یا اصول گرا هست پیدا کنید اقا مدیر را
کارشناس علوم اقتصادی
Romania
اینکه نویسنده می گوید صادرات سنگ آهن 1.5 میلیارد دلار در سال 1392 بوده و الآن صفر شده نظرش اشتباه می باشد زیرا در آن سال و سال بعد سنگ آهن را با ارزش تنی 10دلار صادر کرده و سپس در بندری دیگر آن را با 180 دلار وارد کشور می کردند و تفاوت آن را چند آقازاده به جیب می زدند و حالا گه نمی توانند از این رانت استفاده کنند می گویند صادرات به خاطر تکنولوزی صفر شده نه داداش من اگر این صنعت فولاد ما راست می گویند با این سنگ آهن مفت که از رانت آن برخوردارند بیایند و هزینه تولید را پایین آورده و واردات آهن را به صفر رسانده و اشتغالی ایجاد نمایند همانطور که فولاد مبارکه در سال 1376 به جایی رسید که دنیا می گفت ایران دمپینگ کرده است ولی این رانت ها آن صنعت را به سمت نابودی دارد می کشاند بس است دست فولاد و خودرو و دیگر صنایعی از این دست را گرفتیم و هزینه آن را از جیب بدبخت بیچاره پرداخت کردیم دیگر اجازه بدهید روی پای خود بایستند
United States
شماها هنوز نمی دونید تحریم یعنی چه؟ خوب با علم و تکنولوژی کالای تکنولوژیک تولید کردید، کجا می خواهید صادر کنید؟ هنوز نمی دونید چه بلایی سر مملکت آوردند؟
United States
تیتر دیروز چند روزنامه این بود که از قول هاشمی رفسنجانی گفته بودند خسارت هشت سال دولت احمدی نژاد از هشت سال جنگ تحمیلی هم بیشتر بود یکی از آن خسارتهای مهم این بوده که وقتی یارانه به مردم میدادند میگفتند این پول از طرف امام زمان است لطفا مقداری در این مورد توضیح بدید
اقتصاد مقاومتی با شعار عملی نمی شود با تکیه بر مردم و ارائه راهکار عملی پدید میاید که متاسفانه در گیر ودار سیاست های مردم فریب گم شده است . به غیراز رهبری متاسفانه کسی با مردم رو راست نیست وفقط به فکر منافع خودشان هستند پس باید نتوانند اقتصاد مقاومتی را عملی کنند