دوشنبه ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 13 May 2024
 
۱
۷
دغدغه رهبر انقلاب در مورد بد حرف زدن آمریکایی‌ها

اجازه ندهید آمریکایی‌ها هرگونه که می‌خواهند حرف بزنند/ "باید تکلیف این حرف‌ها روشن شود"

چرا پاسخ نمی دهید؟!
شنبه ۱۴ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۰۸
کد مطلب: 442624
مجموعه رئیس‌جمهور و دولت محترم در شرایط پس از برجام نه‌تنها نباید نگران «حرف زدن‌های داخلی» و «واکنش امریکایی‌ها» باشند بلکه باید در مقام مطالبه برخیزند و اجازه ندهند مسئولان امریکایی هرگونه که می‌خواهند حرف بزنند.
اجازه ندهید آمریکایی‌ها هرگونه که می‌خواهند حرف بزنند/ "باید تکلیف این حرف‌ها روشن شود"
گروه سیاست جهان نيوز - از میان سخنان رهبر انقلاب با اعضای مجلس خبرگان رهبری، آن بخش که درباره «بدحرف زدن» مسئولان امریکایی بود، برای نگارنده اهمیت متفاوتی داشت. رهبر انقلاب معتقدند «در شرایط پس از برجام» امریکایی‌ها باید مواظب حرف زدنشان باشند و اینطور نیست که حالا پس از توافق فکر کنند هر طوری می‌توانند حرف بزنند: «و اما مسائل بعد از برجام. به نظر ما برخی از مسائل هست که اینها را مسئولان کشور - که البته ما با برادران عزیز و صمیمی خودمان در دولت هم اینها را در میان می‌گذاریم و گذاشته‌ایم، برای اطلاع آقایان هم عرض می‌کنیم- [که باید مورد توجه قرار دهند]. اولاً اگرچه به ظاهر در مقابل ما شش دولتند اما در واقع آن که فعال است یک دولت است؛ آن دولت امریکاست که به‌طور کامل در این مسئله وارد میدان است و مشغول عرق ریختن و فعالیت کردن و تلاش کردن هستند. مسئولان امریکایی خیلی بد حرف می‌زنند؛ باید تکلیف این حرف‌ها روشن شود؛ بالاخره [یک‌] طرف قضیه ما هستیم، یک طرف هم امریکایی‌ها هستند.»

این رویکرد انقلابی، عقلانی، ایمانی و وطن‌پرستانه رهبر انقلاب باید هدایتگر دولت محترم باشد، زیرا همانطور که رئیس‌جمهور محترم تقریباً در هر سخنرانی اذعان می‌کنند که کارهای دولت با هدایت رهبر معظم انقلاب انجام می‌شود، مردم نیز انتظار دارند تا آثار این هدایتگری را در سخنان و عملکرد دولت محترم ببینند و البته رهبر انقلاب نیز از مسئولان ایرانی خواستند تا پاسخگوی «سخنان رسمی بد» امریکایی‌ها باشند تا به عنوان یک حق برای آنان تثبیت نشود: «به ‌هر حال آنچه رسماً گفته می‌شود، پاسخ لازم دارد؛ اگر پاسخ داده نشود همان، تثبیت خواهد شد.»

شاید تا پیش از این در دولت این استنباط وجود داشت که «در شرایط پس از برجام» نباید هر طور که دلمان می‌خواهد حرف بزنیم، زیرا امریکایی‌ها واکنش نشان می‌دهند: «نباید فکر کنیم پس از حصول توافق می‌توانیم هر طور که بخواهیم حرف بزنیم و عمل کنیم و دیگران در برابر این تغییر رفتار ما واکنشی نخواهند داشت.»

حالا اما با این هدایت رهبری، مجموعه رئیس‌جمهور و دولت محترم در شرایط پس از برجام نه‌تنها نباید نگران «حرف زدن‌های داخلی» و «واکنش امریکایی‌ها» باشند بلکه باید در مقام مطالبه برخیزند و اجازه ندهند مسئولان امریکایی هرگونه که می‌خواهند حرف بزنند و در موقع لزوم باید پاسخ این سخنان نیز داده شود. در واقع باید از پندار «حرف نزدن در داخل» به راهبرد «حرف بد نزدن امریکایی‌ها» رسید.

نکته دقیق دیگر در سخنان رهبری، موضوع «یک طرف ما و یک طرف امریکایی‌ها»ست. بی‌توجهی به این حقیقت یا عبور ظریف از کنار آن موجب شده که برخی‌ها بسیاری از حرف‌های بد آمریکایی‌ها را برای مصرف داخلی یا برای مصرف رقبای جهانی و یا برای مصرف در فضای عمومی جهان، معرفی و از پاسخگویی به آن شانه خالی کنند. رهبر انقلاب اما با اشاره به «عرق ریختن آمریکایی‌ها» که کنایه از تلاش بیهوده یا نمایشی آنان برای تأثیرگذاری بیشتر بر مسائل با اهمیت پساتوافق است، طرف اصلی ایران را آمریکا و طرف اصلی آمریکا را هم ایران می‌دانند و به این ترتیب نوع پویاتر و انقلابی‌تری از دیپلماسی را از مسئولان ایرانی که در حال حاضر بیش از هر چیز به دیپلماسی خود مشهورند، مطالبه می‌کنند.

آمریکا برای تمام کردن کار خود در ادامه توافق هسته‌ای، سخت برای نفوذ در ایران عرق می‌ریزد اما آیا رؤیای کابویی‌ها برای ایران، پایانی خیره‌کننده همانند خیالپردازی‌های فیلم‌های هالیوودی دارد یا پایانی واقعی همچون بسیاری از شکست‌های مادی و معنوی آمریکا در جهان حقیقی؟!
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


صفدر
گوش شنوایی در دولت تدبیر وجود ندارد و راه خود را میرود راهی که همه گونه رعایت حال امریکارا میکند. از سوی خود را مطیع رهبر و از سوی دیگر بیرون از خواست رهبر عمل میکند. دولیتکه فراموش کرده است بر کشوری اسلامی و انقلابی حکومت میکند نه یک کشور وابسته و ذلیل و عقب مانده و مطیع غرب .
Iran, Islamic Republic of
بله الان است که دولت میتواند نشان دهد که چقدر برای سخنان رهبر انقلاب اهمیت قائل است و این یعنی نشان دادن درجه خلوص نیت دولت به رهبری
مسعود دیپلمات
تا کی باید این دولت تحت راهنمائی و ارشاد و هدایت قرار گیرد و منتظر اصلاح آن بود؟! آیا حقیقتا" این دولت از کمترین فرهنگ سیاسی و عقیدتی هم بی بهره است؟ با یک نگاه اجمالی به سخنان و رفتار رئیس محترم جمهوری چه قبل و چه بعد از برجام نا فرجام ، به این سئوال پاسخ مثبت داده می شود. و متاسفانه این وضعیت تا کنون هزینه های سنگینی را به ملت و مملکت تحمیل نموده است. اگر قبول ندارید ، در صورت رخصت، نوبت بعد تعدادی از این قبیل سخنان و نظرات را برایتان ردیف خواهم کرد.
از این دولت عشقه کد خدا چه انتظاری هست ؟!!
اگر دولتیها بخواهند مثل امریکائیها صحبت کنند موجب تکدر خاطر کدخدا خواهند شد ودر نتیجه میترسند امریکائیها ناراحت شوند...
درس بزرگی برای جناب روحانی که گفته بود : بعد از توافق ما نباید هر جور که دلمان خواست حرف بزنیم .. بله جناب روحانی اگر زرنگی داداش نگذار آمریکایی ها هر جور دلشان خواست حرف بزنند .
United States
انوقت اقاي رييس جمهور گفته بودند ما نبايد هر حرفي را بزنيم. تفاوت ديد از كجا تا به كجاست.