دوشنبه ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 6 May 2024
 
۱

رایزنی‌ معاونان ظریف و موگرینی از فردا

سه شنبه ۱۹ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۹:۴۰
کد مطلب: 427028
نشست کارشناسی ایران و ۱+۵ به ریاست حمید بعیدی‌نژاد رئیس هیأت کارشناسی ایران دقایقی قبل در شهر وین آغاز شد و فردا نیز معاونان ظریف و موگرینی برای نگارش «برجام» در این شهر به گفت‌وگو می‌نشینند.
به گزارش جهان به نقل از فارس، نشست کارشناسی ایران و ۱+۵ به ریاست حمید بعیدی‌نژاد مدیرکل امور سیاسی و امنیت بین‌المللی وزارت امور خارجه و رئیس هیأت کارشناسی ایران در مذاکره با ۱+۵ دقایقی قبل در شهر وین آغاز شد.

این رایزنی‌ها که تا ساعات پایانی شنبه ۱۶ خرداد ماه در این شهر برگزار شد، دو روز گذشته به مشورت‌های داخلی بین هیأت‌ها گذشت و ساعت ۱۵ امروز به وقت محلی (۱۷:۳۰ به وقت تهران) دوباره از سر گرفته شد.

این مذاکرات با هدف پرداختن به متن در ارتباط با موضوع تحریم‌ها آغاز شده و قرار است فردا با حضور سید عباس عراقچی و مجید تخت روانچی معاونان وزیر خارجه ایران و هلگا اشمیت معاون فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هفتمین دور رایزنی‌ها در راستای نگارش پیش نویس برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) ادامه یابد.

معاونان وزیر خارجه ایران بامداد فردا بدین منظور راهی وین می‌شوند.

سید عباس عراقچی امروز در پاسخ به اظهارات آنتونی بلینکن معاون وزیر خارجه آمریکا گفت: توافق نهایی در صورتی که حاصل گردد دارای دوره زمانی مشخصی خواهد بود و هیچیک تمهیدات پیش بینی شده در آن دائمی نخواهد بود.

عراقچی افزود: البته تعهداتی که ایران براساس معاهدات بین المللی همچون NPT پذیرفته است تا زمانی که الحاق ایران به این معاهدات ادامه دارد، تداوم خواهد داشت و تمسک طرف آمریکایی به این قبیل تعهدات که برای مصارف داخلی یا راضی کردن متحدین صورت می گیرد، صرفاً یک مغالطه بی ارزش است.

ششمین دور رایزنی‌ها در سطح معاونان روز پنجشنبه هفته گذشته (۱۴ خرداد ماه) در وین آغاز و ۲ روز به طول انجامید.

دهم تیر ماه زمان پایان ضرب الاجل تمدید هفت ماهه توافقنامه ژنو است و برخی مباحث مطرح شده مبنی بر اینکه اگر توافق جامع به دلیل روند کند پیشرفت‌ها در این زمان حاصل نشود، ممکن است این رایزنی‌ها تمدید شود. البته آنگونه که محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران به خبرنگار فارس گفت: هنوز وارد بحث تمدید نشده‌ایم. همواره گفته‌ایم محتوا برای ما مهم است و خودمان را محدود به زمان نمی‌کنیم و راجع به زمان هم نگرانی نداریم.

پس از آنکه وزرای خارجه ایران و ۶ کشور (آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه، چین و آلمان) به همراه کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی وقت اتحادیه اروپا در سوم آذر ماه ۱۳۹۲ پس از چند روز رایزنی در شهر ژنو به توافقی تحت عنوان «برنامه اقدام مشترک» در خصوص حل موضوع هسته‌ای ایران دست یافتند و این توافق در سی ‌ام دی ماه همان سال وارد مرحله اجرا شد، انجام مذاکرات به منظور حصول توافق جامع از اواخر بهمن ماه در شهر وین آغاز و پس از آن چندین دور رایزنی برگزار شد که ۲۸ تیر ماه ۱۳۹۳ این توافقنامه به مدت ۴ ماه تا سوم آذر ماه ۱۳۹۳ تمدید شد. در سوم آذر ماه ۱۳۹۳ و پس از چند روز مذاکره فشرده در شهر وین به دلیل اختلافات موجود بر سر راه حصول توافق جامع، دو طرف این مذاکرات را برای هفت ماه (دهم تیر ماه ۱۳۹۴) تمدید کردند و پس از آن رایزنی‌هایی در ژنو، مونیخ، مونترو، زوریخ، استانبول و لوزان برگزار شد.

در لوزان ۲ و پس از ۹ روز رایزنی فشرده، دو طرف به راه‌حل‌هایی در راستای حصول توافق دست یافتند و بعد از آن اعلام شد که گفت‌وگوها برای نگارش متن برنامه جامع اقدام مشترک آغاز خواهد شد که در همین راستا رایزنی‌هایی از دوم اردیبهشت تا چهارم اردیبهشت ماه در شهر وین برگزار شد. پس از آن رایزنی‌ها در شهر نیویورک و در حاشیه کنفرانس بازنگری معاهده NPT از دهم تا هفدهم اردیبهشت ماه ادامه یافت و سومین دور این رایزنی‌ها از ۲۲ تا ۲۵ اردیبهشت ماه در وین و چهارمین دور نیز ۳۰ اردیبهشت ماه تا اول خرداد ماه به مدت سه روز باز هم در وین برگزار شد. پنجمین نشست نیز از ۵ تا هشتم خرداد به مدت ۴ روز در وین و در سطح کارشناسان و معاونان با حضور تیم مذاکره کننده ایرانی و اتحادیه اروپا برگزار و تیم مذاکره کننده آمریکایی به ریاست شرمن نیز به این گفت‌وگوها پیوست. نهم خرداد ماه نیز ظریف و کری در ژنو به همراه معاونانشان و با حضور معاون موگرینی در حدود شش ساعت گفت‌وگو کردند.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *