پنجشنبه ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2 May 2024
 
۵
۱۶
در حاشیه درخواست تأمین امنیت جامعه پزشکی

آیادرخواست‌داشتن تجهیزات‌دفاعی در برابر پزشکان درست است؟

وقتی رئیس نظام پزشکی نامه نگاری درباره مفاسد پزشکان زیرمیزی بگیر را فراموش می کند
دوشنبه ۱۰ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۳۷
کد مطلب: 394126
آیا با این منطق آقای زالی، خانواده کسانی که از خطاهای پزشکی متضرر و حتی عزادار شده‌اند، مجازند که با نامه‌نگاری به شورای عالی امنیت ملی، خواهان برخورد با اینگونه پزشکان شوند؟
آیادرخواست‌داشتن تجهیزات‌دفاعی در برابر پزشکان درست است؟
به گزارش جهان به نقل از تسنیم، پیگیری‌های قضایی و انتظامی درباره اسیدپاشی‌های اصفهان با وجود فروکش کردن جوسازی‌های برخی رسانه‌های خارجی و داخلی و اتهام‌زنی‌های غیرواقعی همچنان ادامه دارد و در همین حین، دو شب قبل یک مورد اسیدپاشی به صورت دکتر انوری رئیس بیمارستان ضیائیان تهران، اسیدپاشی را یک بار دیگر در صدر اخبار رسانه‌ها قرار داد.

همزمان با آغاز درمان دکتر انوری در بیمارستان فارابی، دکتر قاضی‌زاده هاشمی وزیر بهداشت از وی عیادت کرد و دستور داد تیمی ویژه، روند درمان وی را پیگیری کند؛ همزمان تیم‌های تجسس نیروی انتظامی در حال ردیابی عوامل این حادثه بودند، که بازهم اظهارنظرهای مرتبط و غیرمرتبط با این حادثه آغاز شد.

در حالی که برخی گمانه‌زنی‌های غیررسمی عوامل این حادثه را از افراد مرتبط با دکتر انوری معرفی می‌کردند، خوشبختانه رسانه‌ها خیلی وارد این جوسازی و فضاسازی نشدند تا این‌بار مسئولان رسمی در این زمینه اطلاع‌رسانی کنند اما عجیب‌ترین و در عین حال قابل تأمل‌ترین اظهارنظر در خصوص اسیدپاشی به دکتر انوری مربوط به سخنان زالی رئیس سازمان نظام پزشکی بود.

زالی در حاشیه عیادت از دکتر انوری، از نامه نگاری این سازمان با شورای عالی امنیت ملی در خصوص تأمین امنیت جامعه پزشکی و محیط‌های بیمارستانی و درمانگاهی خبر داد.

جملات زیر، بخشی از اظهارات رئیس سازمان نظام پزشکی درباره اتفاق اخیر است:

«متاسفانه امروز شاهدیم که هجمه‌هایی در ارائه خدمات به جامعه پزشکی، پرستاری و نظام سلامت در حال انجام شدن است و اتفاقاتی از این قبیل می‌تواند موجب نگرانی شود.»

«پزشکان در ساعاتی خارج از ساعات اداری و نیز در محیط‌هایی که ممکن است از امنیت کم‌تری برخوردار باشد حضور دارند و حوادثی از این قبیل می‌تواند برای جامعه پزشکی نگران کننده باشد.»

«برای رفع نگرانی از پدیده اسیدپاشی باید اقداماتی در ابعاد امنیتی و انتظامی انجام شود. مجلس نیز می‌تواند همان طور که در کمیسیون امنیت ملی پرونده‌های چند اسیدپاشی گذشته را بررسی کرد این حادثه را نیز بررسی کند و امیدواریم با اقدامات انجام شده شاهد ریشه کن کردن این حوادث باشیم.»

« امروز (شنبه) پیرامون این حوادث بیانیه رسمی از سوی سازمان نظام پزشکی صادر خواهیم کرد. به طور جد پیگیر این موضوع هستیم، از دکتر انوری نیز اجازه خواستم تا اجازه پیگیری این حادثه از دستگاه‌های ذی‌ربط را به ما بدهند تا این موضوع کشف شود.»

به اعتقاد رییس سازمان نظام پزشکی، پدیده اسیدپاشی یک اقدام هولناک اجتماعی است که علاوه بر اثراتی که بر روی مصدوم و خانواده‌اش می‌گذارد، سبب ایجاد یک اضطراب عمومی در جامعه و بهداشت روان جامعه می‌شود و به شدت آن را مخدوش می‌کند.

در این‌که پزشکان با توجه به برخی حساسیت‌های مرتبط به شغلشان در معرض برخی تهدیدها هستند شکی نیست همان‌طور که در مدت اخیر برخی از این تهدیدها عملی شد و نمونه‌های آن را همگان مشاهده کردند اما سوال اینجاست که آیا این تهدیدها صرفاً مختص پزشکان است؟ آیا خودِ پزشکان نقشی در بروز این تهدیدها ندارند؟ و آیا اساساً حجم این تهدیدها به قدری وسیع بوده که نیاز به نامه‌نگاری با مرجعی به بزرگی شورای عالی امنیت ملی باشد؟

داعیه دفاع از حقوق پزشکان در حالی از سوی آقای زالی مطرح شد که تا مدتی قبل موضوع زیرمیزی پزشکان، بحث اول این حوزه بود و پای نهادهای نظارتی از جمله قوه قضاییه و مجلس شورای اسلامی برای برخورد با این پدیده شوم به میان آمده بود اما خبری از نامه‌نگاری رئیس سازمان نظام پزشکی با شورای عالی امنیت ملی برای برخورد با این پدیده زشت نبود.

یکی از اتفاقاتی که اخیراً در حوزه بهداشت رخ داد، موضوع انتشار فیلم از برخی بیماران بود که واکنش‌های متعددی را در سطح جامعه و مسئولان به دنبال داشت اما باز هم خبری از اینگونه واکنش‌های خاص به ویژه از سوی آقای زالی نبود.

همان‌طور که همگان می‌دانند و قطعاً شخص آقای زالی نیز آن را تأیید می‌کند، شکایت‌های متعددی از خطاهای پزشکی که بعضاً حتی منجر به فوت بیماران شده در مراجع قضایی مانند دادسرای رسیدگی به جرایم پزشکی مطرح و رسیدگی شده است اما عمدتاً به دلیل این‌که این خطاها با نیت مجرمانه همراه نبوده است، خبری از مجازات قاطع درباره پزشکان خطاکار نبود. آیا با این منطق آقای زالی، خانواده کسانی که از خطاهای پزشکی متضرر و حتی عزادار شده‌اند، مجازند که با نامه‌نگاری به شورای عالی امنیت ملی، خواهان برخورد با این‌گونه پزشکان شوند؟

همان‌طور که پزشکان با خطرات و تهدیداتی در حوزه فعالیت خود روبه‌رو هستند، قطعاً مشاغلی دیگری نیز همچون مهندسان،‌ خبرنگاران، وکلا، اساتید دانشگاه،‌ مستندسازان،‌ بازرسان بخش‌های نظارتی و مشاغلی دیگر نیز با تهدیداتی این‌گونه روبه‌رو هستند، آیا این افراد هم باید خود را مجاز و مستحق نامه‌نگاری با شورای عالی امنیت ملی بدانند؟

سوال آخر از آقای زالی این است که حالا که با شناسایی عوامل اسیدپاشی به دکتر انوری، مشخص شد یکی از این افراد، خودش «پزشک» بوده است، آیا همچنان بر نظر قبلی خود استوار است؟ آیا با در این شرایط، مردم حق ندارند ضمن نامه‌نگاری با شورای عالی امنیت ملی، خواهان مجهز شدن به تجهیزات دفاعی در برابر پزشکان شوند؟

همان‌طور که ارتکاب این عمل شنیع و غیراخلاقی توسط یک پزشک،‌ اقدامی عجیب و جدید بود و نباید این اتفاق را به کلیت بدنه جامعه سالم پزشکان منتسب کرد،‌ به همان شکل، نباید تهدیدات علیه جامعه پزشکی را به قدری بزرگ جلوه داد که نیاز به نامه‌نگاری با مرجعی چون شورای عالی امنیت ملی باشد و هیچ اشاره‌ای هم به نقش و قصور پزشکان در این تهدیدات نشود.

به هر حال به نظر می‌رسد این اظهارات دکتر زالی که شاید به نوعی جنبه تشویش اذهان عمومی را هم داشته باشد، نیازمند بازنگری و اصلاح است و شایسته جایگاه آقای زالی نیست که اینگونه و صرفاً یکجانبه محو حمایت از صنف خود شود.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


حق با دكتر بود كه حكم او را امضا نمي كرد
نازنین بهادری
اگرچهارتا ازاین پزشکان زیرمیزی بگیر را دستشون روقانون قطع میکرد امروزشاهد اجحاف آنها به ملت ایران نبودیم
وحید
Iran, Islamic Republic of
کسی داد مردم را از برخی پزشکان بستاند!گل گفتی جهان!دست مریزاد. تا یه کسی از اینها طوریش بشه عالم رو بهم میدوزند اما خون مردم رو خیلی از اینها تو شیشه میکنند زالی صداش در نمیاد
معلمان نیز در معرض خطرات و تهدیدها هستند همین هفته گذشته دانش اموزی معلمش را در کلاس درس با چاقو کشت پس ما معلمان هم باید شکایت به شورای عالی امنیت ملی ببریم!!!!!!!!!!
جدیدا معلما هم در خواست و نامه نگری برای مسلح شدن دارن با توجه به حادثه بروجرد این نشان از نا امنی ...
United States
بعضی پزشکان خیال میکنند در جامعه ایران خوش فکرترین و دانا ترین افراد جامعه هستند و خود را تافته جدا بافته از جامعه اسلامی میدانند .این ظالمان خود خواه و پول پرست از خدا دور شده اند ...
Iran, Islamic Republic of
اگر بخواهند به پزشکان تجهیزات دفاعی بدهند به من هم باید بدهند
جامعه رو چرا امنیتی می کنن
... دست به جراحی سر کودک 7 ماهه ی من زد و درمانی که نکرد بماند ، 18سال است فرزندی با معلولیت بسیار شدید برای من باقی گذاشت.وجالبترین کارش از بین بردن تمام مدارک پزشکی فرزندم در بیمارستان مفید بود .
اقدام جنایتکارانه و عمدی اسیدپاشی رو با خطای پزشکی مقایسه می کنی .؟
قريشي
Iran, Islamic Republic of
بي توجهي پزشكي عزيزم، نه خطاي پزشكي. ما كه بي توجهي ديديم ،نه خطاي سهوي.
در جواب دادن حرف... دکتر زالی این مقاله نوشته شده خواهشا اینقدر ظاهر بین نباش!!!
رقیه مرادی
United States
بابا اون یه اتفاق بود به فکر بیمارهایی باشید که هم پولشون توسط برخی از پزشکان بی اعتقاد می ره هم جونشون
محسن
برادر من..شما چی از پزشکی میدونی که این خبر رو نوشتی؟؟

هیچ چیزی از سلامتی بالاتر نیست..برای همین برای هرکس خیلی مهمه..

و پزشکان در ردیف اول این مسائل قرار دارند..

برای همین به خاطر حساسیت این مسئله خطراتی جامعه پزشکی رو تهدید میکنه...


یه خاطره میگم عرضم تمام:
با پزشکی تماس گرفتند که مادرم حالش بده و بیا خونه...

پزشک رفت خونه اون شخص..اما وقتی رسید اون مادر فوت کرده بود..پسر اون خانواده وقتی این خبرو از دکتر شنید...داد و بیداد راه انداخت و در نهایت یه چاقو درآورد که یا
مادرمو زنده میکنی یا زندت نمیذارم!!!!!

شانسی که این دکتر آورده این بوده که به ذهنش رسیده و به اون پسر گفته باشه..اما برای احیای دوباره نیاز به یه دستگاهی دارم که تو ماشینه..باید برم پایین بیارم..

و با این ترفند میتونه از دستش فرار کنه!

این فقط یه نمونه بود!
United States
دکتر جون این یک معما بود یا جوک
Czech Republic
انحلال نظام پزشکی و محاکمه سران آن کمترین خواست مردم است
محمود پریمن
وقتی یک پزشک عمومی با 26 سال سن دو برابر یک استاد تمام از بیت المال پول می گیرد کم کم باورشان می شود که تافته جدا بافته هستند