جمعه ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 3 May 2024
 
۴
۱۱
خبر بد برای اهالی مطبوعات؛

یک وکیل‌الدوله، چگونه می‌خواهد مدافع رسانه‌هایی باشد که بیشتر آنها منتقد دولت هستند؟!

چهارشنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۲۲
کد مطلب: 390851
آنچه خبرگزاری‌ها از ماجرای انتخاب نماینده مدیران مسؤول مطبوعات، خبرگزاری‌ها و پایگاه‌های خبری در هیات نظارت بر مطبوعات روایت کرده‌اند، تصویری از یک اتفاق حقیقتا تاسف‌بار را ارائه می‌کند.
یک وکیل‌الدوله، چگونه می‌خواهد مدافع رسانه‌هایی باشد که بیشتر آنها منتقد دولت هستند؟!
به گزارش جهان، روزنامه وطن امروز در یادداشتی به انتقاد از نحوه انتخاب نماینده اهالی رسانه ها در هیأت نظارت بر مطبوعات پرداخت. در بخشی از این یادداشت آمده است:

معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد، کاندیدای نمایندگی اهالی رسانه برای حضور در هیات نظارت بر مطبوعات شد و در یک انتخابات مساله‌دار و پس از اعتراضات و انصراف‌های اعتراض‌آمیز برخی مدیران مسؤول و کاندیداها، توانست نماینده اهالی رسانه در هیات نظارت بر مطبوعات شود.

به عبارتی اکنون معاون مطبوعاتی دولت، نماینده اهالی رسانه هم هست. این خبر خوبی برای اهالی قلم نیست. حداقل به این دلایل:

۱- حسین انتظامی معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد است. امورات مربوط به رسانه‌ها نیز توسط معاونت تحت مدیریت او انجام می‌شود. به زبان بسیار ساده، از یارانه نقدی گرفته تا سایر حمایت‌های دولتی از رسانه‌ها در اختیار او است. کاندیداتوری معاون مطبوعاتی دولت شائبه‌برانگیز است. آنکه و آنچه از این شائبه و اتهام آسیب می‌بیند، شأن و اعتبار معاونت مطبوعاتی و دولت است و افزون بر آن شأن و استقلال رسانه است که مخدوش می‌شود.

۲- نگاه و رفتار دولت نسبت به رسانه در این مدت کاملا آشکار شده است. حداقل رسانه‌های منتقد نسبت به سختگیری‌های بیش از اندازه دولتی نسبت به انتقادات، گلایه دارند. تذکرات پیاپی، اخطارهای مکرر و در برخی موارد توقیف نشریات، آن هم در یک بازه زمانی کوتاه از آغاز به کار دولت، نشان داد این دولت میانه خوبی با رسانه‌ها ندارد اما وقتی معاون مطبوعاتی همین دولت، به عنوان نماینده اهالی رسانه در هیات نظارت بر مطبوعات انتخاب می‌شود، در واقع رفتار دولت نسبت به اهالی رسانه تایید می‌شود!

این یک آسیب و عارضه بدخیم برای رسانه است. سهم اهالی رسانه از هیات نظارت بر مطبوعات برای دفاع از حریم رسانه اختصاص داده شده است. چرا این سهم صنفی به راحتی در اختیار دولت قرار داده می‌شود؟ آن هم دولتی که رفتار مناسبی با منتقدان ندارد و منتقدان را با ادبیات تند و توهین‌آمیز مورد عنایت قرار می‌دهد؟! از سوی دیگر اساسا انتخاب آقای انتظامی به عنوان نماینده اهالی رسانه در هیات نظارت بر مطبوعات، در تعارض و تناقض با ماموریت او در وزارت ارشاد است.

قطعا معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد برای تقویت دولت در حوزه رسانه تلاش می‌کند و سعی در تلطیف فضای رسانه‌ای نسبت به دولت دارد. براساس استعاره‌هایی که رسانه‌های وابسته به خود آقای انتظامی درست کرده‌اند؛ او اکنون «وکیل‌الدوله» است. حالا چطور باید انتظار داشت یک وکیل‌الدوله، مدافع امور رسانه‌هایی باشد که عموما منتقد دولت هستند یا به تعبیری موی دماغ دولت می‌شوند! اساسا ماهیت رسانه با تکلیف آقای انتظامی سازگاری ندارد. بر همین اساس اگر فردا روز، حسین انتظامی در جایگاه نماینده اهالی رسانه در هیات نظارت بر مطبوعات، رای به توقیف یک روزنامه منتقد دولت داد، آیا آبرویی برای اهالی رسانه باقی می‌ماند؟! آیا این حالت مصداق بارز خنجر از پشت زدن نیست؟

۳- این نکته نیز مربوط به نحوه انتخاب نماینده اهالی رسانه در هیات نظارت بر مطبوعات است. نبود یک ساز و کار و تشکیلات منسجم، باعث بروز نوعی شلختگی صنفی در رفتار جامعه رسانه‌ای کشور شده است. براساس آمار وزیر ارشاد، قریب به ۴ هزار نشریه فعال در کشور حضور دارند اما انتخاب نماینده همین نشریات، خبرگزاری‌ها و پایگاه‌های خبری با اخذ ۳۱۹ رای برگزار شده است. یعنی کمتر از ۷ درصد «نشریات» در این انتخابات شرکت کرده‌اند. طنز تلخ ماجرا این است که ۹ کاندیدا نیز رای خود را به نام حسین انتظامی نوشته‌اند! آیا چنین سازوکار انتخابی، مشروعیت و مقبولیت دارد؟ آیا مشاهده چنین رفتارهایی در افکار عمومی نتیجه‌ای جز بی‌اعتمادی به رسانه را منجر می‌شود؟
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


شما میدانید چرا اقای ظهوریان که دست راست اقای انتظامی است مدیر شرکت نیازمندی های همشهری هم هست ...
چرا نمیگویید که ایشان در یک انتخابات آزاد 305 رأی از 319 رأی اخذ شده را کسب کرده است.
....
حقگو
Iran, Islamic Republic of
....لذا در این دنیای.....مطمئن باشید چه اهالی رسانه بخواهند و چه نخواهند وی رای خود را از قبل تثبیت نموده!!!
معین
( اگر راست میگویید جواب دهید )
آیا آقای بذرپاش با حدود 200 هزار رای نماینده تهران است؟!! و دیگر آقایان...
یک بام و دو هوا که نمی شود
United Kingdom
انتخابات کاملاً آزاد و شفاف بوده و..
Iran, Islamic Republic of
شما بعنوان وکیل... هر کاری می خواهید میکنید اینها همه اش باز یاست م...
این اعتراض به کاندیداتوری ایشان است یا به انتخاب ایشان ازسوی اهالی رسانه ؟
متاسفانه باید گفت خود کرده را تدبیر نیست . اقای انتظامی مدیر مسئول نشریه فارغ التحصیلان دانشگاه ازاد است در ادوار گذشته مدیران مسئول نشریات دانشگاه ازاد سراسر کشور که تعداد زیادی را هم تشکیل میدهند با سازماندهی وی و دوستانش به تهران می امدند و ایشان با رای بالا انتخاب میشدند .نکته ای که بسیاری از دوستان منتقد امروز میدانستند اما ...
نشريه ورشكسته
فقط رسانه هاي همسو با خودشان را دعوت كردند ما كه مديرمسول بوديم ومنتقداين انتخاب مارا دعوت نكردن
امین
Iran, Islamic Republic of
- کسانی که همواره تحریم کنندگان انتخابات را نکوهش می کنند، چرا این انتخابات که در چارچوب قوانین جمهوری اسلامی برگزار شد را عملاً تحریم کردند؟
در انتخابات مجلس و ریاست جمهوری، کسی که تحریم می کند، ای بسا به این خاطر است که نمی تواند خودش کاندیدا شود یا در بین کاندیداها، فردی که همسو با خود باشد را نمی یابد و بنابراین در انتخابات شرکت نمی کند.
اما در انتخابات هیأت نظارت بر مطبوعات، همه مدیران مسؤول رسانه ها، می توانستند کاندیدا شوند و محدودیتی در کار نبود بنابراین توجیهاتی مانند این که چون جریان فکری ما در انتخابات نبود، شرکت نکردیم، از اساس مردود است.

2 - برخی انصراف دهندگان از انتخابات گفتند در اعتراض به نابرابر بودن رقابت، از آن کنار می روند. این سخن آنان مانند این است که فدراسیون فوتبال مالدیو در یک تورنمنت جهانی با برزیل همگروه شود و بگوید چون رقابت ما با برزیل نابرابر است ، در اعتراض به این مسأله از رقابت ها کنار می رویم!

3 - حضور حسین انتظامی را بهانه کردند و گفتند چرا او که معاون مطبوعاتی است، کاندیدا شده است؟
اولاً انتظامی نه به عنوان معاون مطبوعاتی که به عنوان مدیر مسؤول یکی از نشریات کاندیدا شده بود (همه مدیران مسؤول طبق نص صریح قانون از این حق برخوردارند و کسی نمی تواند آنها را از حق قانونی خود منع کند.

ثانیاً رأی دادن هم مخفی بود و هر کس می توانست رأی خود را به طور کاملاً شخصی بر تعرفه رأی بنویسد ، تا کند و داخل صندوق بیندازد. بنابراین شائبه داشتن ملاحظات خاص هم منتفی است.ضمن این که رأی اخیر نشان داد که جامعه مطبوعاتی از عملکرد وی رضایت دارد.
نکته مهم که نباید مغفول بماند این است که رأی اصحاب رسانه به انتظامی، ناظر بر شخص وی است نه عنوانش، کما این که در 5 دوره گذشته نیز وی با فاصله زیادی از رقیبانش، بیشترین آرا و اعتماد رسانه ها را به خود جلب کرده بود و این بار هم همان شد که قبلاً می شد.

ثالثاً نماینده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در هیأت نظارت بر مطبوعات، شخص وزیر است، نه معاون مطبوعاتی.(اساساً هیأت نظارت یک تشکل فراقوه ای است که از همه قوا و نیز حوزه علمیه و شورای عالی انقلاب فرهنگی در آن نماینده دارند و وزیر ارشاد تنها یکی از 7 عضو آن است.)

رابعاً مگر جز این است که قانون باید ملاک باشد و مگر در قانون، منعی وجود دارد؟ مگر همین معترضان امروز نبودند که به نقل از حضرت امام (ره) به کسانی که در انتخابات ریاست جمهوری رأی شورای نگهبان را قبول نداشتند می گفتند: غلط می کنی قانون را قبول نداری، قانون تو را قبول ندارد.

آیا در اینجا هم خودشان قانون را قبول ندارند؟
والا ما هم همین سوال رو از آقایان رسایی، کوچک زاده، حسینیان و... در سالهای گذشته داشتیم ولی کسی جواب نداد.