سه شنبه ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 7 May 2024
 
۱۹
۴۲
دشمنان، دلسوز جمعیت مسلمانان

سمیناری با کمک دشمن/ نسخه‌پیچی صهیونیست‌ها برای جمعیت ایران؟!

دوشنبه ۱۴ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۰۷:۵۳
کد مطلب: 384131
در حالی که هنوز چند ماهی از ابلاغ سیاستهای کلی جمعیت نمی گذرد، قرار است امروز سمیناری در کشورمان با موضوع جمعیت برگزار شود که شواهد نشان می دهد برخی از مهمانان اصلی آن نسبتی با سیاست های کلی جمعیت جمهوری اسلامی ایران ندارند.
به گزارش جهان، موسسه ی مطالعات و مدیریت جامع و تخصصی جمعیت کشور، امروز دوشنبه –چهاردهم مهر ماه- سمینار بین المللی «پویایی جمعیت در کشورهای اسلامی» را برگزار خواهد کرد. اما نکاتی قابل تامل پیرامون برگزاری این سمینار وجود دارد که در دو بخش مورد بررسی قرار می گیرد.

الف- افراد حاضر در این سمینار و برخی مواضع و سوابقشان:
* دکتر مِحمِت هولکی اوز -نماینده صندوق جمعیت سازمان ملل در کشور-: صندوق جمعیت سازمان ملل از بزرگترین حامیان طرح تنظیم خانواده و پروژه ی کاهش جمعیت در ایران بوده است و در این زمینه کمک های مالی بسیاری به کشور داشته است، ولی اکنون که کشور دچار بحران کاهش رشد جمعیت و سالمندی قریب الوقوع ساختار جمعیتی شده است، هیچ برنامه ای برای کمک به افزایش جمعیت ایران ندارد. نه تنها هیچ برنامه ای در این زمینه ندارد بلکه پیر شدن جمعیت ایران را امری حتمی و خدشه ناپذیر می داند تا جایی که، دکتر هولکی اوز در حاشیه ی "همایش یک روزه ی مروری بر آمار نیروی کار" در دانشگاه خلیج فارس بوشهر می گوید: "با توجه به این که سالمندی یکی از پدیده های نوظهور در ایران است، دولت باید برای این قشر برنامه داشته باشد..."

البته این مساله به اینجا ختم نمی شود و جالب است بدانیم که حدود یک ماه پس از اعلام موضع صریح مقام معظم رهبری که فرمودند: "من معتقدم که کشور ما با امکاناتی که داریم، می تواند صد و پنجاه میلیون نفر جمعیت داشته باشد. من معتقد به کثرت جمعیتم. هر اقدام و تدبیری که می خواهد برای متوقف کردن رشد جمعیت انجام بگیرد، بعد از صد و پنجاه میلیون انجام بگیرد." (16/05/1390) هولکی اوز، با حضور در مركز نور سعادت (يكي از مراكز تحت نظر مركز بهداشت جنوب تهران) روند انجام عمل وازكتومي در این مرکز را جویا شده و این بازدید را رسانه ای می کند، که عملا اقدامی است بر خلاف سیاست کلی نظام و رهبری مبنی بر افزایش جمعیت. (تاريخ بازدید:27/6/1390)


هولکی اوز در سمینار مزبور به ارائه ی مقدمه خواهد پرداخت.

* دکتر هانس گروث (Hans Groth)، دانش آموخته ی رشته ی پزشکی و مدیریت ارشد کسب و کار (MBA) که اکنون رئیس هیئت مدیره ی انجمن جهانی جمعیت و سالمندی دانشگاه سنت گالن سوئیس می باشد، از سخنرانان اصلی این سمینار است. وی تا سال 2012 به مدت 24 سال برای شرکت دارویی Pfizer که ارایه دهنده خدمات برای مراقبتهای بهداشتی می باشد و مقر اصلی آن در نیویورک است. این شرکت به علت تخلفات فراوان در دادگاههای آمریکاه کرارا" به پرداخت جریمه های مالی میلیارد دلاری محکوم شده است. این شرکت در سال 2012 با کمک بنیاد بیل گیتس که سیاستهای ضد جمعیتی اش بر کسی پوشیده نیست توافق کردند تعداد سه میلیون دوز واکسن تزریقی ضد بارداری با ماندگاری بالا با قیمت مناسب در دسترس زنان در کشور های در حال توسعه قرار دهند.(In 2012 Pfizer and the Gates Foundation announced a joint effort to provide 3 million women in the developing world with affordable access to Pfizer's long lasting injectable contraceptive, medroxyprogesterone acetate.[118]

اما آنچه لازم به ذکر است و اهمیت بسیار دارد، این که انجمن جهانی جمعیت و سالمندی با شرکت های متعدد اسرائیلی در ارتباط است که از آن جمله می توان به موسسه ی عالی علوم وایزمن (Weizmann Institute of Science)، کمپانی سین واکسن (SynVaccine)و شرکت داروسازی بیوندواکس (BiondVax) اشاره کرد.

 
همچنین نام و تصویر برخی از همکاران اسرائیلی آقای هانس گروث رئیس هیئت مدیره ی انجمن جهانی جمعیت و سالمندی دانشگاه سنت گالن سوئیسنیز در ذیل قابل مشاهده است.


دکتر هایم کارتی (HaimGarty)
 

دکتر روث آرنون (Ruth Arnon)
 

دکتر برتا استرولوویسی (Berta Strulovici)
 
ب: نام این سمینار، برنامه و اهداف آن:
نام این سمینار برگرفته از کتابی با همین نام «پویایی جمعیت در کشورهای اسلامی»Population Dynamics in Muslim Countriesاست که توسط انتشارات آمریکایی اسپرینگر در سال 2012 منتشر شده است. این کتاب مجموعه ای از مقالات است که دکتر هانس گروث و یکی از همکاران اقتصادی ارشد انجمن جهانی جمعیت و سالمندی، در مورد تحلیل وضعیت جمعیتی کشورهای مسلمان گرد آورده اند. جالب آن که تمام میهمانان خارجی که قرار است در این سمینار به سخنرانی بپردازند، کسانی هستند که در کتاب مزبور مقاله داشته اند و عمدتا نیز همان مقاله هایی را ارائه خواهند کرد که در آن کتاب گردآوری شده. به عنوان مثال خانم بانو ارگوسمن (BanuAkadli Ergocmen)، مقاله ی «مشخصات جمعیت شناختی ترکیه: جزئیات و چالش ها» و خانم زیبا ستار (ZebaSathar) مقاله ی «پیش بینی جمعیت آینده ی پاکستان، 2010-2030؛ نیمه ی پر یا نیمه ی خالی لیوان» را ارائه خواهند کرد. خانم زیبا ستار با توجه به رشد بالای جمعیت پاکستان و همکاری مستقیم با سازمان های بین المللی رویکردی کاملا مخالف افزایش جمعیت دارد. خانم زیبا ستار دارای لیسانس اقتصاد و دکترای بهداشت جمعیت است.

دکتر کریستین بیلیکنستورفر (Christian Blikenstorfer) عضو هیئت مدیره ی انجمن جهانی جمعیت و سالمندی دانشگاه سنت گالن سوئیس یکی دیگر از سخنرانان این سمینار است .
عنوان مقاله وی توسعه سیاسی و نقش جمعیت در آن است که در عینا در کتاب آقای دکتر هانس گروث (Hans Groth) آمده است. وی کارمند عالرتبه وزارت امور خارجه سوئیس است و به عنوان سفیر در خیلی از کشورها از جمله آمریکا، اردن و ایران فعالیت داشته است. وی در مقاله خود چنین نتیجه می گیرد که بهترین الگوی حکمرانی برای کشورهای منطقه کشور مسلمان ترکیه می باشد!

 
اما در مورد کتاب «پویایی جمعیت در کشورهای اسلامی» باید گفت که رویکرد این کتاب عمدتا در دو حوزه ی سیاسی قابل بررسی است: 
1- بررسی نقش جمعیت در بیداری اسلامی: هرچند این کتاب به وضع جمعیتی عمده ی کشورهای اسلامی پرداخته است ولی تمرکز ویژه ای بر کشورهایی دارد که در چند سال گذشته، درگیر تحولات بیداری اسلامی بوده اند از جمله مصر، اردن و یمن. البته این رویکرد در کتاب بسیار آشکار است و بارها در مقالات مختلف از عبارت بهار عربی (بدل بیداری اسلامی)استفاده شده است. به عنوان مثال در صفحه ی 230 از این کتاب می خوانیم که: «در اواخر سال 2010، بهار عربی از تونس آغاز شد و دولت "بن علی" نخستین رژیم عرب بود که در مقابل این شورش فرو پاشید. شورشی که در ابتدا توسط جوانان طبقه ی متوسط رهبری می شد» پرداختن این کتاب به نقش جمعیت جوان کشورها در بیداری اسلامی، نشان دهنده ی هراس غرب از این مزیت است. هراسی که دیگر اکنون، تاویل سخنرانی تاریخی هانتینگتون* است که سال ها پیش گفته بود: " در دهه گذشته، جوانان در بسیارى از جوامع مسلمانان بیشتر از ۲۰ درصد رشد داشته ‏اند. ترکیب جمعیّتى چنین رشدى، ممکن است عواقب اجتماعى و سیاسى داشته باشد. به نظر من این نسلى است که نیروهاى اجتماعى را براى سازمانها و نهضتهاى اسلامى آماده مى‏ کند."

2- آینده ی جمعیتی مسلمانان در دنیا: این رویکرد در مقالات متعدد به خصوص در مقاله ی معروف دکتر نیکولاس ابرشتات -محقق انستیتو اینترپرایز آمریکا- با نام "کاهش باروری در جهان اسلام: تغییری فاحش که در کمال تعجب کسی متوجه آن نشده است"** پیگیری شده است. این رویکرد همچنین در مقاله ای دیگر با عنوان «تغییرات جمعیت شناختی در جوامع مسلمان در اروپا: مفاهیم و چالش ها» نیز پیگیری شده است و از نگرانی اتحادیه ی اروپا در مورد افزایش سریع جمعیت مسلمانان در این قاره سخن رفته است.

 
همانطور که ملاحظه میشود نگرانی اصلی در این کتاب این است که تا سال 2030 نسبت به سال 2010 جمعیت مسلمانان  حدود 600 میلیون نفر افزایش می یابد و به دو میلیارد و دویست میلیون نفر خواهد رسید در حالی که جمعیت کشورهای اتحادیه اروپا تقریبا در حد همان 400 میلیون نفر ثابت خواهد ماند. 
 
ناگفته مشخص است که تحقیقاتی با این رویکرد چه کمکی به غرب برای فایق آمدن بر جنبش بیداری اسلامی و معضل جمعیت جوان مسلمانان دنیا خواهد کرد.   

اما چند سوال در مورد برگزاری سمیناری با این مشخصات:
اگر قرار بوده است که عمده ی مطالب کتاب «پویایی جمعیت در کشورهای اسلامی»، عینا در این سمینار ارائه شود چه نیازی به برگزاری آن بوده است و چرا به جای هزینه از بیت المال برای برگزاری این سمینار، کتاب مزبور تهیه نشده و در اختیار مخاطبان قرار نگرفته است؟ چرا نام این سمینار از نام کتابی که در راستای اهداف غرب تهیه شده، گرفته شده است و چرا از نویسندگان این کتاب دعوت به عمل آمده است؟ آیا برگزارکنندگان این سمینار تا به حال از خود پرسیده اند که علت جذابیت موضوع "جمعیت جهان اسلام" برای غربی ها چیست و از این تحقیقات چه چیزی عاید غرب می شود؟
برگزارکنندگان این سمینار ابراز داشته اند که قرار است نتایج این سمینار زمینه های اجرای سیاست های جمعیتی ابلاغی مقام معظم رهبری را فراهم کند. اما در اصل می توان هدف برگزاری این سمینار یا شوی تبلیغاتی را در حال حاضر تحت تاثیر قرار دادن سیاست گذاران جمعیتی و مرعوب کردن موافقین سیاستهای جمعیتی در کشور دانست. به عبارت دیگر! با توصیفاتی که از این سمینار ارائه شد، این امر چگونه محقق خواهد شد؟ آیا دانشمندانی که با صهیونیست جهانی ارتباط داشته و دانسته یا نادانسته اجیر شده ی اهداف استکباری غرب برای نابودی جمعیت مسلمانان دنیا هستند، خواهند توانست به سیاست کنونی نظام برای افزایش رشد جمعیت کشور کمک کنند؟

سخنرانی و حضور مسئول موسسه ی مطالعات و مدیریت جامع و تخصصی جمعیت کشور که برای کتاب گفته شده مقدمه ای نیز نوشته است ویکی از نماینده های مجلس در این سمینار چه معنی ای می تواند داشته باشد؟ چه سنخیتی بین این افراد و دانشمندان دعوت شده وجود دارد؟

آیا نباید این حرکت های مشکوک مورد رصد دستگاه های مسئول کشور قرار گیرد و آیا دستگاه های امنیتی کشور در این زمینه به وظایف خود عمل کرده اند؟
------------------------------------------------------------------------------------------------
*ساموئل هانتینگتون؛ مسئول برنامه ‏ریزى شوراى امنیّت ملّى دولت کارتر، استاد علوم سیاسی دانشگاه هاروارد و نظریه پرداز جنگ تمدن ها
** ابرشتات در قسمتی از این مقاله می گوید: "کاهش نرخ باروری در ایران طی 30 سال گذشته حیرت‌انگیز و معادل 70 درصد بوده است. این میزان یکی از سریع‌ترین و چشمگیرترین آمارهای کاهش باروری در تاریخ بشر بوده است!"
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


باید از دانشمندان خودمان استفاده کنیم
در هر عرصه ای هستند متفکران ایرانی که هماهنگی با آنها راحت تر است
Iran, Islamic Republic of
1. نرخ رشد جمعیت منفی نشده و 1.3 درصد مثبت است .
2. با این وضعیت اشتغال و مسکن و کمبود اب و غیره چرا باید جمعیت کشور افزایش پیدا کند ؟
raoof
دوست عزیز سلام و عرض ادب بر شما اینکه گفته می شود نرخ رشد جمعیت منفی شده به این معنی است که نسبت به انچه بوده کمتر شده و از ان مهمتر اثر بسیار خطرناک خروج جامعه از محدوده سنی فعال در جامعه است
اگر به جای اینکه فقط جلوی پایت رو ببینی سرتو بالا بیاری و چند صد متر جلوترت رو هم ببینی متوجه میشی
Iran, Islamic Republic of
منفي نسبت به قبل.
مساله راحل كن نه صورت مساله را پاك كني
افزايش رشد جمعيت را براي درك كنندگان گفته اند.
وضعیت اشتغال، ناشی از سوء مدیریت مسئولین، در درجه اول و فرهنگ کار، در درجه دوم است. راحت طلب شده ایم و کار را پشت میز نشستن می دانیم. ایران یکی از کشورهایی است که بیشترین ظرفیت کار را دارد.
در مورد مسکن هم، سی درصد از کل فضای مسکن در کشور ما خالی است و اشراف، آن را در نمک خوابانده اند تا بلکه قیمتش افزایش یابد. این هم نیازمند اقدام انقلابی و اسلامی است که مسئولین ما شایستگی آن را ندارند.
اگر منازل مزبور، با سیاستهای انقلابی، وارد سیکل بهره برداری شود، چیزی به نام مشکل مسکن نخواهیم داشت. کارشناسان، تولید مسکن را در چند سال اخیر، دو برابر نیاز واقعی جامعه ایران می دانند.
در مورد آب هم، ما در رنکینگ جهانی، جزء پر مصرف ترین ها یا به عبارتی، اسراف کارترین ها هستیم. 30 درصد آب کشور، در بخش کشاورزی، به دلیل عدم سیاستگزاری علمی، هدر می رود. تهرانی ها، 9 برابر میانگین مصرف سایر هم وطنان، آب مصرف می کنند و میانگین مصرف آب در کشور ما، سه برابر استاندارد جهانی است.
ما هیچ مشکلی برای توسعه که یکی از زیرساختهای آن، رشد جمعیت و جوان ماندن جمعیت است، نداریم، مشروط بر این که خودمان را و سیاستهایمان را اصلاح کنیم. دشمن در صدد پیری جمعیت ماست زیرا بهترین شیوه برای توقف ایران؛ بلکه خدای ناکرده، مرگ ایران اسلامی است.
خیلی قشنگ بود :
باید از دشمنان خودمون استفاده کنیم.
Iran, Islamic Republic of
فرزند بیشتر آینده درخشانتر
تارینه
مشکل جوانهای ما برای چند فرزندی بیشتر مسئولیت پذیر نبودن انهاست تا هزینه ودرامد.
شایان
سلام
متاسمانه بعضی از متخصصین ما فقط قبله شون خارج از این آب و خاک هست. باید به آنها یادآوری کرد که اینجا ایران اسلامی است.
آنجا که فرزندآوری در دین مبین ما توصیه شده است.
چرا حضرات جمعیت شناس ما را با کشورهای دیگر قیاس میکنید.
اگر قیاس است اقتصاد،آموزش و رفاه اجتماعی اینجا را به سطح آنجا برسانید و بعد قیاس بفرمایید.
در طول تاریخ 200 ساله اخیر هر وقت که خواستیم خودمان باشیم عده ای روشنفکر نماها با ظاهری ایرانی و باطنی ... مسیر درست جامعه را تغیر دادند.
ضد تا کتیک
اکبر
Iran, Islamic Republic of
لابد اینم تدبیر و امیده؟
Iran, Islamic Republic of
آقايان هر كدام چند بچه دارتد؟
Iran, Islamic Republic of
هزينه پوشاك بچه در سال بيش از يك ميليون تومان است شيرخشك ودارو ولباس وهزينه ديگر كه كجاي خود دارد چند مدرسه ابتدائي دولتي در شهر كرج داريم 90 % مدارس ابتدائي غير انتفاعي وهزينه ساليانه با سرويس وهزينه هاي جانبي بيش از 3 ميليون تومان است مگر دريافتي يك كارگر در يك ماه چقدر است
بزرگ ترین کار فرهنگی که در کاهش جمعیت کردند این بودکه ما مسلمونا فراموش کنیم روزی دست خداست! و با حساب خودمون چرتکه بندازیم!
من هر کدوم از بچه هام که به دنیا اومد خیلی غیر منتظره و از جاهایی که حساب نکرده بودیم درامدمون بیشتر شد و من به چشم روزی رسانی خدا را دیدم.

به رزاقیت خدا ایمان داشته باشید که اگر تقوا پیشه کنید از جایی که حساب نکردید به شما روزی می رساند
Iran, Islamic Republic of
هر زمان مسئولين مملكت ، مديران ، نمايندگان و... هر كدام شش بچه داشتند مردم عادي مي توانند دو بچه داشته باشند چون دريافتي آقايان حداقل بيش از 5 برابر كارگران عادي مي باشد
Iran, Islamic Republic of
باید به هر شکلی شده کمبود جمعیت را جبران کرد تا نقشه های غرب و وهابیون نقش بر آب شود
ناشناس
هدف از برگزاري چنين سمينارهايي فقط ايجاد ترديد در مسئولان نظام ميباشد.اينها در ساير كشور ها هم از همين حربه استفاده ميكنند و تا حدودي هم توانسته اند موفق بشوند. به چه دليل همه كارشناسان نخبه! بين المللي نگران سياستهاي جمعيتي در ايران هستند، ولي هيچ كارشناس بين المللي كمكي به ايران براي برون رفت از ركود اقتصادي ارائه نميكند. آيا در ايران ما كارشناسان جمعيتي و اقتصادي نداريم كه بايد متوسل بشويم به پزشكان و سياستمداران كشورهاي ديگر به اسم متخصصان بين المللي براي تامين اهداف منطقه اي آنها
Iran, Islamic Republic of
خود آقای متخصص نفهمیده که اجیر استکباره، ولی شماها که دارین اینجا خبر میزنین، متوجه شدین.
نرخ پایین باروری شده یک فرهنگ
الان هم هرکسی می خواهد بچه دار بشه سقط می شه
Iran, Islamic Republic of
آیا الان که جمعیت 75 میلیون است توتنسته ایم برای این جمعیت حداقلها را فراهم کنیم؟
مساله ی جمعیت مال امروز نیست بلکه ضرر و زیانش مال نسل های آینده است.
قبول دارم الان خیلی مسولین نتونستند حداقل ها را فراهم کنند ولی این دلیل نمیشه ما با کاهش جمعیت به آیندگانمون ضرر برسونیم.
باید بچه هایی را تربیت کنیم که بتوانند شرایط مملکت رو تغییر بدهند
حکیم
وای براین ملت واین مردم با این همه عالم ومتخصص درکشور بایستی هزینه ها ی اینچنینی از بول بیت المال صرف این سمینارها و نشست ها شود فصل الخطاب بیانات رهبر انقلابه وتوصیه میکنم تا بای جماعت صهونیست باحیله باین مملکت نرسیده لغو این سمینار اعلام شود
مصطفي
آقا بياييد واقعي و مستقل فكر كنيم.
امروز ما در كشور بحران آب داريم،يعني ما براي جمعيت كنوني خود نمي توانيم آب تامين كنيم،گندم از خارج وارد مي كنيم و اقتصاد ما ظرفيت پذيرش نيروي كار بيشتر از اين را ندارد و ترافيك هم بيش از ظرفيت خيابانها و جاده هاست.دولت از پس تحصيل و بهداشت مردم بر نمي آيد.مشكل مسكن هم كه همه مي دانند.خوب يكي به ما بگويد جمعيت بالاي 100 ميليون را چكار كنيم.آيا قرار است از كيفيت كم كنوني باز هم كم شود و فقط جمعيت زياد شود كه محتاج و فقير باشد؟اشتغال و مسكن و آب و غذاي آنها چطور تامين مي شود؟
حسین
بیش از 90 درصد آب در بخش کشاورزی مصرف میشه اون هم عمدتا با شیوه ی قرون وسطایی آبیاری غرقابی. آبیاریمون درست بشه هم مشکل آب برطرف میشه و هم گندم صادر می کنیم. برای ترافیک هم باید طوری مدیریت کنیم که پراکنش جمعیت در کشور متوازن بشه. دولت هم باید از مردم مالیات بگیره تا کشور رو اداره کنه که هرچه جمعیت بیشتر بشه مالیات بیشتری میگیره و مملکت رو بهتر اداره می کنه. کیفیت جمعیت بستگی به کمیتش داره. حتی اگه جمعیت فقیر باشه بهتر از اینه که جمعیت پیری داشته باشیم که دشمن بیاد و به ناموسمون رحم نکنه. مردم در شرایط سخت جنگ بود که فرزندآوری مناسبی داشتن. مشکلات هست ولی برای امنیتمون هم که شده باید شیعه و محبین امام علی زیاد بشن
چراغعلی
مشکلات اقتصادی هیچ ربطی به جمعیت ندارد اگه عرضه باشه جمعیت ایران 200 میلیون هم کمه بی عرضگی 7 میلیون جمعیت را هم مشکل دار میکنه به تایخ قاحار نگاه کنید
همه ی اینها که شمردید مقصرانش مسولین هستند نه شرایط طبیعی.
مثلا آب: می دانید سهم عظیمی از کم آبی به خاطر هدر روی آب کشاورزی و صنعتی است نه کم بود آب! بو عاملش بی عرضگی مسولین. پس آب داریم مدیریت آب نداریم.
در همه ی قسمت ها همین طور است .
و الا چگونه است که ژاپن با یک چهارم وسعت بیش از دو برابر ایران جمعیت داره!
البته تک تک ما در این سوئ مدیریت ها مقصریم!
Iran, Islamic Republic of
در مورد جمعیت کشورمان خیلی کم مطلب مینویسید دستهای از بیروم و خارج درکارند تا رشد جمعیت را کاملا متوقف کنند و میخواهند از رشد جمعیت تشیع جلوگیری کنند
کیفیت شیعه مهم است نه کمیت
بچه شیعه
بله موافقم ولی کیفیت جمعیت شیعه با کمیتش ارتباط مستقیم داره عزیز چرا که شیعیان سالخورده دیگر از نظر توان جسمی و فکری کیفی نیستند پس باید جمیعت از نظر کمی افزایش پیدا کنه تا بتوان از نظر کیفی هم روی آن کار کرد .
حتی اگر این همایش این طور هم باشد ما نمی توانیم خودمان را از شنیدن صدای متضاد در نظر وعمل محروم کنیم .نمی شود صدای مخالف را خفه کرد بلکه باید جواب منطقی داد
هم آره هم نه! نظرتون هم درسته هم ان قلت داره
Iran, Islamic Republic of
کاملا موافقم
Iran, Islamic Republic of
بنظرم تهیه فیلم و گزارشهای تصویری از پیرزن و پیرمردهایی که یک بچه دارن یا اصلا بچه ندارن خیلی خوبه چون اونها درک کردن که بچه نداشتن یا یک بچه داشتن دقیقا یعنی چه که میتونن توضیح بدن و اگه بچه بیشتری داشتن چطور بود. یا به جوانها توصیه داشته باشن.
علی
من اگه ازدواج کنم سعی میکنم بچه دار نشم. چونکه هیچ آینده ای براش متصور نیستم. الان این همه نیروی کار در کشور داره استعداد و تواناییشون هرز میره. یه جماعتی که اصلا با لیسانس رفتن خارج. کاش ما هم میرفتیم.
جهان نیوز مرد باش و نظر مارو پخش کن.
Iran, Islamic Republic of
راه بازه و جاده دراز
به امید جمعیت 150 میلیونی
ستاره
United States
اتفاقا اون هایی که وضع مالی خوبی دارند و می تونند راحت شغل و مسکن و تحصیل برای بچه هاشون فراهم کنند، کمتر بچه دار می شند.
خسرو
مسئولینی که نگران جمعیت و پیری در آینده هستند! برای این همه جوان بیکار فعلی هیچ برنامه ای ندارند!! آموزش و پرورش توانایی تربیت دانش آموزان و تحویل یک نسل متخصص و کسی که آماده ورود به بازار کار است را ندارد!!! متولیان فرهنگی و نهادهای اجتماعی اصلا معلوم نیست وجود دارند یا خیر؟!!! اوضاع و احوال خیابانها و جاده های ما با این حجم جمعیت فعلی درب و داغان است!!! در امدها پایین و اوضاع بهداشتی و تغذیه ای مردم خوب نیست و ...!!! آنوقت ...!!
مامان بزرگ مرحومم می گفت: بچه مثل ثروته مادر آدم هرچی داره بازم می خواد.خودشون ده تا بچه موفق داشتند
حالا معنی حرفشونو میفهمم
شادی روحشون صلوات
ولی
Iran, Islamic Republic of
انهاییکه وضعشون خوبه بچه کم دارند
Iran, Islamic Republic of
روحاني مچكريم