شنبه ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 18 May 2024
 
۴
۱۴

آیا هاشمی، روحانی و خاتمی را می‌توان با یک عینک دید؟

يکشنبه ۲۵ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۰۷:۵۸
کد مطلب: 350125
تلاش روزنامه آرمان برای القای هم موضع و هم مسیر بودن هاشمی رفسنجانی، خاتمی و رئیس جمهور در حالی صورت می‌گیرد که بسیاری از کارشناسان اصلاح طلب معتقد به جدایی مواضع و مسیر این سه نفر هستند.
آیا هاشمی، روحانی و خاتمی را می‌توان با یک عینک دید؟
به گزارش جهان به نقل از مشرق، نشریات و روزنامه‌های کشور معمولا در روزهای منتهی به آخر سال اقدام به انتشار و چاپ ویژه نامه می‌کنند و روزنامه آرمان نیز به سیاق دیگر روزنامه‌های اصلاح طلب، اما در حجمی کمتر ویژه نامه نوروزی خود را منتشر کرده است.

موضوع عجیبی که این ویژه نامه را متمایز کرده است چاپ تصویر بزرگ رئیس‌جمور در صفحه اول ویژه نامه در حالتی است که تصاویر آیت الله هاشمی، سید محمد خاتمی و سید حسن خمینی در عینک رئیس جمهور انعکاس یافته است.

تلاش روزنامه آرمان برای القای هم موضع و هم مسیر بودن هاشمی رفسنجانی، خاتمی و رئیس جمهور در حالی صورت می‌گیرد که علی رغم شکل گیری ائتلاف نامدون بین اصلاح طلبان و جریان اعتدال در انتخابات، بسیاری از کارشناسان اصلاح طلب معتقد به جدایی مواضع و مسیر این سه نفر هستند.

ابراهیم اصغر زاده از فعالین اصلاح طلب معتقد است که اصلاح طلبان پیروز انتخاب نبودند بلکه در روزهای آخر تبلیغات انتخاباتی، به ناچار بر روی روحانی اجماع کردند. وی همچنین در مورد ائتلاف صورت گرفته بین هاشمی، روحانی و خاتمی می گوید: "این ائتلاف شکننده و ناپایدار است. چون سازماندهی ویژه‌ای ندارند و توده‌وارند"

اصغر زاده همچنین در مورد نوع مواجهه اصلاح طلبان با دولت می‌گوید: "چند وقت پیش به دوستانی به شوخی گفتم این رحم اجاره‌ای برای پرورش یک نطفه است.

وقتی به شما اجازه نمی‌دهند احزاب جریان سیاسیت فعالیت داشته باشد، مجبور به ائتلاف می‌شوید. همانطور که می‌دانید مهم‌ترین احزاب جریان اصلاح‌طلب ممنوع‌الفعالیت بودند. البته قرار بر این بود که آدم‌های قوی‌تر از آقای خاتمی را به انتخابات بیاوریم، ‌اما آنقدر عقب‌نشینی کردیم که آقای خاتمی شد هاشمی، هاشمی شد روحانی. آقای روحانی همانطور که گفتم، متعلق به جناح محافظه‌کار بودند"[۱]

احمد پورنجاتیاز اعضای حزب منحل مشارکت نیز انتقادات و اعتراض خود به دولت روحانی و مشاورانش را کتمان نمی‌کند و معتقد است روحانی از خود پایگاه اجتماعی و بدنه سیاسی ندارد: "درست است که روحانی با تابلوی اعتدال و نوعی دولت فراجناحی به میدان رقابت‌ها آمد اما بی‌هیچ تردیدی او به عنوان شخص خودش از هیچ پایگاه اجتماعی و بدنه سیاسی اختصاصی برخوردار نبود."

وی در مطلبی که در صفحه فیسبوک خود منتشر کرده بود همه هنر مشاوران روحانی را "به‌به قربان" و "خسته نباشید" گفتن ذکر کرده بود و برخی از اعضای دولت را مبتلا به " کسالت خود ذوالفنون پنداری" دانسته بود.

محمد رضا عارف نیز که خود را تنها کاندیدای اصلاح‌طلب انتخابات معرفی می‌کرد، به تدریج دلخوری‌های خود از نحوه کناره گیری از انتخابات و عدم مشورت گرفتن روحانی از خود را بیان کرده است. در همین زمینه محمد علی ابطحی بعد از ملاقات با عارف در صفحه فیسبوک خود به بی معرفتی هایی که بعد از انتخابات در حق او شده بود اشاره کرده است.[۲]

در زمان تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری و حضور توأمان روحانی و عارف، توسط کمتر اصلاح طلبی روحانی به عنوان کاندیدای جبهه اصلاحات معرفی می‌‌شد و برای نمونه می توان به صحبت‌های محسن رهامی رئیس ستاد هماهنگی جبهه اصلاحات در انتخابات شوراها، سه روز قبل از انتخابات اشاره کرد که گفته بود: " در حال حاضر ما به عنوان اصلاح‌طلبان کاندیدا نداریم"[۳]

علاوه بر این برخی خبرها نیز حاکی از اختلافات بین هاشمی رفسنجانی و حسن روحانی است که انعکاس آن را می‌توان در موضع گیری‌های فرزندان هاشمی علیه دولت روحانی مشاهده کرد.

در روزهای ابتدایی شروع به کار دولت فائزه هاشمی با ابراز ناامیدی از کابینه دولت می‌گوید: "به نظر می‌رسد که آقای روحانی وعمده اعضای کابینه معرفی شده قادر به محقق کردن این امیدها هستند،هر چند که عدم حضور زنان در کابینه بر خلاف برنامه‌های منتشر شده از طرف ایشان در زمان انتخابات شروع خوبی حداقل برای ۵۰ درصد جامعه نبود."[۴]

می‌توان ماجرای اختلاف و درگیری یاسر هاشمی برای تخلیه دفتر حسن روحانی در مجمع تشخیص مصلحت نظام را که باعث عصبانیت رئیس جمهور شده بود نیز در کنار دیگر اختلافات بین روحانی و هاشمی تحلیل و بررسی کرد.[۵]

در مجموع به نظر می‌رسد با وجود تلاش‌هایی که برای عدم آشکارسازی اختلافات بین این سه جریان صورت می‌گیرد، به سختی می‌توان قبول کرد که این ائتلاف در آینده نیز پایدار بماند و بتواند کارکرد قبلی خود را داشته باشد.


--------------------------------------------------------------------------------
[۱] http://www.mashreghnews.ir/fa/news/۲۹۱۲۰۸
[۲] http://ww۱.rajanews.com/detail.asp?id=۱۸۲۷۵۴
[۳] http://isna.ir/fa/news/۹۲۰۳۲۱۱۲۴۲۳
[۴] http://www.mashreghnews.ir/fa/news/۲۴۲۰۲۳
[۵] https://www.jahannews.com/vdcf۱۱dmvw۶dmca.igiw.html
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
درود بر هر سه
Iran, Islamic Republic of
یعنی انقدر حال میکنم وقتی میبینم شما ... برای اختلاف انداختن بین هاشمی و روحانی خودتون به هر زحمتی میندازین اما راه به هیچ جا نمیبرین
محسن
Iran, Islamic Republic of
مسلما این ... روحانی بزرگ نظام در مواردی اشتراک نظر و در مواردی اختلاف نظر دارند. ولی به کوری چشم دشمنانشان با هم متحد و یکدل اند برای پیشرفت ایران اسلامی.
کمی نگران بودم وقتی گفتی هدف اقایان پیشرفت ایرانه خیالم راحت شد!!!!!!!
امیر
دعوای زرگری است برادر؛هرچه می گذردنفوذخاندان هاشمی دربدنه وارکان این دولت بیشترنمایان می شود....
Iran, Islamic Republic of
همين كه پذيرفتيد كه آقايان هاشمي و خاتمي در پيروزي آقاي روحاني موثر بوده اند خودش يك پيشرفت است.
Iran, Islamic Republic of
عجب پیشرفت بزرگی حاصل شده
بادا بادا بادا انشاالله مبارکبادا
Iran, Islamic Republic of
کوری چشم کاسبان تفرقه وتحریم همه چیز به جای اولش بر می گردد
کوروش گاریچی
این سه نفر هروز بیشتر از دیروزمنزوی میشوند
اقای روحانی رو با اون دوتا گره نزنید
فرقی ندارن
فتنه 88 فتنه چی بود؟؟؟
دوست نظام
انشاء الله ما وهر سه نفر این آقایان را خداوند هدایت کند وتوفیق پیروی خالصانه ازمقام عظمای ولایت وتوفیق خدمت صادقانه به اسلام ومسلمین نصیبمان کند وعاقبت بخیرمان نماید
عبد
Switzerland
باید این بزرگواران مسئولیت عملکرد دولت را بعهده بگیرند.
اینها مسئول شرایط موجود(تشدید فتنه و تشدید تحریمها وکاسبی سیاسی از آثار تحریم) هستند باید جوابگوباشند.
نه اینکه خوبهایش برای رفسنجانی و خاتمی وبد هایش برای روحانی .
خوب وبد عملکرد دولت یازدهم برای سه تایشان.مردم هم داور وقاضی.حکمشان را با رای خود نشان میدهند.
طرح اصلاحات اینست :
تداوم جو وفضای احساسی در جامعه تا انتخابات بعدی وجلوگیری از فضای آرام وخردورزی
1-دولت روحانی پل عبور اصلاحات(دراز مدت چهار ساله).
2-دولت روحانی رحم اجاره ای برای تولد مجدد اصلاحات با نام جدید.(نه ماهه )
3- بازسازی مجدد تشکیلات اصلاحات در دوران روحانی(میان مدت دو ساله).
4-بازسازی روحی وروانی نیرو در حداقل زمان(کوتاه مدت یک ساله)