چهارشنبه ۲ خرداد ۱۴۰۳ - 22 May 2024
 
۰

معاونت پرستاری: مردم از پرستاران ناراضی‌اند

سه شنبه ۱۳ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۱۵:۰۰
کد مطلب: 347887
معاون پرستاری وزارت بهداشت با اعتراف به حکایت نارضایتی بیمار از پرستار گفت: در بخش بیمارستان‌های دولتی وضعیت به گونه‌ای است که نه ارائه دهندگان خدمت و نه گیرندگان خدمت رضایت‌مندی ندارند.براین اساس این نقایص باید برطرف شود.
به گزارش جهان به نقل از تسنیم، محمد میرزابیگی در مراسم روز پرستار از نهایی شدن پنج برنامه اساسی معاونت پرستاری از جمله ساماندهی مراکز مراقبت پرستاری غیردولتی، استفاده از دانشجویان پرستاری در بالین به صورت موقت و داوطلبانه، صدور پروانه صلاحیت حرفه‌ای و تدوین آیین نامه جذب و نگهداشت سرمایه‌های انسانی پرستار در مناطق محروم خبر داد و اظها داشت: چالش‌های نظام سلامت نیز ناشی از نقص در مراقبت‌های پرستاری ایت براین اساس باید فعل پرستاری به شکل علمی و با مهارت انجام شود. به عنوان مثال ارائه مراقبت در منزل بدون علم و مهارت تبعاتی دارد.

میرزابیگی با بیان اینکه این که مراقبت‌های پرستاری در منزل متولی خاصی نداشته‌ است، اظهار کرد: در مقطعی حدود ۱۵ تا ۱۶ سال قبل مجوزهایی برای راه اندازی دفاتر صادر شد اما دیگر به روز نشد. همچنین اداره بخش‌های بیمارستانهای غیردولتی با نقص‌هایی همراه است و نظارت و سیاست گذاری مقتدری برایش وجود ندارد. در بخش بیمارستان‌های دولتی نیز وضعیت به گونه‌ای است که نه ارائه دهندگان خدمت و نه گیرندگان خدمت رضایت‌مندی ندارند. لازم است این نقایص برطرف شوند. به هر حال نمی‌توان با رویکرد ادامه دادن وضعیت فعلی پیش رفت و چالشی به نام خدمات مراقبتی پرستاری را به حال خود رها کرد.

معاون پرستاری وزارت بهداشت با بیان اینکه تیم سلامت همانند حلقه‌های زنجیر به یکدیگر متصل هستند و موفقیت هر کدام در گرو توفیق دیگری است، گفت: طبیعتا مراقبت‌های پرستاری می‌تواند به شدت مراقبت‌های پزشکی را موفقیت آمیز کند و یا آن را به ضعف بکشاند.

میرزابیگی به ۸ ماموریت مهم محول شده به معاونت پرستاری از سوی وزیر بهداشت اشاره کرد و گفت: در حدود ۴۹ روزی که مسئولیت این معاونت را بر عهده گرفتم جلسات مکرری برگزار و کارگروه‌های تخصصی تشکیل شده‌اند و تاکنون ۱۶۸ برنامه پیرامون این هشت هدف وصول شده است. البته نمی‌توان گفت همه این برنامه‌ها قابل اجرا هستند اما همین که پرستاران از بخشهای مختلف چون دانشکده‌های پرستاری، دفاتر و هیئت مدیره‌های پرستاری سراسر کشور احساس مسئولیت کردند و در تدوین این برنامه‌ها مشارکت داشتند بسیار ارزشمند است.

میرزابیگی افزود: معاونت پرستاری حوزه مراقبت‌های پرستاری است و صرفا معاونت پرستاران نیست و ما نباید صرفا انتظارات حرفه‌ای و صنفی از این معاونت داشته باشیم.

رئیس کل سازمان نظام پرستاری با بیان اینکه در جریان برگزاری جلسات تخصصی برای تحقق هشت ماموریت محول شده به معاونت پرستاری پنج برنامه به طور قطعی نهایی شد، اظهار کرد: استفاده از دانشجویان گروه پرستاری در بالین به صورت موقت و داوطلبانه، ساماندهی مراکز مراقبت پرستاری غیردولتی، تدوین آیین نامه جذب و نگهداشت سرمایه‌های انسانی پرستار در مناطق محروم و از طریق ایجاد مشوق‌های آموزشی و انگیزشی و همچنین اعطای پروانه صلاحیت حرفه‌ای به پرستاران برای نظارت و کنترل خدمات پرستاری این پنج برنامه مهمی هستند که در این مدت کوتاه نهایی شده‌اند.

وی ادامه داد: ساماندهی NCC‌ها به صورت غیردولتی در سطح جامعه شامل مرکز ارائه مراقبت‌های پرستاری در منزل، مرکز ارائه مراقبت‌های آسایشگاهی روزانه و مرکز تامین نیروی انسانی مراقبت‌های پرستاری برای بخش‌های دولتی و غیر دولتی می‌شود.

معاون پرستاری وزارت بهداشت درباره چگونگی به کارگیری دانشجویان پرستاری برای جبران کمبود نیروی پرستار در مراکز درمانی توضیح داد: دانشجویان ترم شش به بعد پرستاری به طور موقت به کارگیری می‌شوند تا مشکل کمبود نیرو حل شود البته هر کدام از این برنامه‌ها آیین نامه‌های مخصوص خود را دارند.

میرزابیگی همچنین از آماده شدن پیش نویس بیش از ده برنامه دیگر در معاونت پرستاری خبر داد و گفت: در حال حاضر این ۱۰ برنامه نیز مسیر کارشناسی خود را در کارگروه‌های ویژه طی می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم به اهداف مندرج در نظام سلامت دست یابیم باید نظام سلامت کارآمدی داشته باشیم باید به برخورداری مردم از خدمات حرفه‌ای و مراقبتی در تمام سطوح توجه کنیم.

عضویت پرستاران ایران در ICN

در ادامه مراسم روز پرستاری یعقوب جعفری رئیس شورای عالی نظام پرستاری با تاکید بر اینکه باید وزارت بهداشت با عزم جدی در راستای تحقق سیاست‌های پرستاری گام بردارد، عنوان کرد: برقراری عدالت در پرداختی‌ها به شاغلان نظام سلامت، تربیت کافی نیروی پرستار، اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری و قانون ارتقای بهره وری نیروهای بالینی از جمله مطالبات پرستاران است.

جعفری با بیان اینکه آیا پرستار می‌تواند جز صبوری، ایثار و استقامت وظیفه دیگری داشته باشد، اظهار کرد: مطابق فرمایش امام خمینی (ره) پرستاری و پزشکی عبادتی است که بر فراز عبادت‌های درجه اول قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: جایگاه پرستاری برای همه ما مشخص است و اکنون نزدیک به ۱۰۰ سال از عمر آکادمیک پرستاری در کشور می‌گذرد. پیش از تشکیل سازمان نظام پرستاری در سال ۸۱ پرستاران سازمان صنفی مشخصی برای اداره امورشان نداشتند و اغلب فعالیتهایی که انجام می‌دادند کم اثر و ناکافی بود. اما با تشکیل سازمان نظام پرستاری پیگیری امور پرستاران نیز به صورت سازمان یافته دنبال شد.

جعفری با بیان اینکه سازمان نظام پرستاری هویت یافته و امروز موفق شده است بیش از ۱۰۰ هیئت مدیره پرستاری در کشور تشکیل دهد، عنوان کرد: پرستاری امروز واژه‌ای شناخته شده و دارای شانیت و احترام است.

رئیس شورای عالی نظام پرستاری به توفیقات پرستاران و ارتقای آنها در ابعاد آموزشی و پژوهشی نیز اشاره کرد و گفت: ارتقای تحصیلی پرستاران تا مقطع دکترا توفیق بزرگی بود که برای این گروه حاصل شد. همچنین ارتقای تحصیلی از کاردانی اتاق عمل و هوشبری به کارشناسی،‌ تدوین استانداردهای پرستاری و راه اندازی دوره‌های کمک بهیاری و بهیاری، از جمله توفیقاتی بود که در این زمینه بدست آمد.

وی همچنین به ارتقای فعالیت پرستاران در ابعاد فرهنگی نیز اشاره کرد و گفت: تجلیل شایسته از پرستاران در مناسبت‌های مختلفی از جمله روز پرستار، اعزام پرستاران به حج تمتع، برگزاری هفت دوره جشنواره فرهنگی - ورزشی، برگزاری اولین دوره یادواره شهدای پرستار و تشکیل کانون هنرمندان پرستار از جمله اقدامات فرهنگی صورت پذیرفته برای پرستاران در سالهای اخیر است.

رئیس شورای عالی نظام پرستاری به فعالیت‌های تعاونی‌ مسکن، تعاونی اعتبار پرستاران و پوشش بیمه‌ای این گروه نیز به عنوان اقدامات رفاهی صورت پذیرفته اشاره کرد و گفت: عضویت پرستاران در ICN و انجمن بین المللی پرستاران نیز اتفاق مهم دیگری در بعد بین الملی بود که امکان برقراری تعاملات علمی با جهان را برای پرستاران فراهم کرد.

جعفری افزود: اصلاح شرح وظایف پرستاران، اخذ چند مصوبه مهم ملی از جمله قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری و قانون ارتقای بهره وری کارکنان نیروهای بالینی، عضویت پرستاران در هیئت‌های انتظامی و دفاع از حقوق پرستاران، تشکیل معاونت پرستاری و افزایش میانگین حقوق پرستاران تا ۱۳۵ هزار تومان در سال جاری، عضویت ۱۱۰ هزار پرستار به صورت داوطلبانه در نظام پرستاری نیز از جمله دیگر دستاوردهای حقوقی پرستاران طی این سالها بود.

وی با تاکید بر اینکه این توفیقات همگی در سایه تلاش یکپارچه و وحدت عمومی پرستاران حاصل شده است، اظهار کرد: البته هنوز در نیمه راه هستیم و اشکالاتی در این خصوص وجود دارد که امیدواریم این اشکالات نیز با همان وحدت عمومی حل شوند.

جعفری تشکیل معاونت پرستاری را دستاورد بزرگ پرستاران در سال ۹۲ دانست و گفت: پس از مدتها تلاش و پیگیری توانستیم مصوبه تشکیل معاونت پرستاری در وزارت بهداشت را از دولت دریافت کنیم. این معاونت می‌تواند پیگیر اهداف معاونت پرستاری باشد. این اتفاق بزرگ مسئولیت‌های بزرگی را ایجاد می‌کند که از جمله آنها می‌توان به مسئولیت وزارت بهداشت اشاره کرد.

وی خاطرنشان کرد: این وزارتخانه باید با عزم جدی در تحقق سیاست‌های پرستاری گام بردارد. تربیت کافی نیروی پرستار، برقراری عدالت در پرداختی‌های شاغلان نظام سلامت، اجرای کامل قانون ارتقای بهره وری خدمات برای پرستاران از جمله مطالباتی است که انتظار می‌رود وزارت بهداشت در راستای تحقق آنها گام بردارد.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *