چهارشنبه ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 15 May 2024
 
۴
۱۷
انتصاب‌امید دردانشگاه‌تهران؛گام‌اول ستادبرای‌ساماندهی‌صف!

تغییر روسای دانشگاه‌ها در ایستگاه تربیت مدرس؛ توفیقی رئیس می‌شود؟

شنبه ۳ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۰۰:۱۲
کد مطلب: 345410
همزمان با اجرایی شدن تصمیم وزیر علوم، تحقیقات و فناوری برای تغییر رئیس دانشگاه تهران، شنیده‌ها حاکیست که طی روزهای آینده تکلیف تغییر روسای دیگر دانشگاه ­های بزرگ تهران از جمله دانشگاه‌‎های تربیت مدرس، صنعتی شریف و صنعتی امیرکبیر نیز روشن می‌شود.
به گزارش جهان، ادامه روند تغییر روسای دانشگاه‌ها که از فرهاد رهبر رئیس سابق دانشگاه تهران نیز عبور کرد، اینک به دانشگاه تربیت مدرس رسیده است؛ دانشگاهی که نامش در آخرین روزهای سال 1391 همراه با نام دانشگاه تهران، از سوی رئیس جمهور وقت خبرساز شد؛ چراکه محمود احمدی‌نژاد از وزیر علوم وقت خواسته بود تا روسای این دو دانشگاه را بخاطر آنچه که "رویکرد امنیتی، سیاست‌زده و غیرعلمی" نامیده بود، برکنار کند.
 
شاید سابقه ذهنی نامه اسفند ماه 91 محمود احمدی‌نژاد خطاب به کامران دانشجو درباره برکناری روسای دانشگاه‌های تهران و تربیت مدرس بود که وقتی فرهاد رهبر یازده ماه پس از رسانه‌ای شدن این دستور احمدی‌نژاد - هر چند در دولتی دیگر - کنار گذاشته شد، اما انتظار ذهنی برکناری بیژن رنجبر از ریاست دانشگاه تربیت مدرس مخفی نماند و پس از کنار رفتن فرهاد رهبر، برکناری رنجبر نیز در رسانه‌ها مطرح شد.
 
اما گذشته از این انتظار ذهنی، منابع مطلع در آموزش عالی اذعان دارند که قطار تغییر روسای دانشگاه‌ها به دانشگاه تربیت مدرس رسیده و این بار نوبت بیژن رنجبر است که از آن پیاده شود.
 
در این میان، تعیین سرپرست جدید دانشگاه تربیت مدرس به یکی از چهره‌های جنجالی ماه‌های اخیر آموزش عالی کشور پیوند خورده است. جعفر توفیقی که خود در جایگاه مشاور عالی وزیر علوم قرار دارد، در مواجهه با پرسش خبرنگاران مبنی بر احتمال انتصابش به عنوان رئیس دانشگاه تربیت مدرس، در صدد رد این اتفاق برنیامده است.
 
عدم تکذیب احتمال ریاست توفیقی در دانشگاه تربیت مدرس، خود تقویت‌کننده وضعیتی است که طی آن توفیقی هم اشرافیت کلی نسبت به کلیت آموزش عالی را با حضور در جایگاه مشاور عالی وزیر علوم حفظ کند و هم با حضور در موقعیتی نظیر ریاست دانشگاه تربیت مدرس، درگیر حوزه اجرا نیز شود.
 
این نوع اتفاقات، یعنی حضور در راس یک دانشگاه همزمان با اشرافیت کلی بر آموزش عالی، یادآور انتصاباتی در گذشته و حال نیز است. به عنوان نمونه دکتر سیدمحمد حسینی در حالی که مدتی عهده‌دار ریاست دانشگاه پیام‌نور در دولت نهم بود، همزمان قائم‌مقامی محمدمهدی زاهدی وزیر علوم وقت را نیز بر عهده داشت. یا محمدحسین امید که معاون اداری مالی وزیر علوم است، با حفظ این سمت، به سرپرستی دانشگاه تهران که دانشگاه محل استخدام و تدریس وی است نیز منصوب شده است.
 
بنابراین در صورتی که طی چند روز آینده شنیده شود که رضا فرجی‌دانا طی حکمی جعفر توفیقی را با حفظ سمت مشاورت عالی وزیر، به مسئولیت سرپرستی دانشگاه تربیت مدرس منصوب کرده یا اینکه جعفر میلی‌منفرد را با حفظ سمت معاونت آموزشی وزارت علوم، به سمت سرپرستی دانشگاه صنعتی امیرکبیر منصوب نموده است، نباید چندان تعجب کرد. که در صورت عملیاتی شدن این برنامه، ورود مستقیم ستاد برای ساماندهی صف آموزش عالی، رنگ عملیاتی به خود گرفته و انتصاب محمدحسین امید به عنوان سرپرست دانشگاه تهران، گام اول اجرای آن محسوب می‌شود؛ گامی ناهمساز با آنچه تحت عنوان حفظ استقلال دانشگاه از آن نام برده می‌شود.  
 
به هر روی، انتصاب جعفر توفیقی به سرپرستی دانشگاه تربیت مدرس، موضوعی بود که پس از برکناری فرهاد رهبر از دانشگاه تهران، بر روی خروجی برخی رسانه‌ها قرار گرفت؛ جعفر توفیقی که خود تجربه حضور در کسوت وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در دولت هشتم را داشته و در کارگروه مربوط به تعیین وزیر پیشنهادی علوم دولت یازدهم نیز نقشی تعیین‌کننده ایفا کرده و در نهایت چند صباحی به عنوان سرپرست این وزارتخانه و سپس به عنوان مشاور عالی وزیر علوم در طبقه شانزدهم وزارت علوم نشسته است.
 
در کنار جعفر توفیقی، از برات قبادیان دانشیار دانشگاه تربیت مدرس که دارای سابقه ریاست دانشگاه شهرکرد در زمان وزارت توفیقی در دولت هشتم و همچنین معاونت پارلمانی سازمان انرژی اتمی است، به عنوان دیگر گزینه سرپرستی دانشگاه تربیت مدرس نام برده می‌شود.
 
در ادامه، گفتگو با برات قبادیان درباره احتمالاتی که برای ریاست جعفر توفیقی بر دانشگاه تربیت مدرس مطرح شده، آمده است.  
 
قبادیان در پاسخ به اینکه آیا وزیر علوم درباره تصدی ریاست دانشگاه تربیت مدرس به او پیشنهادی داده است، گفت: تا کنون دکتر فرجی‌‌دانا در این باره پیشنهادی نداده اما اعضای هیات علمی، برای معرفی تعدادی از همکاران به عنوان گزینه پیشنهادی ریاست دانشگاه تربیت مدرس به وزیر اقدام کرده‌اند که بنده هم یکی از گزینه‌ها هستم. 
 
برات قبادیان با بیان اینکه اجماع اعضای هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس بر ریاست دکتر جعفر توفیقی نزدیک است، اضافه کرد: سوابق دکتر فرجی‌دانا حاکی از این است که وی برای انتصاب روسای دانشگاه‌ها بیشتر به نظرخواهی از بدنه علمی دانشگاه اعتقاد دارد.
 
رئیس پیشین دانشگاه شهرکرد خاطرنشان کرد: دکتر فرجی‌دانا در زمانی که رئیس دانشگاه تهران بود، خود نیز قائل به این بود که روسای دانشکده‌ها و مدیران گروه‌های آموزشی با رأی مستقیم اعضای هیات علمی آن دانشکده یا گروه انتخاب شوند و او به رأی اعضای هیئت علمی احترام می‌گذاشت.  
 
استاد دانشگاه تربیت مدرس با ابراز امیدواری نسبت به ایجاد زمینه‌های اجتماعی و فرهنگی برای انتخاب سرپرستان دانشگاه‌ها با رأی اعضای هیات علمی، اظهار داشت: البته گزینه­ های انتخابی اعضای هیات علمی در اختیار وزیر قرار گرفته و انتخاب نهایی با او است تا از میان آن­ها، هر که را اصلح بداند به سرپرستی دانشگاه منصوب کند، اگرچه در مرحله بعد این انتخاب باید به تایید شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز برسد.
 
قبادیان خاطرنشان کرد: در هر صورت، نظرخواهی‌ها و پیشنهادهای خودجوشی که این روزها از سوی بدنه علمی دانشگاه برای انتصابات دانشگاه‌ها مطرح می‌شوند به هیچ وجه نباید ایجاد انتظار کند.
 
وی با بیان اینکه تصمیم نهایی برای انتصابات دانشگاه‌ها بر عهده وزیر علوم است، تاکید کرد: البته به نظر می‌رسد که عقل جمعی اعضای هیات علمی دانشگاه با برآیند نظرات مدیران ارشد وزارت علوم و اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی، دارای تضاد یا تعارض نیست بلکه ممکن است تفاوت‌هایی داشته باشد که وجود تفاوت‌ها هم مایه رشد جامعه است.
 
قبادیان در پاسخ به اینکه "آیا در صورت ارائه پیشنهاد ریاست دانشگاه به وی، با وزیر علوم شرط و شروطی هم خواهد داشت؟" گفت: اول اینکه بدون شک صلاحیت دکتر توفیقی از بنده و سایر معرفی شدگان به وزیر، برای ریاست دانشگاه تربیت مدرس بیشتر است و همه این همکاران دانشگاهی از دکتر توفیقی استقبال می‌کنند؛ دوم اینکه جایگاه وزیر علوم نزد دانشگاهیان بالاتر از آن است که بخواهیم برای او شرط بگذاریم.
 
بر اساس اين گزارش، همزمان با اجرایی شدن تصمیم وزیر علوم، تحقیقات و فناوری برای تغییر رئیس دانشگاه تهران، شنیده‌ها حاکیست که طی روزهای آینده تکلیف تغییر روسای دیگر دانشگاه­های بزرگ تهران از جمله دانشگاه‌‎های تربیت مدرس، صنعتی شریف و صنعتی امیرکبیر نیز روشن می‌شود.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


14
Iran, Islamic Republic of
ریاست دانشگاه هنر اسلامی تبریز 14 ساله شد؟چه خبر از تغییر؟ نکنه نمی شه به دوست خود دست زد آقای وزیر؟
United States
ای بابا مشکل فقط همینه؟؟؟
محسن
Iran, Islamic Republic of
ایجاد تغییرات مدیریتی بنابر دلایل علمی و عقلی حق مدیران ارشد جدید الانتصاب تلقی می گردد لذا با اصل تغییر نشکلی ندارم اما در خصوص نکاتی که طی ماههای گذشته در خصوص ریاست دانشگاه تهران یا بزرگترین دانشگاه کشور و نماد آموزش عالی ایران مطرح و منجر به حاشیه سازی گرددید ذکر چند نکته را مناسب می دانم.
1- دکتر خلیلی عراقی رسم ارزشمند انتخاب روسای دانشکده ها و دانشگاه توسط اعضای هیات علمی دانشگاه را بنیان گذاشت همچنین به شدت در صدد واگذاری بودجه های علمی و پژوهشی به گروههای علمی دانشکده ها بود که متاسفانه پس از ایشان نادیده گرفته شد اما فراموش نکنیم هجده تیر در همین دوره اتفاق افتاد یا مفاسد اداری و آموزشی یا تسلط گرایشات سیاسی بر جریانات دانشجویی و در اختیار گرفتن بخشی از مدیریتیهای انتصابی غیر قابل توجیه در همین دوره رقم خورد.
2- آقای فرجی دانا سیستم روسای انتخابی را به شیوه قبلی انتصابی برگرداند ایشان بر خلاف جناب خلیلی به شدت به انتخاب مدیران همسو و تابع تمایل داشته و تحت هیچ شرایطی حاضر به تحمل مدیران مستقل و با برجستگی علمی بالاتر از خود نیستند دانشکده فنی بعنوان یکی از بزرگترین و قویترین دانشکده های دانشگاه تهران در دوران مدیریت دانشکده توسط ایشا متاسفانه با رشد تعداد دانشجویان مشروطی در سطوح کارشناسی ارشد روبرو گردید که از حیث جایگاه علمی به هیچ عنوان قابل توجیه نبوده و نیست. فرجی دانا اراده و توان برخورد با مفاسد اداری و آموزشی را نداشته و در برابر مشکلات رفتاری و سیاسی کاملا بی تفاوت و صرفا با مراکز قدرتمندتر همسویی می نمیاند.
3- دکتر عمید زنجانی متاسفانه انگیزه و مدت فعالیت حضور در مسند ریاست دانشگاه را صرف مباحث و حذف یا تقویت خطوط سیاسی کرده و از حیث مدیزیت اداری و آموزشی یا پژوهشی عملکرد قابل اعتنایی نداشتند لذا با خداحافظ از دانشگاه می شد بازگشت آرامش به دانشگاه را با هر مدیریتی انتظار داشت.
4- دکتر رهبر بر خلاف نکاتی که برخی از گویندگان و نویسندگان محترم در خصوص ایشان مطرح فرمودند باید توجه داشت که : رهبر بدلیل فهم ضرورتهای امنیت ملی در برخورد با دانشگاه و دانشجو هرگز دیدگاه امنیتی نداشته و از فضای باز و غیر امنیتی فعالیت دانشجویی استقبال کردند هر چند روسای تمامی دانشگاهها می دانند که حوزه اثرگذاری ریاست دانشگاه بسیار محدود و در مواردی قابل حذف می باشد لذا تلاش دکتر رهبر برای بازسازی هویت و جایگاه داشنگاه تهران با توجه به حوادث دهه گذشته پیش از انتصاب ایشان بنظر قابل نقد اما ارزشمند تر از سه دوره روسای قبلی بوده است. البته دوران ریاست دکتر عارف در دانشگاه تهران از حیث اعتبار یابی دانشگاه و کسب وجه مثبت بیرونی و فعال سازی گروههای دانشجویی نسبت به ادوار قبل و بعد از ایشان از رجحان قابل قبولی برخوردار است.
دکتر رهبر در انتصاب روسای دانشکده ها ، موسسات تخصصی و مدیران دانشگاهی تحت تأثیر نبوده و صرفا با فهم ملاحظات و منافع دانشگاه تصمیم گیری کردند هر چند می توان به درک ایشان از افراد و شرایط نقدهایی را وارد دانست.
دکتر رهبر طی مدت تصدی ریاست سازمان برنامه نیز دقیقا چنین منطقی را دنبال کردند تا جایی که صرفا بدلیل اصرار بر انتصاب تخصصی و برخلاف نظر رییس جمهور وقت از این منصب برکنار شدند.
رییس جمهور قبل طی مدت ریاست ایشان بر دانشگاه تهران تلاش اشکاری برای برکناری دکتر رهبر داشتند که بدلایلی با موفقیت همراه نبود رییس جمهور وقت حتی برای تخریب وجه مثبت رهبر به اتهام سازی ایجاد فضای امنیتی در دانشگاه علیه دکتر رهبر اقدام کردند که باز نتیجه نداد بهر حال دکتر رهبر در دو دولت با وجه انتخابی اصولگرایی و اعتدال به شدت با یک عنوان جرم مورد غضب و برخورد قرار گرفتند.
....
Iran, Islamic Republic of
حتما باید نزدیکان شما مسئول بشن؟ در غیر اینصورت باید ناسزا بگید؟؟
United States
از کی تا حالا از نظر شما انتقاد یعنی ناسزا؟؟؟
مهدی سرخی
Iran, Islamic Republic of
پس از پیروزی دولت محترم تدبیر و امید !!!
بی آرتی های تهران برای تعویض مدیرانشون به حالت آماده باش درومدن که با مدیرانی که از دولت قبل مشغول بکار هستن جابجا شن تا ترافیکی بوجود نیاد
خدا پدر احمدی نژادو بیامرزه که اتوبوسی مدیران و عوض می کرد اینا ماشالله در حد بی آر تی هستن
آگه توفیقی واقعا انقدر بده چرا تا حالا از دانشگاه اخراج نشده؟ این جور که شما میگید همه خصائص بد در توفیقی وجود داره پس چرا الان تو دانشگاه هست؟ در هر صورت خودتونو دارید لوث میکنید. چون سئوال اینه اگه انقدر بده چرا مونده اگه نه شما چرا انقدر از درد به خودتون میپیچید؟
دانشجوی دکتری تربیت مدرس
با سلام و تشکر
دانشگاه تربیت مدرس از دانشجویان گرفته، تا اعضای هیأت علمی و کارمندان برای تغییر رئیس دانشگاه لحظه شماری می کنند. تغییر اتوبوسی هم در کار نیست هر دولت باید مدیرانی را انتخاب کند که با رویکردهای مدیریتی و علمی آن دولت هماهنگ باشد..دکتر فریدون مشاور وزیر هم که اخیرا اعلام کرده اند فعلا تربیت مدرس در اولویت تغییر نیست نمی دانم تا کی باید منتظر محافظه کاری و ملاحظه کاری وزارت بمانیم...
یک دانشجوی دکتری دیگر تربیت مدرس
جناب آقای دکتر رنجبر مدیریت بسیار خوبی داشتند، مدیر انقلابی بودند که برای انقلاب و حفظ نظام تلاش کردند و دانشگاه رو در مسیر اصلی خود برگردادند، ایشان نه شرایط دانشگاه رو امنیتی کردند، نه اجازه رشد فضای سیاسی کاذب رو در دانشگاه دادند، ایشان هم در دولت قبل و هم در این دولت با خواسته های غیر قانونی دولت حتی تا مرز برکناری برای حفظ حقوق دانشجویان مبارزه کردند، شاید بسیاری این مسائل رو ندانند ولی ایشان برای پیشبرد دانشگاه و نظام تلاش زیادی کردند و البته اون عده ای که لحظه شماری می کنند برای رفتن ایشان مطمئنا از همان جناحی هستند که مخالفان و مبارزان بافتنه 88 رو اصلا دوست ندارن و عاشق حضور آقایان فعال در فتنه هستند
متاسفم که اینقدر کم بصیرتی دیده میشه، یک نظر به کشور های اطرافمون بیاندازیم آمریکا با اون ها چه کار کرده؟؟؟؟؟
و هنوز عده ای هنوز در رویای حضور آمریکا و تبدیل ایران به آمریکا بال بال می زنند؟؟؟؟؟

فقط با تلاش و رنج مردم ایران هست که ایران به جایی می رسه ، از گرگ تاریخ بشر انتظار محبت دارید؟؟؟؟؟
امیدوارم به خود بیاییم و برای عزت کشور همه برادرانه دست به دست هم بدهیم، نه دست در دست دشمن بگذاریم
رویکرد مدیریتی یا رویکرد جناحی و فتنه گری ؟
ازکجامعلوم راست می گی اسم وشماره دانشجوئی !!!!
تغییر در دانشگاه تربیت مدرس از واجبات است ، حفظ رتبه و جایگاه این دانشگاه که مولود انقلاب است با ید مد نظر قرار گیرد . انشا الله با ورود روسای قوی بر دانشگاههای مهم کشور با عث شگوفائی هرچه بهتر علمی آنها باشیم . برای بیژن جون هم آرزوی موفقیت داریم .
United States
می تونید توضیح بدید چرا؟
جهان توضیح ایشون رو منتشر کنید اگر توضیح داد
با کمال ادب به شما که برای نشان دادن هویت خود از پرچم دژخیم و جنایت کار استفاده کرده اید . ....
فقط دکتر فتح الهی. البته اگه بخوایم فرد شایسته بذارند.
اگه توفیقی بیادفاتحه تربیت مدرس هم خونده است !!!!!
محسن
Iran, Islamic Republic of
بی شک موجب افتخار هر دانشگاهی است که شخص فرهیخته ای چون دکتر توفیقی را بر روی کرسی ریاست خود ببیند.
در ضمن از دولت تدبیر و امید انتظار داریم در پیاده کردن دوستان بدون بلیت از قطار دولت تعجیل کند.