چهارشنبه ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 15 May 2024
 
۲
۲

اقدام جدید ضد علمی ISI علیه ایران

چهارشنبه ۹ بهمن ۱۳۹۲ ساعت ۰۹:۱۵
کد مطلب: 340531
قائم مقام معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با اشاره به اینکه قطع بودن دسترسی به منابع الکترونیک یکی از مهمترین مشکلات جاری پژوهش کشور است، گفت: قطع دسترسی دانشگاه ها به منابع و مجلات الکترونیک خارجی بزرگترین صدمه را به رشد پژوهش کشور وارد کرده است.
به گزارش جهان، دکتر شاهین آخوندزاده در گفتگو با مهر افزود: اولین مشکلی که در شروع دولت جدید در معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت داشتیم این است که حدود یکسال است دسترسی به منابع الکترونیک و مجلات علوم پزشکی در وزارت بهداشت قطع شده البته وزارت علوم هم با همین مشکل مواجه است.

وی افزود: این در حالی است که دانشجویان دکتری، دستیار تخصصی و فوق تخصصی پزشکی و هیات علمی برای اینکه تحقیق کنند باید بتوانند دیده بانی علم داشته باشند و بدانند در دنیا چه کارهایی انجام می شود، خودشان را مقایسه کنند و ایده بگیرند در غیر این صورت شبیه آدمی است که به او می گویند برود در یک اتاق با چراغ خاموش تحقیق کند.

آخوندزاده خاطرنشان کرد: وضعیت ما در یکسال گذشته به همین شکل بوده و هنوز هم منابع الکترونیک مورد نیاز کشور به دلیل نپرداختن پول حق اشتراک مجلات و منابع قطع است.

وی یادآور شد: پول اشتراک این منابع از سال ۲۰۱۱ به این طرف پرداخت نشده و در واقع چهار سال است که این پول پرداخت نشده است.

قائم مقام معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت اظهار داشت: واقعیت این است که اشتراک هر جایی را که بخواهیم بگیریم باید ابتدای سال پول اشتراک آن را پرداخت کنیم. با این وجود تا یکی دو سال با تعامل میان مدیران ناشران الکترونیک و مسئولان وزارت بهداشت، اشتراک قطع نشده بود اما آنها هم پس از سه سال که پول نگرفتند اشتراک را قطع کردند.

وی تاکید کرد: قطع اشتراک منابع علمی صدمه بسیار شدیدی را در یک سال گذشته به پژوهش کشور وارد کرد و به عنوان بزرگترین معضل ما در شروع کار در معاونت تحقیقات بسیار تلاش کردیم تا بتوانیم پول را پرداخت کنیم.

آخوندزاده یادآور شد: اکنون پول ۲۰۱۲ را با وضعیت بسیار سختی پرداخت کردیم چرا که به دلیل تحریم ها ریال داشتیم اما نمی توانستیم آن را به دلار پرداخت کنیم. حدود چهار ماه با این وضعیت مشکل داشتیم که در نهایت پرداخت شد.

وی گفت: البته بخش هایی مانند ISI ناجوانمردانه و به دلیل مسائل سیاسی ما را تحریم کرده اند و در این مورد بحث مالی مطرح نبود.

قائم مقام معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت افزود: آخرین خبر این است که تا سال ۲۰۱۲ پول اشتراک را پرداخت کردیم و هنوز پول اشتراک ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ را پرداخت نکرده ایم اما با این وجود اکثر مجلات و منابع علمی به غیر از ISI که به خاطر تحریم نمی توانیم از آن استفاده کنیم، دسترسی شان تا هفته آینده برقرار خواهد شد و در این بخش از وزارت علوم جلوتر هستیم.

وی درباره میزان بدهی اشتراک منابع علمی گفت: میزان بدهی متنوع است و در مجموع ۱۲ میلیون دلار یا حدود ۴۰ میلیارد تومان در سال هزینه این منابع است که البته به دلیل تحریم ها کارمزدی که از ما می گیرند حدود ۲۰ درصد کل مبلغ است.
آخوندزاده اظهار داشت: برای ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ تمهیداتی ایجاد کردیم که مشکلی بوجود نیاید و این منابع را برای محققان فراهم کنیم.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


حالا هی مقاله بفرستید و با افتخار بگید تو isi مقاله دادیم !
دولت دکترها و درس خونده ها بهتر نیست به حرف رهبر عزیز توجه کنید و خودتون یک پایگاه علمی برای دزدیده نشدن مقالات ایرانی تاسیس کنید!!
امید رهگذر
Iran, Islamic Republic of
حیف پولهایی که برای اشتراک مقاله ها داده شد. نود درصد مقاله های چاپ شده ایران، غیر کاربردی و فقط به درد مزایای محقق می خورد. هر دانشگاه خودش بطور مجزا برای منابع تحقیق هزینه می کرد. این مدیران نخبه هم نمی گفتند یکبار تمام مقاله های علمی را تا سال مثلا" دو هزار خریداری کنیم هر چقدر شد، بعدا" یک کپی به تمام مراکز دانشگاهی و پژوهشی بدهیم. هنوز دانشگاههای ایران، یک فرمت ثابت برای مقاله ها ندارند. گوش شنوا وجود ندارد! متاسفم برای فرصتهایی که توسط کارشناسان غیر متعهد از انقلاب گرفته شد. آدمهای جدید هم که مملکت داری می کنند علیرغم شعار تدبیر و امیدشان، از پختگی سیاسی و دلسوزی بهره ای ندارند. آیا می دانیم وقتی در هر عرصه ای قدر افراد با ایمان و فداکار را ندانیم جامعه را از چه نعمتی محروم ساخته ایم؟ برخی موارد قابل جبران نیست.