سه شنبه ۱ خرداد ۱۴۰۳ - 21 May 2024
 
۹
۳۲

چند نکته مهم و خطرناک درباره ملاقات هیئت اروپایی در تهران

پنجشنبه ۵ دی ۱۳۹۲ ساعت ۱۰:۳۸
کد مطلب: 333583
افزایش نمایان ارتباط اصلاح طلبان با بیرون از کشور، نشان دهنده وجود پروژه‌ای برای محیط داخلی ایران است که احتمالاً به‌سرعت به بلوغ خواهد رسید.
چند نکته مهم و خطرناک درباره ملاقات هیئت اروپایی در تهران
به گزارش جهان، هفته گذشته وقتی اعضای پارلمان اروپا با نسرین ستوده و جعفر پناهی در تهران ملاقات کردند همه توجهات به این سمت کشیده شد که چه‌کسی مجوز چنین ملاقاتی را داده است و در این میان مهمترین سؤال مغفول ماند: چرا هیئت اروپایی پیش از سفر به تهران اصرار داشته است که حتماً با ستوده و پناهی ملاقات کند؟

ما نمی‌دانیم در این ملاقات چه گذشته است، در واقع لازم هم نیست بدانیم. تاریا کرونبرگ و ماریجه اسخاکه دو عضو این هیئت تقریباً بلافاصله پس از بازگشت به کشورهای‌شان در گفت وگوهایی جداگانه همه آنچه را لازم است بدانیم گفته‌اند.

مطالعه مجموعه اظهارات این دو نفر نشان می‌دهد که این ملاقات چند هدف عمده داشته است:

۱ ــ آغاز روند قبح‌زدایی و حساسیت زدایی از ملاقات مستقیم عناصر اپوزیسیون در ایران با طرف خارجی.

۲ ــ تحمیل این موضوع به دولت و دیگر نهادها در ایران که اگر خواهان بهبود روابط با غرب هستند جلوی این مقدار از ارتباط را نمی‌توانند بگیرند.

۳ ــ ایجاد یک پشتوانه خارجی برای اپوزیسیون داخلی که اروپایی‌ها تصور می‌کنند برخورد با این افراد را در داخل ایران دشوارتر خواهد کرد.

۴ ــ وادار کردن دولت به آغاز مذاکرات درباره حقوق بشر با غرب به‌موازات موضوع هسته‌ای.

۵ ــ وادار کردن ایران به تعدیل برخی از رفتارهایش در حوزه‌های قضایی و امنیتی به‌عنوان شرط لازم بهبود روابط با غرب (به‌عنوان نمونه کرونبرگ به رادیو فردا گفته ایران قصد دارد اعدام‌ها را کم کند).

۶ ــ حرکت به‌سمت ارگانیک کردن این ارتباطات از طریق تأسیس دفتر دائم در ایران و ارتباط با ان‌جی‌اوها علاوه بر اشخاص با هدف توانمندسازی جامعه مدنی در ایران.

تمام این موارد نشان می‌دهد که اروپا به‌نمایندگی از کل غرب درصدد آن است که از فرصت دولت روحانی برای افزایش سطح مداخلات خود در امور داخلی ایران حداکثر بهره را ببرد. به‌طور بسیار خلاصه می‌توان گفت غربی‌ها تصور می‌کنند سیاست کلان بهبود روابط با غرب برای دولت روحانی بسیار جدی و کلیدی است و بنابراین اگر این دولت ببیند که پیشبرد این سیاست مستلزم دستکاری‌هایی در محیط قضایی و امنیتی در ایران است حتماً برای آن تلاش خواهد کرد.

اگر دولت روحانی واقعاً به این جمع‌بندی رسیده باشد که باید در این حوزه‌ها هم درها را به‌روی غرب بگشاید، خطای بسیار بزرگی مرتکب شده است.

نخستین اتفاقی که از این پس باید متتظر آن بود این است که باب فشارهای جدیدی روی دولت و نظام در موضوعات حقوق بشری گشوده شود که به‌تدریج می‌تواند به‌اندازه برنامه هسته‌ای فربه شود.
اتفاق دوم این است که در روابط میان اپوزیسیون داخلی و طرف خارجی به‌تدریج پروژه‌هایی شکل بگیرد که پرداخت هزینه آن نهایتاً به‌عهده دولت خواهد بود. همین حالا جریان اصلاح‌طلب برنامه‌ای جدی برای تحمیل دستور کارهای خود به دولت و بحران سازی و حاشیه سازی برای آن و نهایتاً درگیر کردن آن با نظام دارد.

اصلاح طلبان به‌روشنی می‌گویند که ارزش این دولت برای آنها به‌میزان فضایی است که برای آنها باز می‌کند و تأکید دارند که از درگیری دولت با نظام در این حوزه‌ها استقبال می‌کنند چرا که در این میان آنها هزینه‌ای نخواهند پرداخت. مسلماً باز شدن پای طرف خارجی به صحنه این موضوع را خطرناک‌تر خواهد کرد. در حالی که دولت تصور می‌کند در حال بهبود تصویر ایران در جهان خارج است، توطئه‌هایی زیر پوست این ارتباطات شکل خواهد گرفت که می‌تواند به‌یک‌باره دردسرهایی بزرگ تولید کند و دولت را با مسائلی مواجه سازد که مدیریت آنها به هیچ وجه بخشی از برنامه دولت نبوده است.

دولت روحانی یک حقیقت را همیشه باید به یاد داشته باشد: غربی‌ها تنها زمانی واقعاً به این دولت نزدیک خواهند شد که حس کنند این دولت واقعاً اپوزیسیون نظام است و دقیقاً در همین راستا برای کشورهای غربی بسیار مهم است که ببینند شیخ حسن روحانی تا چه‌حد آماده دستور گرفتن از کسانی مانند نسرین ستوده است.
مرجع : تسنیم - مهدی محمدی
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


چه اشکالی د ارد ....
اگر شعور بعضیها بکشه متوجه اشکالش میشن
سعید
United States
شما که شعور داری بگو جامعه مدنی و حقوق بشر چه ایرادی دارد .....
امید
حقوق بشر واژه زیبایی است، منتها برای فشار به مخالفان آمریکا.
والا چرا اسرائیل به خاطر حقوق بشر مجازات نمی شود!؟
چرا امریکا به خاطر کشتار روزانه در افغانستان و پاکستان محاکمه نمی شود!؟
چرا پادشاه بحرین و عربستان محاکمه نمی شوند!؟
داداش
قربون دهنت یکی حرف ما رو هم زد
United States
اینها مثل همون برده هایی هستن که از برده داری دفاع می کنن
جوال دوز
شما بگو جامعه مدنی و حقوق بشر نشأت گرفته از اسلام آمریکایی کجاش اشکال نداره ؟

مگه ما در آموزه های دینی و مذهبیمون کمبودی داریم ک حالا اون مدنیت و حقوق بشر رو دیکته شده از غربی که خودشم در تضاد انواع تفکرات و ایسم ها گیر کرده، دریافت کنیم ؟

آدم عاقل وقتی دریایی از آب گوارا کنار دستش هست نمیره دور دنیا بچرخه بگه تشنگی دارم میمیرم.

واقعا آدم به مسلمان بودن و عقل داشتن بعضی ها با این طرز فکر و طرز گفتار شک میکنه.

اون غربی ها خودشون نمی دونن چی میخوان، حالا شما میگی مگه چه ایرادی داره ؟!

اگر مبتنی بر اسلام ناب محمدی باشه هیچ ایرادی نداره. اما چیزی که اونها میخوان مدنیت و حقوق بشر مبتنی بر منافع خودشون هست نه منفعتی که پروردگار عالم مد نظرش هست.

مدنیت به زعم اونها یعنی سکولار بودن، دین محدود به مسجد و کلیسا، تا سیاست هر غلطی دلش خواست بکنه، مدنیت یعنی هر چی ما خواستیم از توی صندوق های رأی بیاد بیرون، مدنیت یعنی ما میگیم شما چطور زندگی کنید و ....

حقوق بشر اونها هم که یعنی کشتار مسلمان ها هر جا پیداشون کردی، یعنی بمب اتم رو سر کشوری که سر تسلیم بر آستان استکبار فرود نیاره، یعنی بمباران هر روز غزه، یعنی بمب گذاری و کشتن ادم های بی گناه و ....

بازم بگم ؟
SAABER
Canada
اظهارات رئیس دیوان عدالت اداری درباره تخلفات دولت احمدی نژاد
...
بابا با این متن پایین وغیر کارشناسانه ....
علی
Kyrgyzstan
جهان نیوز می دانم که چاپ نمی کنید ولی کمی با ادب باشید ....
حسین
شما زیادی گندش کردین یک ملا قات ساده بود شما بی خودی گندش کردین
گربه بود
اکبر
Iran, Islamic Republic of
خداییش صد رحمت به مشایی!
محسن
اینا جنسشون با م...ی یکیه!
جهان اینقدر افراطی گری نکن....
هادی
آیا شما مطمئنید خانم ستوده و آقای پناهی اصلاح طلبند . باید عرض کنم اصلاح طلبان را دوست دارند ولی از نظر سیاسی جزء آنها نیستند ....
داداش
مهم اینه که یک جریان فکری دنبال می کنند
Iran, Islamic Republic of
اگر شخص رئیس جمهور بتواند ....
United States
خجالت آورده که یک ایرانی از بهتر شدن اوضاع انقدر ناراحت باشه،....
امين
ميشه بگين چي بهترشده.
يك سوال اصلا توي ايراني؟
همه چيز كه گرونه؟ دولتم كه كار كه نمي كنه دل مردمم خالي مي كنه؟ هسته اي ام كه پر؟ كرسنتم شايد باختيم؟ تحريم هم كه داره بيشتر ميشه؟ مسكن مهر كه مشكل مشكن قشر كم درآمدو تا حدي حل مي كرد پر؟ خودرو گرانتر هم ميشه؟ پاسپورتمون هم كه ارزشش كمتر شده؟ .............
تو که در دامن عمو سامت فلاکت میگذرونی خجالت بکش.
مسلم
Iran, Islamic Republic of
فارسی خوب بلدی ها , ...
جوال دوز
بهتر شدن کدوم اوضاع ؟

به کدوم قیمت؟

خاک بر سر کسی که حاضره عزتش رو برای بهتر شدن این اوضاع به ثمن بخس بفروشه.

بیچاره کسی که به خاطر دو روز زندگی بهتر عزتش رو سر ببره.

امام حسین (ع) به اون بزرگی مگه نعوذ بالله نمیفهمید که می تونه با یزید سر یک میز بنشینه و مذاکره کنه تا اوضاعش بهتر بشه ؟

هنوز امام حسین (ع) غربیه !
محمد
اللهم اشغل الظالمین بالظالمین واجعلنا من بینهم سالمین غانمین
مشکل اصلاح طلبان و اربابان و کدخدایان غربی اشان این است که در محاسبات خود، عامل و مؤلفه بسیار مهمی ، که دست قدرت پروردگار (ید الله فوق ابدیهم) و مکر خداوند متعال (والله خیر الماکرین) باشه، رو فراموش می کنند یا نادیده می گیرند ( و البته اصلا بهش اعتقادی ندارند) در حالی که یگانه عامل تعیین کننده همین امور هست.
ابوالفضل
Iran, Islamic Republic of
من فکر می کنم دولت داره خودش کوچیک می کنه

...
صهبا
Iran, Islamic Republic of
من فکر می کنم بسته شدن وی چت به همین پروژه جدید مربوط بشه
....
یوسفی
البته اظهارات گفته شده آن بخشی از اهداف سفر بوده که قابل بیان بوده عمق اهذاف نهفته و پنهان بعدها ممکن است افشا شود اصلا چه نیازی به آمدن این هیئت جاسوسی به ایران داشتیم این همه روایات تاریخی از اقدامات خیانت بار خصوصا اروپائیها برای اینستکه همیشه از این سوراخ گزیده شویم و عبرت نگیریم آی مسئولین فاین تذهبون .
چه خطرناک!
اگه اینا خطره احمدی نژاد چی بود؟؟؟؟؟؟؟؟؟
مرگ بر این عوضی های غربی
اعصابم خورده
مهدی
چرا مملکت و انقلاب را متزلزل نشان می دهد، خب ملاقات کنند، شما از چی میترسید، ....
Iran, Islamic Republic of
شما چرا ناراحتید؟؟!!!!!!!!
....
مجهول
Iran, Islamic Republic of
سالی که نکوست از بهارش پیداست