دوشنبه ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 13 May 2024
 
۱
بسیج دانشکده فنی دانشگاه تهران در آستانه برگزاری دادگاه کرسنت مطرح کرد

درخواست دانشجویان از زنگنه درباره کرسنت/ نگرانی از تنظیم نامناسب لایحه دادگاه

سه شنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۲ ساعت ۱۳:۰۹
کد مطلب: 331915
در آستانه برگزاری سومین دور دادگاه بین المللی لاهه با موضوع قرارداد کرسنت، بسیج دانشکده فنی دانشگاه تهران بیانیه‌ای صادر کرد.
به گزارش جهان، در آستانه ی برگزاری سومین دور داوری دادگاه بین المللی لاهه با موضوع قرارداد کرسنت، بسیج دانشکده فنی دانشگاه تهران بیانیه ای صادر کرد.

متن بیانیه بدین شرح است:

باسمه تعالی

در آستانه ی برگزاری سومین دور داوری دادگاه بین المللی لاهه با موضوع قرارداد کرسنت، در روزهای آتی لایحهای از جانب جمهوری اسلامی ایران به دادگاه فرستاده خواهد شد. این لایحه می تواند نقش مهمی را در رای نهایی این دادگاه ایفا کند و از جریمه حداقل ۸ میلیارد دلاری ایران به علت اجرا نکردن این قرارداد جلوگیری نماید.

پس از بالا گرفتن اظهارنظرهای متفاوت در سال ۱۳۸۵ درباره قرارداد کرسنت سازمان بازرسی کل کشور در همان سال به منظور شفاف شدن برخی اطلاع رسانی های پراکنده در خصوص تحقیقات این سازمان پیرامون قرارداد صادرات گاز به شارجه(کرسنت)، تصمیم گرفت با انتشار گزارشی در فضای عمومی، بخشی از نتایج رسیدگی به این پرونده را برای افکار عمومی روشن کند. اصل این گزارش در ۱۵۰ صفحه در همان سال تنظیم و به همراه پیشنهادهایی مشخص به مبادی ذی ربط ارسال شد.

گزارش سازمان بازرسی کل کشور ده ایراد اساسی را به قرار داد وارد می دانست که از جمله ی مهم ترین موارد آن می توان به « نامناسب بودن فرمول قیمت گذاری و ثبات نسبی قیمت برای یک دوره ۷ ساله »، « اعطای انحصار به شرکت خارجی طرف قرارداد سازمان بازرسی کل کشور» و « فقدان تضمین لازم جهت پوشش سرمایه گذاری ایران در قرارداد » اشاره کرد. در سالهای بعد صحبت هایی مبنی بر دخالت برخی مسئولان دولتی در عقد قرارداد و فساد مالی مطرح شد که بر پیچیدگی¬های این پرونده بیش از پیش افزود.

عملیاتی نشدن قرارداد کرسنت به دلیل اشکالات اساسی آن باعث شکایت طرف اماراتی و ارجاع آن به دادگاه بین المللی لاهه شد. در دو گام نخست داوری در این دادگاه، ایران موفق به اثبات فساد مالی و پرداخت رشوه در جریان انعقاد قرارداد کرسنت شده است که بی گناهی کشور را در این پرونده ثابت می نماید.

اما امروز و در آستانه برگزاری دور سوم و نهایی داوری در این دادگاه، نگرانی هایی بروز پیدا کرده است؛ نگرانی از آن که مواضع ایران و محتوای لایحه ی ارسالی برای گام سوم داوری به گونه ای نباشد که در رای نهایی دادگاه ، موضوع فساد مورد تایید قرار گیرد و پرداخت خسارت از طرف ایران منتفی گردد؛ خسارتی که می تواند بین ۸ تا ۳۵ میلیارد دلار(یعنی حدودا ۲ الی ۸ برابر ارزش اموال بلوکه شده ایران که بر اساس توافق هسته ای ژنو قرار است آزاد شود) کشورمان را متضرر نماید. در اینجا باید پرسید چه تغییری در رویکرد مسئولین مربوط ، در قبال این پرونده ایجاد شده که چنین گمانه‏زنی‏هایی مبنی بر تغییر موضع کشورمان در این پرونده به وجود آمده است؟ از این رو پاسخگویی مسئولین می تواند نقش مؤثری در راستای ابهام زدایی این مسئله ایفا کند.

حال از وزیر محترم نفت جناب آقای مهندس زنگنه خواستاریم در راستای عمل به وعده های خود، مجدانه به مبارزه با فساد و عاملین آن پرداخته و با همکاری دیگر مسئولان مانع از آن شوند که خدشه ای به منافع ملی وارد گردد.

بدیهی است دانشجویان که دغدغه ی تحقق منافع ملی را در سر دارند ، بی تفاوت از کنار مسائل کشور عبور نمی‏کنند و همچون مسئولین جمهوری اسلامی، به خوبی می دانند که برای ملت ایران پذیرفته نیست در قبال منافع ملی مسامحه ای صورت گیرد .

والسلام علی من اتبع الهدی


بسیج دانشجویی دانشکده فنی دانشگاه تهران
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *