پنجشنبه ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2 May 2024
 
۰
۱

سیره امیرمومنان(ع) در صرفه جویی

پنجشنبه ۲۱ آذر ۱۳۹۲ ساعت ۰۹:۰۳
کد مطلب: 330955
ایشان تصریح کردند: کسانی که در حکومت هستند و در دستگاه های دولتی هستند، سیره حضرت امیر(ع) را در نظر بگیرند و ببینند که باید چه بکنند.
به گزارش جهان به نقل از ایرنا، حضرت امام خمینی(ره) با بیان اینکه مسوولان نظام جمهوری اسلامی باید سیره حکومتی حضرت علی(ع) را درنظر بگیرند، به آنان سفارش کردند تا به اندازه ضرورت مشاور و خدمتگزار داشته باشند.

ایشان تصریح کردند: کسانی که در حکومت هستند و در دستگاه های دولتی هستند، سیره حضرت امیر(ع) را در نظر بگیرند و ببینند که باید چه بکنند.

البته قدرت اینکه کسی آن طور عمل بکند، ماها نداریم، کسی ندارد. به طوری که نقل کردند در یکی از چیزهایی که به بعض از عمال خودشان نوشتند، نوشته‏اند که سر قلم ها را نازک بگیرید، سطرها را نزدیک هم بنویسید، از چیزهایی که فایده ندارد، احتراز کنید (نهج البلاغه حکمت ۳۰۷) این یک دستوری هست برای همه؛ یعنی دستوری هست برای کسانی که در بیت المال دست دارند.

این طور حضرت امیر(ع) در وقت حکومتش دستور می‏دهد برای صرفه‏جویی. او مضایقه می‏کند که در یک صفحه که می‏شود ۱۰ سطر نوشت، پنج سطر نوشته بشود؛ یک قلم که می‏تواند آن مرکبی که در آن وقت بوده است صرف کند، سرش ریزه باشد تا کم صرف بشود، حرف های غیر اصولی نوشته نشود که صرفه واقع بشود.

باز از ایشان نقل شده است که حساب بیت المال را می‏کشیدند، چراغی روشن بود، شمعی روشن بود و کسی آمد با ایشان حرف دیگری می‏خواست بزند، شمع را خاموش کردند و فرمودند که این مال بیت المال است، تو می‏خواهی حرف دیگر بزنی.

ما چه کنیم با بیت المال مسلمین؟ وظیفه حکومت ها چیست با بیت المال مسلمین؟ مساله این نیست که در آن وقت و در حکومت حضرت امیر باشد؛ این دستور است در طول تاریخ برای کسانی که متکفل حکومت هستند که تا اندازه ممکن در بیت المال تصرف نکنند، یک دِرهَمش در آن طرف حساب دارد.

باید حساب بدهیم، باید در پیشگاه خدای تبارک و تعالی، در کارهایی که می‏کنیم؛ تصرف هایی که در بیت المال می‏کنیم، باید بعد حساب بدهیم. (اگر) زیاده روی شده باشد، مجازات دارد؛ عدالت شده باشد، مجازات خیر دارد. بیت المال مسلمین را بزرگ بشمارید.

حکومت های اسلامی باید بیت المال مسلمین را برای جلال و جبروت خودشان صرف‏ نکنند، بیت المال مسلمین صرف آن چیزی بشود که برای مسلمین است.

وزارتخانه‏ها باید وقتی که می‏بینند که کارمند بیت المال مسلمین هستند و مسلمین از آنجا حقوق می‏گیرند و ارتزاق می‏کنند و اداره، اداره بیت المال مسلمین است، حتی در آن مسائلی که حضرت امیر گفته، ملاحظه کنند، کوچک نشمرند مساله را، مساله بیت المال مسلمین است و دستور، دستور اسلام است به حد ضرورت.

البته راجع به آن چیزهایی که مربوط به حفظ مقامات است؛ آن یک چیز لازم است امّا به حد لزوم حتی مطبوعات باید این توجه را داشته باشند که چیزهایی که برای ملت مفید نیست در روزنامه‏ها ننویسند، کاغذ صرف این نکنند، وقت صرف این نکنند.

باید رادیو - تلویزیون توجه به این معنا داشته باشد که این از بیت المال مسلمین است، باید وقتش صرف چیزهایی که مربوط به مصالح مسلمین نیست، نشود، مسوولیت دارد اینها. باید اشخاصی که، مقاماتی که هستند، ملاحظه کنند که به اندازه ضرورت مشاور بگیرند، به اندازه ضرورت خدمتگزار بگیرند، نه به اندازه دلخواه و این معنا را باید همه ما بدانیم که دلخواه های ما آخر ندارد.

** بخشی از بیانات امام خمینی(ره) در جمع مردم و مسوولان نظام اسلامی در سیزدهم شهریور سال ۱۳۶۴
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


قابل توجه همه ما خصوصا بعضی برنامه های صدا وسیما