سه شنبه ۱ خرداد ۱۴۰۳ - 21 May 2024
 
۴
۴

شما اقتصاددانید یا حزب باد؟!

يکشنبه ۷ مهر ۱۳۹۲ ساعت ۰۷:۴۷
کد مطلب: 316307
یک اقتصاددان شبه اصلاح‌طلب که از منتقدان اصلی کاهش ارزش پول ملی در دو سال اخیر بود و آن را عامل «له شدن اقشار کم‌درآمد کشور» می‌دانست، اکنون به حامی اظهارات رئیس کل بانک مرکزی درباره لزوم عدم کاهش قیمت دلار تبدیل شده است!
به گزارش جهان، حسین راغفر در دوره دولت احمدی‌نژاد از منتقدان همیشگی سیاست‌های اقتصادی آن دولت محسوب می‌شد و محاسبه‌های انفرادی او درباره افزایش شدید افراد زیر خط فقر در هشت سال اخیر بارها به تیتر اول رسانه‌های مخالف دولت تبدیل می‌شد.
به گزارش مشرق، از سال 1390 هم که بازار ارز به هم ریخت و ارزش پول ملی کشور روز به روز افت کرد، راغفر از جمله اقتصاددانانی بود که با روند افزایش قیمت دلار به شدت مخالفت می‌کرد. به عنوان مثال می‌توان به گفتگوی او با روزنامه شرق در 17 شهریور 1390 اشاره کرد که او افزایش قیمت دلار را عامل «له شدن کم‌درآمدها» خوانده و نسبت به کاهش ارزش پول ملی هشدار داده بود. این چهره اصلاح‌طلب در آن گفتگو به صراحت اظهار داشته بود که «افزایش نرخ ارز باعث افزایش شدید قیمت کالاها در داخل می‌شود که نه تنها سبب کاهش رفاه اجتماعی، گسترش فقر و افزایش نابرابری‌ها می‌شود، بلکه قدرت تولیدکنندگان برای بازارهای داخلی را نیز در مقابل کالاهای خارجی به شدت متزلزل می‌کند. نتیجه آن، افزایش تعطیلی واحدهای تولیدی در داخل و گسترش رکود می‌شود... افزایش نرخ ارز اگر تاثیر مثبتی داشته باشد، در نظم کنونی کشور ما، قطعا به نفع طبقات خاصی از منتفعان کنونی است و بدون تردید به زیان طبقات کم‌‌درآمد است.»
اما گویا دیدگاه این اقتصاددانان نسبت به نوسانات نرخ ارز با تغییر دولت، تغییر کرده چرا که او این روزها دیگر مخالف کاهش ارزش پول ملی نیست و اتفاقا از افزایش قیمت دلار، حمایت هم می‌کند.
در حالی که در روزهای اخیر شاهد موج انتقادات نسبت به اظهارات رئیس کل بانک مرکزی در مخالفت با کاهش قیمت دلار بودیم، راغفر به حمایت از این اظهارات پرداخته است. به گزارش روزنامه آفتاب یزد راغفر گفته است: «در حال حاضر قیمت دلار باید حول و حوش 3100-2800 باشد و این که رئیس کل بانک مرکزی گفته نباید دلار بیش از این پایین برود کاملا درست است.» اگر استدلال سال 90 آقای راغفر درست بوده باشد، پس کاهش قیمت دلار باید به نفع اقشار کم‌درآمد باشد، بنابراین چرا ایشان به زیان این اقشار، موضع می‌گیرند؟ شاید تناقض اظهارات آقای راغفر درباره نرخ ارز را باید به پای تغییر دولت گذاشت.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
اينجا بايد گفت قربان برم خدا را يك بام و دو هوا را
به نظر مي رسد عالمان اقتصاد ما هم سياست زده شده اند و اين آنجايي است كه مي گويند سياست از اقتصاد جداست
يا سياست از ورزش جداست
حتي در اين موارد بايد گفت سياست از دين هم جداست
يعني در امور مسلم اقتصادي ورزشي و ديني نبايد سياست را دخالت داد
يعني نبايد اصول مسلم ديني اقتصادي و ورزشي و كلا امورد ديگر را زير پاي سياست له كرد
ووقتي كسي داوري مي كند بايد بي غرض باشد
قربانی
اتفاقا اظهارات ایشان را به نفع اقشار کم درآمدی
باید دانست که دارائی خودرا دودستی تقدیم بانکها کرده وبعداز اینکه متوجه شدند بیش از دوسوم ارزش سپرده هایشان ازدست رفته است باپرداخت جریمه(یعنی بازهم نقره داغ شدن)ازبانک پس گرفته وبرای حفظ باقیمانده ارزش آن به خرید دلار یاطلا روی آوردند غافل از اینکه این بارهم باپائین آوردن قیمت طلاودلار دام دیگری برای نابودی سرمایه هایشان گسترده ا ند
پس بهتر است اگر شما واقعا طرفدار اقشار کم درآمدجمعه هستیدحداقل ساکت باشید.
میثم ن
Iran, Islamic Republic of
والله ما اقشار کم در آمدی که پول پس انداز داشته باشن و برن باهاش سکه و طلا بخرن، ندیدیم.
مرد مومن اون کم در آمد بیچاره از کجا پول آورده که بره باهاش این کارا را انجام بده؟!
United States
تغییر صحبتها را باید در دلالی خودشان جستجو کنید.