سه شنبه ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 7 May 2024
 
۵
۱۱
رئیس‌جمهور در گفت‌وگوی زنده تلویزیونی؛

سوریه خط مقدم مقاومت است/ مردم نقد و نصیحت کنند/ اصول و آرمانها باید حفظ شود

هیچکس نمی تواند ملت ایران را از غنیسازی در خاک خود محروم کند
سه شنبه ۱۹ شهريور ۱۳۹۲ ساعت ۲۳:۲۵
کد مطلب: 312324
رئیس جمهور تاکید کرد: دنیا باید کاملا بداند که این دوره زمانی برای حل و فصل مسائل هسته ای نامحدود نخواهد بود. از این فرصتی که ملت ما در این انتخابات به وجود آورده دنیا باید استفاده کند.
سوریه خط مقدم مقاومت است/ مردم نقد و نصیحت کنند/ اصول و آرمانها باید حفظ شود
به گزارش جهان، اولین گفت‌و‌گوی تلویزیونی حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور امشب از شبکه اول سیما پخش شد.
 
اجرای این برنامه زنده تلویزیونی را علی‌اکبر عبدالرشیدی برعهده داشت.
 
حجت‌الاسلام حسن روحانی در ابتدای این برنامه گفت: به همه مردم ایران، اقوام، روستانشین‌ها، شهری‌ها و همه آنهایی که الان کنار تلویزیون برنامه را تماشا می کنند سلام عرض می کنم و درود می‌فرستم و هفته کرامت، میلاد کریمه اهل بیت علیه السلام و میلاد امام هشتم که در پیش رو داریم را تبریک عرض می‌کنم و به همه جانباختگان در حادثه بسیار تاسف‌آور دیشب که عده‌ای در این حادثه کشته و عده‌ای مجروح شدند، به همه خانواده‌های عزادار تسلیت می‌گویم و برای همه جراحت‌دیدگان آرزوی سلامتی و بهبود می‌کنم. 
 
دولت در زمینه این حادثه به وظیفه خود عمل خواهد کرد. دستورات موکدی به وزارت کشور و وزارت راه و ترابری و مسکن و شهرسازی داده شده که در زمینه این حادثه بررسی کنند. بیشتر برای اینکه شاهد چنین حوادثی در آینده نباشیم. به وزیر بهداشت هم دستور داده شده در زمینه رسیدگی به مجروحان حادثه اقدامات لازم را انجام دهد.
 
* خدارا شاکریم در این هفته هایی که گذشته تلاش شده به وظایف دولت عمل شود. وزرا معرفی شدند. رای اعتماد گرفتند و دولت تشکیل شد و به حمدالله 3 هفته کاری از این دولت گذشته و امشب خوشحالم که به یکی از وعده‌هایی که به آن تاکید می‌کردم عمل میکنم و آن گزارش دهی به مردم عزیز و بزرگوار کشورمان است. این دولت، دولت پاسخگو خواهد بود و گزارشش بر مبنای تبلیغات نیست بلکه بر مبنای واقعیت ها و تشکیل واقعیت هاست.
 
* کشور مال مردم است و دولت خادم مردم است. خادم باید در برابر اربابان خودش در هر قسمتی گزارش دهد. البته  گزارش دهی ما در بخش های مختلف است. دولت سخنگو دارد و بخشی از مطالب از این طریق برای مردم بیان می‌شود. بخشی اقدامات از طریق دستگاه های مربوطه و مسئولان تبیین می شود و بخشی از گزارش ها توسط رئیس جمهور به صورت نوبه ای خدمت مردم تقدیم می شود.
 
معتقدیم باید مردم بدانند آنچه می گذرد و انتظار داریم مردم اظهارنظر و نقد و نصیحت کنند. دولت خدمتگزار از آن آنهاست و لذا از صاحبان اصلی کشور که مردم هستند دولت توقع دارد ضمن حمایت و یاری، دولت را هدایت هم بکند در مسیری که خواسته آنهاست.

روحانی ادامه داد: قضاوت درباره اقدامات سه هفته گذشته با مردم است. تلاشمان بر این است که همه توانمان را برای خدمت به کار بگیریم. امیدواریم خدمتمان مقبول خدا و مردم باشد و بنده و همکارانمان بتوانیم رضایت مردم را در شرایط بسیار سخت امروز کشور جمع کنیم.
 
* ما در 3 بخش مطالعاتی انجام دادیم. یک بخش گروه کاری در همان دوران رقابت های انتخاباتی، ارزیابی و برنامه ریزی می کرد که محصول کار آنها برنامه دولت تدبیر و امید بود که در اختیار مردم قرار گرفت. وعده ها برمبنای ارزیابی ها و نظر و خواست و مطالبه مردم بود.
 
بخش دوم پس از اعلام نتیجه آرا بود که رئیس جمهور منتخب لازم میدیدی گروه کارهای جدیدی تشکیل شود و در بخش های مختلف هر گروهی کار بسیار وسیعی را شروع کردند. در حوزه های سیاست داخلی و خارجی و اقتصادی و فرهنگی و امنیتی و ...؛ همه بخش ها مورد بررسی قرار گرفت و مجموعه بسیار ارزشمندی توسط عزیزان تدوین شد.
 
یکی از وعده های من این بود که در 100 روز اول به طور دقیق کشور را آنچنان که تحویل گرفتیم به مردم گزارش بدهیم.
 
* در همه ارزیابی ها مشکلات اساسی را عمدتاً در دو بخش دیدیم و می بینیم. در بخش اقتصاد و بخش روابط خارجی.
 
در بخش اقتصاد کشور در شرایط رکود تورمی هست. دلیلش آن است که هم بانک مرکزی و هم مرکز آمار اعلام می کنند که رشد اقتصادی سال 1391 منفی بوده است. البته بانک مرکزی رقمی را اعلام و مرکز آمار رقم دیگری را اعلام کردند ولی هر دو در منفی بودن متفق هستند. 
 
آنچه مرکز امار اعلام کرده منفی 5.4 هست.و بانک مرکزی البته 6 ماهه اول را اعلام کرده که منهای 2.2 هست بدون نفت. البته با نفت بیشتر می‌شود. فکر می‌کنیم رقم بانک مرکزی به مرکز آمار نزدیک باشد.
 
* ارقام تورم، نقطه به نقطه حدود 44 درصد است و تورم سالانه ما پایان مرداد 39 درصد است واین رقم نشان می دهد کشور از لحاظ تورم و رکود در شرایط ویژه ای قرار دارد. وقتی شرایط این است کار بسیار سخت می شود. اگر تنها رکود باشد با سیاست انبساطی میتوانیم به جنگ رکود برویم و وقتی فقط تورم باشد با سیاست انقباضی می توان تورم را مهار کرد. ولی وقتی هر دو هست کار بسیار سخت است. البته این به معنای عدم امیدواری دولت به آینده و نداشتن راه حل نیست. هم به دنبال راه حل بلند مدت هستیم و هم کوتاه مدت. دولت در بودجه و یارانه اقداماتی را انجام داده و می دهد. دولت برای اقدامات فوری خودش برنامه ریزی کرده و به نتایجی رسیده که بخشی اش را امشب برای مردم شرح می دهم.
 
رئیس جمهور کشورمان تاکید کرد: بودجه در 10 سال گذشته از 25 هزار میلیارد تومان به 210 هزار میلیارد تومان رسیده. یعنی 8 برابر شده است. در حالی که قیمت اجناس در این مدت 5 برابر شده. یعنی پیشی گرفتن هزینه دولت حتی بیش از قیمت اجناس و کالاها. این یعنی دولت در زمینه انبساط بودجه قدمهایی را برداشته که خودبخود با مشکلاتی مواجه می شود. در گذشته با این رقم 8 برابر نمیشده از مردم مالیات گرفته شود لذا تکیه اصلی بر درآمد نفت بود. وقتی نفت به خاطر تحریم دچار مشکل شد یا باید مالیات را افزایش دهیم که بسیار سخت است. یا باید خدمات را تقلیل دهیم. یعنی در آموزش و بهداشت و مسائل اجتماعی و امنیت و دفاع و ...؛ که این هم شدنی نیست. لذا اولین بررسی دولت این بود که بودجه 210 هزار میلیارد تومانی آیا اکنون عملی است؟ سوال اول ما ابتدا از  معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی بود. گزارشی که در دولت قبل به من دادند گفتند این بودجه در خوشبینانه ترین شرایط 130 هزار میلیاردش محقق میشود. یعنی 80 هزار میلیاردش محقق نمی شود.
 
در شروع کار دولت معاونت برنامه ریزی مجددا بررسی کرد و به این نتیجه رسید که امکان تحقق همین 130 هزار میلیارد است. برای مبارزه با رکود و در زمینه برنامه های عمرانی، موارد جدیدی به عنوان منابع جدید پیش بینی شده که در لایحه تقدیم مجلس شد. ما رقم 150 هزار میلیاردی را به مجلس دادیم که اگر این تصویب شود یعنی 60 هزار میلیارد بازهم کمتر بود از آنچه قبلا اعلام شده است. لذا بودجه باید حتما اصلاح شود.

این اولین قدم شفاف سازی هست که دولت به مردم قول داده بود. این دولت دولت راستگویان است و همه واقعیت ها را برای مردم توضیح خواهد داد. چه واقعیت هایی که خوشحال کننده باشد و چه آنها که خیلی مردم را خوشحال نکند.
 
رئیس جمهور در ادامه گفت: در شرایط رکود تورمی راه حل های اساسی، میان مدت و بلند مدت است. برنامه اصلیمان باید در بودجه 93 آغاز شود. از الان به وزارت اقتصاد و ستاد اقتصادی دولت اعلام شده که ظرف 6 ماه برنامه های میان و بلند مدت را برای مبارزه با رکود و تورم تهیه و به دولت ارائه کنند. اما در عین حال اقدامات کوتاه مدت داریم که شروع می کنیم و از همین هفته آغاز کردیم. البته نیاز به حضور و حمایت و مشارکت مردم داریم و بدون حضور و تلاش مردم مشکلات قابل حل نخواهد بود. اما با تلاش مردم و اتکا به خداوند همه مشکلات زود یا دیر قابل حل خواهد بود و باید مشکلات را به حل و فصل برسانیم.
 
* من در هفته دولت، به مردم اعلام کردم که در اولین جلسه دولت از دولت و ستاد اقتصادی دولت خواهم خواست که ظرف 15 روز طرحی را به دولت ارائه کنند که در آن موانع اصلی رونق اقتصادی مشخص و اعلام شود و راه حل های کوتاه مدت نیز در آن ارائه شود که اسم آن را باید گذاشت: طرح رونق اقتصادی برای کوتاه  مدت. برای بلند مدت برنامه دیگری داریم. دقیقا در 15 روز در روز یکشنبه این هفته طرح ستاد اقتصادی دولت که در جلسات متعدد مورد بررسی قرار گرفته بود در جلسه هیئت وزیران مطرح شد. این طرح در 25 بند به صورت عمومی، 9 بند ویژه بانک مرکزی، و یک بند هم برای پایش که وزارت اقتصاد و دارایی ماهی یکبار به هیئت وزیران گزارش بدهد. 
 
در برنامه امشب من چند موردش را برای مردم توضیح میدهم. همان‌ها که یکشنبه در دولت تصویب شد. اساس این کار روان سازی تولید، اشتغال زایی، کاهش تشریفات اداری است.
 
ما دو تحریم داریم؛ یکی تحریم خارجی و یکی داخلی. مثلاً برای کسی که میخواهد برای تولید مواد اولیه یا ماشین آلات بخرد و وارد کند، در سالهای اخیر دلار 1000 تومانی 3 برابر شد. لذا تولید کننده باید نقدینگی اش 3 برابر می شد. ضمنا به خاطر معضلاتی که در کشور بود و عدم قطعیت اقتصاد، بانک ها نگران بودند. قبلا برای گشایش ال سی 10 درصد قیمت کالا را می گذاشت و ال سی گشایش میشد ولی بخاطر التهابات و مشکلاتی که بوجود آمد، این رقم رفت تا 130 درصد. و بعضی موارد را رئیس بانک مرکزی گفت که به 135 درصد افزایش یافته است. این مانع بزرگی برای تولید شد چون این مقدار نقدینگی را تولیدکنندگان آنهم با رقم دلار فعلی ندارند. 
 
یکی از مصوبات روز یکشنبه این بود که بانک ها برنامه ریزی کنند حداکثر تا 30 درصد از مشتری بابت اعتبارات اسنادی اخذ کنند. دستورالعمل در همین هفته به بانک مرکزی ابلاغ شده و به بانکها ابلاغ خواهد شد.
 
هر مشکلی برای تولیدکننده پیش بیاید، هزینه نهایی را باید مصرف کننده بدهد. اینها در واقع به یک معنا، اولش راه حل برای تولید است ولی در نهایت راه حل برای مشکلات مصرف کننده و مردم است.
 
روحانی ادامه داد: طرف آمده جنسی سفارش کرده و حتی 130 درصد بابت ال سی پرداخت کرده. حال در گمرک باید سودبازرگانی و حق گمرکی و ... پرداخت کند. نقدینگی  جدید لذا نیاز دارد. جنس در گمرک باقی می ماند! یکی از مصوبات این بود که اگر وارد کننده و تولید کننده برای حقوق ورودی کالایش بدهکار به  گمرک است، گمرک معادل بدهکاریش فقط همان کالا را نگهدارد. در دارو البته تسهیلات بیشتری را قائل هستیم. 
 
این دست و بال را باز می کند و بسیاری از کالاهای انباشته در گمرک به بازار می آید و رونق در تولید ایجاد می شود که موجب افزایش اشتغال می شود تا از شرایط فعلی کشور عبور کنیم.
 
گاهی جنسی وارد شده، اسناد با جنسی که وارد شده از لحاظ تعداد و قیمت اختلاف هست. تا 5 درصد اختلاف در گمرک قبلا معفو بود. ما این 5 درصد را کردیم 10 درصد تا تسهیلی شود برای تولید کنندگان.
 
برخی اوقات کالایی وارد می شد و طرف پول ارز را هم داده بود. ولی برای انتقال ارز بانک مرکزی دچار مشکل بود و کالا در گمرک می ماند. گفتیم در این موارد، کالای تولید کننده آزاد شود. 
 
در واقع در برخی موارد به گمرک اختیاراتی دادیم برای حل مشکلات. در یکی از مصوبات آمده تشریفاتی که در گمرک هست کاسته شود و ظرف مدت کوتاهی برنامه ریزی برای آن صورت گیرد.
 
برای تولید هم باید خط ارزیابی جدیدی مشخص شود تا تسهیلاتی را برای تولید مشخص کنیم. بسیاری از تشریفات گمرکی که ضروری نبوده است را کاستیم. البته در زمینه رونق، اقدامات دیگری هم انجام شده. مثلا قانون محیط کار که مجلس در سال 90 تصویب کرده بود، آئین نامه های اجرایی اش از آن موقع نوشته نشده حال آنکه خود این میتواند به شرایط کسب و کار رونق دهد. در مصوبه ‌آمد که ظرف 2 ماه آئین نامه ها را تدوین و برای تصویب نهایی اعلام کنند که میتواند فضا را کاملا تغییر دهد.
 
در جلسات بین بخش خصوصی و اتاق و مقامات دولتی امروز برای اولین بار در دولت تشکیل شد. بعد از مدت‌ها. دولت همه تسهیلات را در اختیار بخش خصوصی قرار می دهد. یکی از مصوبات هیئت دولت اخیر درباره مشکل پیمانکاران بوده است. پیمانکارانی که طلب دارند از دولت، بخشی اش می شود معوقه بانکی وی و در نهایت نیز مشکل به مردم پرداخت می شود. در این مصوبه آمده که معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی دولت باید با دستگاه های مربوطه، مشخصات تمام بدهی دولت به پیمانکاران را تقدیم کند و راه تسویه حساب ظرف 2 ماه ارائه شود. اینکه پیمانکار احساس کند که از دولت طلبکار است و دولت هم رهایش کرده از لحاظ روحی و زندگی تاثیر میگذارد و به رونق و اشتغال لطمه می زند.
 
در زمینه نفت دستورالعملی به وزیر داده شده. در زمینه تولید گاز با مشکل مواجهیم که با تولید کافی مواجه نیست. در طول امسال نفت گاز و نفت کوره که به جای گاز مصرف کردند 7 میلیارد دلار است که تا پایان سال می شود 17 میلیارد دلار. اگر بتوانیم در زمینه  گاز حرکت سریع  کنیم، این 17 میلیارد که باری بر دوش جامعه است برداشته می شود و ضمنا 10 میلیارد درآمد دیگر دارد.
 
دولت بخصوص در فاز های پارس جنوبی کارهای فوری انجام خواهد داد. وزیر نفت به ما قول داده که تا پایان سال بتواند روزانه 30 میلیون متر مکعب بر تولید گاز بیفزاید. ظرفیت تولید نفت را هم به 4 میلیون نفت باید برسانیم.
 
برای پالایشگاه خلیج فارس برنامه داریم تا نیاز به واردات بنزین مرتفع شود. 
 
روحانی افزود: شورای اقتصاد در هفته فعلی در زمینه محصولات اساسی کشاورزی تصمیمات اساسی خواهد گرفت. امسال متاسفانه تکیه ما بر واردات است. باید 7 و نیم میلیون گندم وارد کنیم از 10 میلیون گندم مصرفی در کشور.
 
دو مشکل مسئله کود داخلی و خارجی را باید فورا حل کنیم. مسئله کود تا پایان شهریور و اوایل مهر باید حل کنیم. مسئله دوم قیمت تضمینی محصولات کشاورزی است که باید فوراً حل شود.
 
امیدوارم تا آخر این هفته یا اوایل هفته آینده قیمت تضمینی گندم اعلام شود تا کشاورزان به صحنه بیایند. 
 
از روستائیان عزیز که در این انتخابات رای بالا به من دادند، احساس وظیفه خاصی به آنها دارم. البته دولت مکلف است نسبت به همه مردم، اقداماتی انجام دهد.
 
اساساً امنیت غذایی برای ما استراتژیک است. در مشکلات تحریم باید بتوانیم خریداری کنیم با مشکلات فراوان. ولی همین را میتواند کشاورز ما تولید کند که باید در این زمینه سرمایه گذاری کرد.
 
هم در بخش کشاورزی و هم در دیگر بخش های تولید نیاز به ماشین آلات کشاورزی است. ماشین آلات نو گران است. اما ماشین آلات دست دوم که عمرش بیشتر از 5 سال نباشد و فرسوده نباشد را مجوز دادیم که وارد شود. این می تواند بسیار در مسئله رونق موثر باشد.
 
رئیس جمهور کشورمان در ادامه درباره یارانه گفت:  در همین بودجه نسبت به منبع درآمدی یارانه از اول خود مجلس و دولت احساس میکردند مشکل وجود دارد. لذا در مجلس تصویب شد که حامل های انرژی 38 درصد گران شود برای تامین منابع یارانه نقدی. در این زمینه دولت قبل می بایست از اول تیرماه این قانون را اجرا می کرد ولی اجرا نکرد. این دولت هم اولویت اولش الان رونق تولید است و البته راه حلهایی پیدا کردیم برای اینکه امسال منابع یارانه ای را تامین کنیم. اگر اصلاحیه ای که در زمینه بودجه دادیم به همین صورت تصویب شود یا خود نمایندگان راه هایی پیشنهاد کنند.
 
تا پایان سال پرداخت یارانه ها به همین صورت انجام می شود ولی برای مرحله دوم در حال آسیب شناسی مرحله اول هستیم. تا نقص ها برطرف شود.
 
 سخنان روحانی در زمینه سیاست خارجی

 
* اعتدال را در همه زمینه ها اعلام کردم. در زمینه سیاست خارجی تعامل سازنده را مطرح کردم. در سیاست خارجی شیوه و منطق ما ممکن است مقداری فرق کند. به تعبیر مقام معظم رهبری نرمش، انعطاف و مانور هنرمندانه و قهرمانانه هم مورد قبول است و هم مطلوب. البته اصول و آرمانها باید حفظ شود. سیاست خارجی این دولت با یک آغاز خوبی مواجه شد. و آن اینکه در مراسم تحلیف از کشورهای دوست دعوت شد و بیش از 50 کشور در این مراسم شرکت کردند. این برای اولین بار بود که در مراسم تحلیف 50 هیئت آن هم 11 هیئت در بالاترین سطح و بقیه در سطح وزیر خارجه و ... شرکت کردند. البته این فضا را مردم آفریدند. فضای جدید را در داخل و خارج، حضور و نشاط و شادی مردم آفرید. مردم با حضور و نشاط خود پیام مهمی را به جهان دادند و بسیاری در جهان آن را شنیدند. اگر کشور و قدرتی باشد که نشنیده باشد، این پیام ملت است و ناچار هستند که آن را همه بشنوند.
 
غیر از چند کشور، همه کشورهای دنیا به ما پیام تبریک فرستادند. برخی تماس تلفنی داشتند. به همه آنها پاسخ داده شد. تقریبا همه کشورهای مهم اروپایی پیام فرستادند و به همه آنها پاسخ داده شد.
 
2 سفر مهم پیش رو دارم که مهم خواهد بود. یکی سفر شانگهای.
 
اولین سفر خارجی من شرکت در همان سازمان همکاری های معروف به شانگهای هست که در قرقیزستان و بیشکک خواهد بود. پنج شنبه عازم این سفر هستم. با روسای چند کشور ملاقات میکنم. 2 ملاقات دارم که ویژه است. یکی با رئیس جمهور روسیه است. با این کشور در بسیار مسائل منطقه و جهانی هم نظر هستیم و بنا داریم با این کشور توسعه روابط بدهیم. دیگری ملاقات با رئیس جمهور چین است. رابطه با این کشور هم برای ما  اهمیت ویژه دارد. همکاری متعدد با این کشور داریم. چینی ها آمادگی دارند سرمایه گذاری را در بخش های مختلف کشورمان انجام دهند. 
 
یکی از بندهای مصوبات اخیر دولت چگونگی فاینانس با کشورها برای سرمایه گذاری آنها در ایران است که اعتمادشان جلب شود.
 
دبیرکل سازمان ملل از من برای حضور در اجلاس سازمان ملل دعوت کرد. حضور من در این اجلاس و اعلام مواضع دولت جدید اهمیت دارد.
 
اجلاس دیگری هم به عنوان خلع سلاح هست که شرکت می کنم و سخنرانی خواهم داشت.
 
چند مصاحبه و دیدار با ایرانیان هم در سفر به نیویورک هست و همچنین گفتگو با نخبگان که اهمیت دارد.
 
* ما با 5+1 که خواسته‌اند مذاکرات با آنها شروع شود، مقدمات کار از طرف ما آماده شده است. اولش لازم بود من تعیین کنم که مذاکره کننده مثل گذشته دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی باشد یا نهاد دیگر که من وزارت خارجه را تعیین کردم. قدمهای دیگری هم در زمینه مسائل هسته ای برداشته شده. ما کاملاً آماده ایم برای گفتگوی جدی با دنیا. هم با 5+1 و هم آژانس.
 
چارچوب اصلی ما NPT است و هیچکس نمی تواند ملت ایران را از غنی سازی در خاک خود محروم کند. 
 
البته می توانیم نگرانی کشورها را مرتفع کنیم. ما دنبال اعتماد متقابل و احترام متقابل و حقوق برابر هستیم. چارچوب ما مقررات بین المللی است و بخصوص NPT. معتقدم اگر طرف مقابل اراده جدی داشته باشد مسئله هسته ای در زمان نه چندان بلند قابل حل خواهد بود. من هیچ وقت بدبین نبودم چون اراده و شیوه و منطق قوی در طرف ما هست. از طرف انها هم اگر ببینیم اراده  جدی هست و میخواهند مسئله را حل و فصل کنند..
 
در مسئله هسته ای پایان بازی باید برد برد باشد. برد باخت معنا ندارد. برای این بازی آماده هستیم. این کار در نیویورک شروع می شود. من هم ملاقاتهایی دارم. برخی وزرای خارجه 5+1 اعلام آمادگی کردند برای ملاقات.
 
اما دنیا باید کاملا بداند که این دوره زمانی برای حل و فصل مسائل هسته ای نامحدود نخواهد بود. از این فرصتی که ملت ما در این انتخابات به وجود آورده دنیا باید استفاده کند.
 
* به گزارش تسنیم، روحانی افزود: یکی از مشکلات فعلی منطقه، طائفه‌گری و دیگری تروریسم است که کم کم دامن بسیاری از کشورها را فراگرفته. سوریه اهمیت ویژه ای برای منطقه دارد. این کشور در خط مقدم مقاومت است. در سوریه شرایط تبدیل به  جنگ داخلی شده. در آنجا طائفه‌گری و افراط و تروریسم و مداخله خارجی می بینیم. بخصوص بهانه گیری اخیر آمریکا و حامیانش شروع کردند. ما استفاده از سلاح شیمیایی در هر کشوری در هر شرایط را محکوم می کنیم اما می خواستند به این بهانه جنگی را شروع کنند. 
 
در این زمینه مذاکرات و پیامهایی برای سران برخی کشورها داشتم. وزارت خارجه ما با بیش از 35 وزیر خارجه در این زمینه  گفتگو و مذاکره کرد. امیدواریم این تلاش ها کم کم به ثمر برسد. امیدی داریم که جنگی آغاز نشود و در این زمینه علامت هایی مشاهده می کنیم. اگر موفق شویم سوریه را از جنگ دور کنیم قدم مهمی برای ثبات در منطقه برداشتیم.
 
* احتمال اینکه خطر جنگ کم شده باشد خیلی زیاد است. البته هنوز 100 درصد نمی‌شود در این زمینه حرف زد. هر ابتکاری که در سطح بین الملل برای جلوگیری از جنگ و در چارچوب مقررات بین المللی باشد موافقیم. با نظارت بر سلاح شیمیایی موافقیم و اساسا جمهوری اسلامی با هرگونه سلاح شیمیایی مخالف است و معتقدیم همه باید به معاهده منع سلاح های شیمیایی بپیوندند. 
 
اگر جنگی آغاز شود بسیار خطرناک می بینیم و دامن جنگ اول از همه دامن کسانی که جنگ را شروع کردند را می گیرد و ما هم گفته ایم که از ملت سوریه حمایت های نوع‌دوستانه خواهیم کرد.
 
از ملت ایران به خاطر حمایت هایشان و حوصله شان برای گوش کردن سخنان من و رسانه ملی که نقش ارزشمندی در قبل و بعد انتخابات داشتند تشکر می کنم.
 
به مردم قول می‌دهم این برنامه تکرار شود و در فاصله های نه چندان دور، بازهم گزارش های لازم را خدمت مردم بزرگوار ایران تقدیم میکنیم.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


حقوق دان!!!!!!!!
هیچکس نمی تواند ایران را از حق غنی سازی محروم کند!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ببین کی این حرفو میزنه بابا پلمپ سال های قبل رو یادمون نرفته......بله هیچکسی نمیتونه ما رو از غنی سازی محروم کنه به غیر از شما آقای روحانی و خاتمی....
راستی نگفتی شعاری که داده بودی برای گشت ارشاد چی شد دیدیم که چند روز پیش ماموران محترم ریختن دور بر برج میلاد ....این شعار انتخاباتی رو بیاد بیار آقای حقوق دان:
من حقوقدان هستم.من نخواهم گذاشت ماموری بی نام و نشان در خیابانها از کسی سوال کند!!!!!
به نظرم اگر گشت ارشاد رو برای کسانیکه عمدا اصل حجابو مخدوش می کنن برداره خیانت کرده چون خودش آخونده و بیشتر به احکام فقه در این زمینه واقفه و نباید اخرتشو برای خرید دنیا خرج کنه
به نظر من اقای روحانی هم کم کم جا پای احمدی نژاد خواهد گذاشت در برخی نواقص، فقط کمی صبر کنید
شربتیان
آقای دکتر قربونت برم شما که همش مثل احمدی نژاد تقصیرها رو گردن دیگران میندازی و سیاه نمایی میکنی
پس چی شد وعده صد روزه؟
حسین
کشور مال مردم است ؟!
چرا شوخی می کنی؟ مال خاتمی و هاشمی است و از انتخاب وزیر وزرا معلومه
و دولت خادم مردم است ؟!
باز یه شوخی دیگه، زیرا تو و امثال تو وامدار خاتمی و هاشمی هستین و باز از انتخاب وزیر وزرا معلومه
قضاوت درباره اقدامات سه هفته گذشته با مردم است
راست گفتی چون مردم احساس می کنند با رفتن احمدی نژاد یتیم شده اند احمدی نژاد هر که بود حق و حقوق کارمندان را به موقع پرداخت می کرد با آمدن شما و تیمتان اضافه کاری ادارات آموزش و پرورش هم قطع شده است
Iran, Islamic Republic of
قابل توجه شما كه در استان كرمانشاه دوسال است كه اضافه كاري آموزش و پرورش قطع شده است
Iran, Islamic Republic of
نه آقای دکتر خواهشا وعده هایتان را دوباره مرور کنید وعده شما در 100روز اول گزارش وضع کشور نبود وعده شما اصلاح وضع اقتصادی در 100روز اول بود لطفا مردم را...
سخنان دکتر بسیار جالب و خواندنی بود و صد البته روحیه بخش
امیدوارم در سفرهای پیش رو گامهای بلندی در جهت حل تحریمها برداشته شود و مردم عزیز کشورمان از زیر فشارهای خارجی بیرون بیایند
عارف
Iran, Islamic Republic of
باز هم که مشکلات را گردن قبلی ها می اندازید. تورم رو بالا هست چرا در این یک ماهه کاری نکرده اید؟!! هر معضلی که بعضی ها درست می کردند احمدی نژاد شبانه روز کار می کرد آن را مهار کند مثل مشکل مرغ، آهن و ... شما چه کرده اید؟ قیمتها که صعودی شده
متعجب (ف-الف)
چی شد تا قبل از انتخابات کلید حل مشکلات دست شما بود حلا دیگه دست مردم؟!