سه شنبه ۱ خرداد ۱۴۰۳ - 21 May 2024
 
۰
۱

از نخ دندان استفاده کنیم یا خمیر دندان؟

يکشنبه ۱۰ دی ۱۳۹۱ ساعت ۱۹:۳۴
کد مطلب: 263446
آیا میدانید مراقبت از دندان و لثه نه تنها موجب افزایش طول عمر میشود بلکه خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی، دیابت و حتی اختلالات حافظه مانند بیماری آلزایمر را کاهش میدهد؟!
به گزارش جهان به نقل از افکار، در مطالعه ای جدید که بر روی ۵۰۰۰ فرد مسن انجام شد، مشخص شد احتمال ابتلا به بیماری زوال عقل در کسانی که روزانه مسواک نمی زنند، ۶۵ درصد بیشتر از کسانی است که به طور منظم از مسواک استفاده می کنند.نتیجه تحقیق دیگری نشان داد که حدود ۶۵ میلیون امریکایی (یک نفر از هر دو نفر بزرگسال ۳۰ سال و بالاتر) مبتلا به بیماری لثه هستند. بر اساس اطلاعیه انجمن قلب امریکا در سال ۲۰۱۲، بیماری های لثه یک عامل خطر در ابتلا به بیماری های قلبی- عروقی (حملات قلبی و سکته) می باشند.
 
بهترین روش برای حفظ سلامتی دندان ها و لثه چیست؟
تقریبا همه افراد با این نظر موافقند که ۲ بار مسواک زدن در روز ضروری است. اما این روزها نکته بحث برانگیز دیگری نیز مطرح است، مبنی بر اینکه استفاده از نخ دندان بهتر است قبل از مسواک زدن انجام شود یا پس از آن؟در ادامه این بحث توصیه های پنج دندانپزشک حاذق را ذکر میکنیم:
۱- این دندانپزشک به بیمارانش توصیه می کند که برای از بین بردن پلاک بین دندان ها، قبل از مسواک حتما از نخ دندان استفاده کنند. این امر موجب می شود که مسواک، باکتری ها و باقی مانده های خارج شده توسط نخ را از محیط دهان خارج نماید.
 
۲- این متخصص معتقد است که به ویژه برای کودکان، استفاده از نخ بعد از مسواک زدن بهتر است. این کار کمک می کند ذراتی که پس از مسواک در دهان باقی می مانند، توسط نخ خارج شوند. اگر اول از نخ استفاده کنید ممکن است مسواک موجب شود باقی مانده ها به میان لثه فرو روند. همچنین این دندانپزشک توصیه می کند که روش صحیح استفاده از نخ نیز بسیار مهم است، برای این کار نخ را به صورت C درآورده و به طور دورانی در اطراف دندان حرکت دهید. حرکات بالا و پایین نخ به تنهایی کافی نیست زیرا سطح دندان ها را به خوبی تمیز نمی کند.
 
۳- دندانپزشک سوم معتقد است که ترتیب استفاده از مسواک و نخ تفاوتی نمی کند، زیرا مسواک سطح دندان ها و نخ فاصله میان دندان ها را تمیز می کند.
 
۴- متخصص بعدی می گوید که مهم ترین نکته این است که ۲ بار در روز مسواک بزنید و ۱ بار از نخ استفاده کنید. این دندانپزشک معتقد است برای خارج کردن پلاک و باقی مانده ها از میان دندان ها چند دقیقه را صرف استفاده از نخ کنید. ۲۴ تا ۴۸ ساعت زمان لازم است تا باکتری ها درون پلاک ها جای گیرند، بنابراین خارج کردن پلاک توسط نخ، حداقل ۱ بار در روز، سلامت دهان و دندان ها را تامین می کند.
 
۵- نظر دندانپزشک پنجم این است که شب ها قبل از خواب از نخ استفاده کنید. در زمان خواب، ترشح بزاق برای تمیز کردن دندان ها و لثه کاهش می یابد و باکتری ها فرصت بهتری برای آسیب رساندن به دندان ها دارند. بنابراین استفاده از مسواک و نخ و همچنین تمیز کردن زبان هر شب قبل از خواب ضروریست.
 
بر اساس گزارش انجمن دندان امریکا، نخ و مسواک هر دو ضروریند اما استفاده از نخ دندان قبل از مسواک، کمک می کند که فلوراید موجود در خمیر دندان در زمان مسواک زدن، بهتر به میان دندان ها نفوذ کرده و در نتیجه احتمال پوسیدگی دندان کاهش یابد.
 
بر اساس نظر دندانپزشکان، استفاده روزانه از نخ دندان برای پیشگیری از تجمع باکتری ها بین دندان ها و تشکیل پلاک و رسوب و در نتیجه تورم و التهاب لثه که اولین مرحله در بیماری های لثه می باشد، ضروریست.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Netherlands
واقعا که مسخره و خنده داره. یعنی دندانپزشکان ایرانی هنوز هیچ چیز در باره چوب های مخصوص خلال دندان نمی دانند؟ نه تنها باید روزانه چند بار از نخ دندان استفاده کرد و بعد از آن دندان ها را مسواک زد بلکه باید روزانه از چوب های مخصوص خلال دندان که سطح مقطع مثلثی شکل دارند برای تمیز کردن فضای بین پایه های دندان ها هم استفاده کرد و این حتی از نخ دندان و مسواک هم واجبتر است چون نه مسواک و نه نخ دندان نمی توانند آن فضای مثلثی شکل بین پایه های دو دندان در مجاورت لثه را تمیز کنند. بیشترین میزان رسوبات مواد غذایی در همان نقطه است که به مرور سفت شده و تبدیل به جرم سنگ مانند می شود و باعث عفونت و خونریزی مداوم لثه ها می شود. در اظهارات این 5 دندانپزشک هیچ اثری از اشاره به آن خلال دندان های مخصوص نیست. انگار در ایران اصلا آن را نمی شناسند. این جای تاسف است. چون با هزینه خیلی کم می شود سلامت لثه ها را با آن تضمین کرد البته در کنار نخ دندان و مسواک.