سه شنبه ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 7 May 2024
 
۰
۱

تغییرات رشته "علوم‌سیاسی" در بازنگری

يکشنبه ۱۱ تير ۱۳۹۱ ساعت ۰۸:۳۴
کد مطلب: 231307
رئیس کارگروه علوم سیاسی در شورای تحول و ارتقای علوم انسانی با اشاره به حذف و بازبینی برخی دروس و منابع رشته علوم سیاسی، گفت: ما آماده هستیم که دانشجویان جدید کارشناسی در مهر 92 را با منابع و دروس جدید و استاد آشنا به این منابع آموزش دهیم.
به گزارش جهان، دکتر منوچهر محمدی در گفتگو با مهر درباره فعالیت کارگروه علوم سیاسی در شورای تحول و ارتقای علوم انسانی افزود: ما در کارگروه تحول بر روی مبانی، عناوین دروس، رشته ها و گرایش ها کار کردیم. در همین رابطه برخی از عناوین حذف، برخی عناوین جدید اضافه و برخی عناوین نیز بازتعریف شدند.
 
وی اضافه کرد: به عنوان نمونه، عناوین دروس خاورمیانه و جهان سوم به بررسی جغرافیای فرهنگی شامل 5 منطقه در جهان بازتعریف شد. همچنین برخی عناوین مانند آموزش رایانه حذف شده است چون اکنون همه دانشجویان با رایانه آشنا هستند.
 
استاد دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: در این بازبینی ها رشته مطالعات کشوری که یکی از گرایشهای سیاستگذاری سیاسی است را حذف کردیم؛ همچنین درس توسعه را حذف کردیم و درسی با عنوان الگوی اسلامی - ایرانی پیشرفت جایگزین آن شده است.
 
محمدی با اشاره به تغییراتی که در سرفصل دروس کاملاً غربی در حال انجام است، گفت: دروسی مانند روابط بین الملل، حقوق بین الملل عمومی، اقتصاد سیاسی بین الملل را به صورت تاریخی و نقدهایی که به مبانی آنها وارد است تقسیم بندی کرده ایم و مبانی فکری که درباره آن نظر داریم را به این دروس اضافه کردیم.
 
رئیس کارگروه علوم سیاسی در شورای تحول و ارتقای علوم انسانی تاکید کرد: ما برای مهرماه سال 92 آماده هستیم که دانشجویان جدیدی که در کارشناسی در رشته علوم سیاسی می پذیریم را با منابع و دروس جدید و استاد آماده به تدریس این مبانی، آموزش دهیم.
 
وی یادآور شد: بازنگری درباره نحوه و میزان پذیرش هم انجام گرفته است. البته ما مشکلی برای افزایش کمیت تعداد دانشجویان ورودی در رشته علوم سیاسی نداریم چرا که به هرحال این رشته در بسیاری از جاها کاربرد دارد اما باید نهاد آموزشی که می خواهد این آموزش را ارائه دهد اساتید، برجسته، معتبر و باورمند داشته باشد.
 
محمدی درباره راهکار حضور این دسته از اساتید به رشته علوم سیاسی گفت: به همین منظور استادانی را در این رشته آموزش می دهیم و پس از بازآموزی آنها در مسیر تحول علوم انسانی، را مورد امتحان قرار می دهیم و برای استادان گواهی تدریس صادر می کنیم.
 
وی تاکید کرد: گواهی تدریس به این معنی است که یک استاد می تواند در چه دروسی تدریس کند. به عنوان نمونه درس بین الملل یا قرآن در سیاست را هر استاد بر اساس آن گواهی تدریس می کند.
 
استاد دانشگاه تهران درباره تاکید بر لزوم آشنایی با زبان خارجی در تدریس رشته علوم سیاسی گفت: ما برای ورود به دوره کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی میزان نیاز را تعریف کردیم که وقتی فردی وارد این دوره می شود باید تا اندازه مناسبی که به درک مطالب کمک می کند، به زبان انگلیسی آشنا باشد که البته این میزان در دوره دکتری به اندازه توانایی در آزمون تافل است.
 
به گزارش مهر، 15 رشته علوم انسانی به عنوان رشته های اولویت دار در بازنگری علوم انسانی از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مطرح شده است که رشته علوم سیاسی نیز از جمله این رشته ها است. به منظور تحول و بازبینی در این رشته ها، 15 کارگروه در شورای تحول و ارتقای علوم انسانی زیر نظر شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل شده است که با همکاری گروه های مربوطه به این رشته ها در وزارت علوم، این رشته ها را بر اساس اصول و مبانی اسلامی مورد بازنگری قرار می دهد.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
ای بابا تغیرات نمیخواد وقتی وزیر خارجه با دکترای مهندسی انتخاب میشه داشکده های علوم سیاسی را ببندید و دانشگاهای مهندسی را زیاد کنید!