کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

واكنش احمدی​نژاد به سوالی درباره حبس موسوی و كروبی

14 مرداد 1390 ساعت 13:06


علاقمندی به رابطه با اروپا، اظهار نظر راجع به حوادث سوریه و محاكمه حسنی مبارك، گوشه​هایی از مصاحبه یورونیوز با رئیس​جمهور ایران بود. 

به گزارش جهان، محمود احمدی​نژاد در مقابل دوربین برنامه زنده تلویزیونی این شبكه اروپایی، در خصوص محاكمه مبارك گفت: بعضی دولت‌ها را به حدی از ملت‌های خود دور كرده تا ملت‌ها به جای اینكه به دنبال پیشرفت و آزادی باشند، مجبورند محاكمه رهبران خود را مطالبه كنند. 

خبرنگار یورونیوز همچنین نظر رئیس جمهور را درباره حوادث پس از انتخابات پرسید و اینكه نظر او در خصوص محدودیت‌هایی كه برای عده‌ای از سران حوادث بعد از انتخابات ریاست جمهوری بوجود آمده، چیست؟ احمدی​نژاد هم در پاسخ گفت: در همه كشورها زندان و محدودیت قانونی وجود دارد و كسانی كه از ایجاد محدودیت‌ برایشان سوال می كنید {سران حوادث پس از انتخابات}، افرادی هستند كه مسایلی با قوه قضائیه دارند. در ایران دستگاه قضایی نهادی مستقل است و بنده حق دخالت در كار قضات را ندارم. البته قوانینی وجود دارند كه افراد طبق آنها می‌توانند از حقوق خود دفاع كنند؛ اما اگر نظر شخصی بنده را در این خصوص بخواهید آرزویم اینست كه در هیچ جای دنیا و در اروپا و آمریكا هم حتی یك زندانی و زندان مخفی وجود نداشته باشد.

وی با بیان اینكه در ایران كسی بخاطر اظهار نظر در زندان نیست، چرا كه در قوانین جمهوری اسلامی ایران اظهار نظر آزاد است؛ ادامه داد: اگر روزنامه‌هایی را كه در ایران منتشر می‌شود ، مورد بررسی قرار دهید، تندترین انتقادات علیه رییس‌جمهور بیان می‌شود و افراد گوناگون بدون كوچكترین واهمه‌ای انتقادات خود را مطرح می‌كنند البته نمی‌گویم كه در نقطه ایده‌آل قرار داریم اما بدون تردید شرایط امروز ایران از بسیاری از كشورهای اروپایی بهتر است.

گزیده سخنان وی از این قرار است:

روابط اروپا با ایران نباید تحت تاثیر آمریكا قرار بگیرد. مردم اروپا به خوبی می دانند در حالی كه آنها خسارات و هزینه‌های ناشی از جنگ دوم جهانی را پرداختند اما سرمایه‌داران آمریكایی بدون توجه به خسارات ناشی از این جنگ، تمام منافع آن را نصیب خود كردند. 

ایران علاقه مند است روابط دوستانه‌ای را با كشورهای اروپایی داشته باشد. باید دست به دست هم دنیا را عادلانه اداره كنیم تا همه در آن محترم و از حقوق مساوی برخوردار باشند. كشورهای اروپایی بی‌جهت خود را اذیت و با ملت ایران مقابله می‌كنند در حالی كه می‌توانیم روابط اقتصادی و سیاسی مناسبی به نفع منافع ملت‌های خود داشته باشیم. 

روابط عده‌ای همچون مبارك با ملت‌هایشان به اندازه‌ای تیره شده كه به چنین وضعیتی دچار شده‌اند و نیز مدیریتی كه بر جهان حاكم است كه بعضی دولت‌ها را به حدی از ملت‌های خود دور كرده تا ملت‌ها به جای اینكه به دنبال پیشرفت و آزادی باشند، مجبورند محاكمه رهبران خود را مطالبه كنند، تأسف‌آور است. 

{در پاسخ به سوالی درباره سوریه}حق ملت‌هاست كه آزادی داشته باشند و در سایه عدالت زندگی كنند اما بدون تردید اگر دیگران در مسایل داخلی كشورها دخالت نكنند، ملت‌های خاورمیانه به خوبی قادر به حل و فصل مسایل خود هستند. 

رخدادی كه در ایران پس از انتخابات بوقوع پیوست هیچگونه شباهتی با آنچه كه امروز در منطقه رخ می‌دهد، ندارد. در ایران آزادترین انتخابات برگزار شد و بیش از ۸۵ درصد یعنی ۴۰ میلیون نفر از ملت ایران در آن شركت كردند؛ در این میان عده‌ای هم به ساختمان‌ها و مردم حمله كردند و مسلم است كه چنین اقداماتی در هر كشوری ممنوع بوده و طبیعی است كه پلیس و دستگاه قضایی به این گونه موارد رسیدگی كند.
در اروپا هم، همواره تظاهرات و اعتراضاتی انجام می‌شود كه با برخوردهای بسیار خشن پلیس مواجه می‌شود اما آیا مردم اروپا از حكومت‌های خود راضی هستند و اصولاً می‌توانند آنها را تغییر دهند؟ 

شرایط سیاسی حاكم بر اروپا به مراتب بدتر از شرایط كشورهایی مانند ایران است زیرا اصولاً آنها اجازه نمی‌دهند، اپوزیسیون شكل بگیرد و كسانی كه درباره مسایل تاریخی اعتراض و انتقادی می‌كنند را زندانی می‌كنند. اما در ایران كسانی كه اعتراض داشته باشند از راه‌های قانونی می‌توانند مسایل خود را مطرح كنند و به آنها رسیدگی هم می‌شود همچنان بارها چنین اقداماتی صورت گرفته است. 

مقابله آمریكا با ملت ایران مربوط به امروز نیست؛ بلكه آمریكا از ۳۰ سال گذشته در برابر ملت ایران قرار گرفته به نحوی كه حتی از جنگ هشت ساله تحمیلی صدام، علیه ملت ایران حمایت كرد و امروز هم همان سیاست‌های استكباری گذشته خود را دنبال می‌كند. 

رهبران اروپایی باید بدانند كه دیگر شاه به ایران برنمی‌گردد و آنها راهی جز همراهی با ملت ایران ندارند. مشكلات زمانی برطرف خواهد شد كه حق ملت‌ها به رسمیت شناخته شود. 

ایران جزو معدود كشورهایی است كه تمام فعالیت‌هایش زیر نظر آژانس بین‌المللی اتمی قرار دارد و وقتی اعلام كرده كه به دنبال ساخت بمب اتمی نیست، واقعاً چنین نیتی ندارد. كسانی كه به دنبال بمب اتم هستند عقب افتاده ذهنی هستند. كسانی كه بمب اتم در اختیار دارند، خودشان بیشتر از دیگران در معرض خطر هستند، امروز بمب‌هایی كه در اروپا ذخیره شده بزرگترین خطر برای مردم این قاره است ضمن اینكه بمب اتم دیگر كارایی و خاصیت ندارد. دیگر هیچ كس در جهان نخواهد توانست از بمب اتم استفاده كند و این مساله ای تمام شده است.


کد مطلب: 179711

آدرس مطلب: https://www.jahannews.com/analysis/179711/واكنش-احمدی-نژاد-سوالی-درباره-حبس-موسوی-كروبی

جهان نيوز
  https://www.jahannews.com